به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، ولیالله صمدی در گفت وگویی اظهار داشت: آن مرحوم که ۴۸ سال سن داشت به علت فشارخون بالا و سکته مغزی در بخش ICU مجتمع بیمارستانی خیرین سلامت بستری بود که متاسفانه علیرغم تلاش پزشکان و کادر درمان آن بیمارستان، دچار مرگ مغزی شد.
وی اضافه کرد: پس از تایید مرگ مغزی ، خانواده نوعدوست و ایثارگرش به اهدای اعضای حیاتی ایشان به بیماران در انتظار اهدای عضو رضایت دادند.
وی گفت: امکان برگشت به زندگی دوباره برای بیمار مغزی وجود ندارد، ولی به دلیل بیاطلاعی خانوادهها و با وجود تعداد زیاد بیمار مرگ مغزی در قم متاسفانه این بیماران فوت میکنند و به مرحله اهدای عضو و پیوند اعضا نمیرسند.
بر اساس این گزارش، مرحوم عبدالحی از کارکنان یکی از بانکهای استان بود که در سالروز تولدش به چندین بیمار حیاتی دوباره بخشید و نامش ماندگار شد.
صمدی خاطرنشان کرد: از زمانی که مرگ مغزی بیماری اعلام میشود، میتوان بیمار را با پیشرفتهترین تجهیزات پزشکی حداکثر تا ۱۲ روز نگهداری نمود، ولی در این مدت ارگانهای حیاتی زیست پذیری خود را از دست میدهند و قابلیت فعالیت و توانایی ارگانها ضعیف میشود.
وی افزود: بیمار مرگ مغزی قبل از فوت میتواند ارگانهای حیاتی مانند قلب، کلیه، پانکراس، ریهها و روده و تا ۴۸ ساعت پس از فوت نیز میتواند نسوج و بافتهایی مثل پوست، قرنیه، استخوان، پاندون و عضلات دریچههای قلب را اهدا نماید.
به گفته وی، هر اهداکننده میتواند با اهدای اعضایی از جمله قلب، ریه، کبد، پانکراس، روده و کلیه، یک تا هشت بیمار را از مرگ نجات دهد.
کارشناس مسوول واحد پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی قم خاطرنشان کرد: همچنین هر اهداکننده میتواند با اهدای دریچه قلب، رگ، تاندونها، عضلات، استخوان، نسوج و بافت، زندگی یک تا ۵۳ بیمار را بهبود ببخشد.
وی با بیان اینکه سال ۱۴۰۲، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۰ نیز به ترتیب ۱۴، ۱۸ و ۱۳ مورد اهدای عضو در استان قم انجام شد، اضافه کرد: از سال ۸۵ تاکنون، حدود ۱۸۰ مورد اهدای عضو در این استان انجام شده است.
افرادی که تمایل دارند جزو اهداکنندگان عضو باشند میتوانند با مراجعه به پایگاه اطلاعرسانی www.muq.ac.ir در بخش «ثبتنام از متقاضیان اهدای عضو پس از مرگ» ثبتنام کرده و کارت ویژه اهدای عضو را دریافت کنند.
نظر شما