پرونده پرورش ماهی تیلاپیا با مخالفت محیط زیست همدان بسته شد

همدان- ایرنا- معاون محیط طبیعی اداره کل محیط زیست همدان گفت: پرونده صدور مجوز برای پرورش ماهی تیلاپیا با مخالفت جدی محیط زیست استان به طور کامل بسته شد.

مهدی صفی خانی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران بیان کرد: ماهی «تیلاپیا» یک گونه مهاجم محسوب می شود که در هر شرایط حتی در آب های آلوده به دلیل همه چیزخوار بودن و مقاومت بسیار نسبت به شرایط محیطی قابلیت زیست و تکثیر دارد.

وی اضافه کرد: ورود این گونه مهاجم به آب های آزاد، عرصه را برای دیگر گونه های بومی تنگ کرده و آنها را تحت تاثیر قرار داده به گونه که موجب کاهش تدریجی جمعیت یا نابودی گونه های بومی می شود.

معاون محیط طبیعی اداره کل محیط زیست همدان افزود: وجود نشانه هایی از زیست برخی ماهی ها نشان از سالم بودن آن آب است یعنی این آب قابل آشامیدن است اما وجود «تیلاپیا» را نمی توان شاخصی برای پاکی آب دانست چرا که این گونه در آب های بسیار آلوده هم قابلیت زیست دارد.

صفی خانی ادامه داد: ماهی تیلاپیا غیر بومی متعلق به چین و مهاجم است و می تواند تخم ریزی سایر ماهی ها را از بین ببرد.

وی افزود: این ماهی در بدترین شرایط زیستگاهی زندگی می کند و قابلیت تجمع فلزات سنگین در بافت بدن این ماهی وجود دارد که با مصرف ماهی توسط افراد، این فلزات وارد بدن انسان می شود.

معاون محیط طبیعی اداره کل محیط زیست همدان همچنین گفت: این اداره کل در راستای حفظ سلامت مردم و حیات ماهی های بومی مجوز پرورش این گونه ماهی در همدان را صادر نکرد.

صفی خانی همچنین با بیان اینکه برخی معتقدند که می شود این ماهی ارزان قیمت را در فضای محصور و بسته پرورش داد تاکید کرد: به طور حتم نمی توان ورود تخم این ماهی به آب های آزاد و سرایت آن از همدان حتی به هورالعظیم را تضمین کرد.

وی بیان کرد: پروش تیلاپیا تنها در استان هایی که به آب آزاد دسترسی ندارند مثل یزد امکان پذیر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha