گفتگوی بایدن و السیسی برای کاهش تنش‌ها؛کاخ سفید: مذاکرات آتش‌بس به مرحله نهایی رسیده است

نیویورک - ایرنا- جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پس از گفتگو با امیر قطر و پادشاه اردن در پی افزایش تنش های منطقه ای و تجاوز اسرائیل به بیروت و تهران و ترور رهبران حزب الله و حماس، با عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر نیز درباره کاهش تنش‌ها در منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) و آخرین تحولات توافق غزه گفت‌وگو کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کاخ سفید روز سه شنبه به وقت محلی اعلام کرد: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا  امروز با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر گفتگو کرد تا به تلاش های آنها برای کاهش تنش های منطقه ای، از جمله برقراری آتش بس فوری و توافق برای آزادی گروگان ها، رسیدگی کند.

بر اساس این بیانیه، بایدن از السیسی برای رهبری مصمم و تسهیل مذاکراتی که اکنون به مرحله نهایی رسیده است، قدردانیکرد. بایدن و  السیسی در مورد فوریت پایان دادن به این مذاکرات در اسرع وقت توافق کردند. هر دو رهبر و تیم آنها توافق کردند که در روزهای آینده هماهنگی نزدیک را حفظ کنند.

کاخ سفید همچنین اعلام کرد بایدن امروز با امیر شیخ تمیم بن حمد آل ثانی قطر گفت و گو کرد تا به تلاش های آنها برای کاهش تنش های منطقه ای از جمله از طریق آتش بس فوری و توافق برای آزادی گروگان ها رسیدگی کند.

بر اساس بیانیه کاخ سفید، بایدن از شیخ تمیم برای رهبری مصمم و تسهیل مذاکراتی که اکنون به مرحله نهایی رسیده است، قدردانی کرد. بایدن و شیخ تمیم در مورد فوریت پایان دادن به این روند در اسرع وقت توافق کردند.  رهبران آمریکا و قطر همچنین توافق کردند که در روزهای آینده در هماهنگی نزدیک با یکدیگر باشند.

پیش از این، رسانه ها اعلام کردند رئیس جمهور آمریکا و شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر درباره تلاش‌های میانجی‌گری مشترک برای پایان دادن به جنگ غزه گفتگو کردند.

رهبران آمریکا و قطر در این گفتگوی تلفنی در خصوص تلاش های میانجیگری مشترک برای پایان جنگ غزه و همچنین آخرین تحولات غزه گفتگو کردند.

 رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا همچنین یک روز پس از سفر وزیر خارجه اردن به تهران، با عبدالله دوم پادشاه این کشور درباره کاهش تنش در منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) گفتگو کرد.

به گزارش ایرنا، کاخ سفید روز دوشنبه به وقت محلی در بیانیه ای اعلام کرد: جو بایدن رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا امروز با عبدالله دوم پادشاه اردن گفتگو کرد.

کاخ سفید افزود: رهبران دو کشور درباره تلاش‌ها برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای، از جمله از طریق آتش‌بس فوری و آزادسازی گروگان‌ها، گفتگو کردند.

در بیانیه کاخ سفید آمده است: بایدن از دوستی پادشاه اردن قدردانی کرد و بر حمایت بی دریغ آمریکا از اردن به عنوان یک شریک و متحد در پیشبرد صلح و امنیت منطقه ای تاکید کرد.

اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد که برای حضور در مراسم تحلیف ریاست جمهوری دکتر مسعود پزشکیان به تهران آمده بود، به شهادت رسید.

روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران صبح چهارشنبه (۳۱ جولای ۲۰۲۴ برابر با ۱۰ مرداد ۱۴۰۳) در بیانیه ای اعلام کرد: «با عرض تسلیت به ملت قهرمان فلسطین و امت اسلامی و رزمندگان جبهه مقاومت و ملت شریف ایران، بامداد امروز ( چهارشنبه) محل اقامت جناب آقای دکتر اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی مقاومت اسلامی حماس در تهران مورد اصابت قرار گرفته و در پی این حادثه ایشان و یک نفر از محافظین وی به شهادت رسیدند.»

دکتر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری در پیامی در واکنش به شهادت «اسماعیل هنیه»، نوشت: جمهوری اسلامی ایران در پاسداری از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی و عزت و اعتبار خود کوتاهی نخواهد کرد و رژیم صهیونیستی به زودی نتایج اقدام بزدلانه و تروریستی خود را خواهد دید.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز در پی حمله تروریستی و متجاوزانه رژیم اسرائیل به حاکمیت و تمامیت ارضی ایران و شهادت اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد: این رژیم تروریستی و حامیان آن مسئولیت این اقدامات را بر عهده دارند. جمهوری اسلامی ایران در استفاده از حق ذاتی خود در دفاع مشروع، به موجب ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد برای پاسخ قاطع و فوری، تردیدی نخواهد کرد.

پیش از این جنایت فجیع، رژیم اسرائیل حملات تروریستی را در جنوب بیروت، لبنان، علیه غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی انجام داد و شامگاه سه شنبه سی ام جولای ۲۰۲۴ به ضاحیه بیروت حمله کرد و یک ساختمان مسکونی را در یکی از محله های آن هدف قرار داد که بر اثر آن شماری از شهروندان به شهادت رسیده و برخی دیگر زخمی شدند. بر اثر این حمله، ویرانی زیادی در برخی طبقه های ساختمان به بار آمد و فواد شکر(حاج محسن) از فرماندهان ارشد مقاومت که در آن زمان در این ساختمان حضور داشت، به شهادت رسید.

شورای امنیت سازمان ملل متحد در پی درخواست ایران که مورد حمایت چین، الجزایر و روسیه به‌ عنوان رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفت، ۳۱ ژوئیه (۱۰ مرداد ۱۴۰۳) برای ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در ایران تشکیل جلسه داد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha