غلامحسین تیموری روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: درپی هشدارهای سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد فائو و سازمان حفظ نباتات کشورمبنی بر محتمل بودن حمله ملخ صحرایی مهاجر در نیمه دوم امسال به کشور و با توجه به افزایش میزان بارندگی از اواخر سال گذشته تاکنون بویژه در نیمه جنوبی استان که شرایط را برای هجوم این آفت فراهم کرده عملیات دیده بانی انجام شده است.
وی بیان کرد: ناوگان مبارزه با ملخ صحرایی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با تجهیز امکانات و تهیه سموم مورد نیاز در آمادگی کامل برای مبارزه با این آفت خطرناک هستند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: رصد و دیده بانی ملخ صحرایی در سطح استان بویژه شهرستانهای جنوبی استان با حدود ۶۰ تیم ادامه داشته و سطح دیده بانی انجام شده از ابتدای امسال تاکنون به سه میلیون و ۳۵۰ هزار هکتار رسیده است.
وی افزود: آمادگاه مبازره با آفات و بیماریهای گیاهی جنوب شرق کشور در شهرستان ایرانشهر راهاندازی شده و در حال حاضر ۱۲دستگاه خودروهای عملیات صحرایی مجهز به انواع سمپاش و حدود ۲۰۰ دستگاه انواع سمپاش یو ال وی پاش پشت وانتی و پشت موتوری و تور بولاینر پشت تراکتوری در این مرکز موجود و برای مبارزه با این آفت خطرناک آماده بکار است.
به گزارش ایرنا ملخهای صحرایی در مسیر حرکت شان تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علفهای هرز را میخورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد بطوریکه در یک شبانه روز میتواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند.
ملخ صحرایی می تواند از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر مهاجرت کند.
این نوع از ملخها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینههای مختلف جنگلها، باغهای میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین میبرند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه مورد هجوم نیز میشوند.
نظر شما