به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا باقری روز پنجشنبه در هفتاد و دومین جلسه جهاد تبیین حرم مطهر شاهچراغ (ع) اظهار کرد: طی سالهایی که از ارتباط باهمسایگان غفلت کردیم، شرایط برای رسوخ و نفوذ نیروهای رژیم صهیونیستی در برخی از این کشورها ایجاد شد.
وی درباره تعطیلی سفارت آذربایجان در تهران طی بیش از یکسال گذشته گفت: اتفاق رخ داده، سناریویی برای قطع ارتباط ایران با این کشور بود تا زمینه برای نفوذ اسرائیل در آن فراهم شود.
این دیپلمات باسابقه ایرانی، ادامه داد: امروز به مسئولانمان هشدار میدهیم که سالها از ارتباط قوی با همسایگان غفلت کردیم و با کاهش بده و بستانها، زمینه را برای رسوخ اسرائیل در برخی از این کشورها فراهم کرد؛ امروز ارتباط خوبی با برخی کشورها داریم که باید تقویت و توسعه یابد.
باقری یادآور شد: آمریکا بارها و بارها کشورهای مختلف دنیا را مورد حمله قرار داده و در این منطقه نیز، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مرتب سعی کرد تا ارتباط ایران را با دیگر کشورها تخریب کند، چنانکه مدام کشورهای عرب منطقه را تحریک کرده و از ایران ترسانده و از سوی دیگر با هجوم به کشورها، پایگاههای نظامی ایجاد کرده است.
حفظ انسجام داخلی، نقطه قوتمندی ایران اسلامی است
وی گفت: برخی کشورها مانند آمریکا منافع ملی خود را با سلطهگری به دست می آورند و برخی دیگر مانند بسیاری از کشورهای منطقه، می کوشند منافع ملی خود را با سلطهپذیری حفظ کنند؛ اما دومین اصل از اصول حاکم بر سیاست خارجی ایران عزت و نفی سبیل است که اجازه ندارد به خاطر منافع، ذلت را بپذیرد.
باقری اضافه کرد: بر اساس منویات امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب، پس از برپایی انتخابات و انتخاب رئیس جمهور همه باید با یکدیگر رفاقت وهمکاری کنند در حالی که برخی از برخوردها اشتباه است.
وی ادامه داد: علاوه بر حفظ انسجام اجتماعی کشور، باید قدرت نظامی و سیاسی خود را هم تقویت کنیم و با دست پر در دنیای سیاست و روابط خارجی حرکت کنیم.
"شانگهای" و "بریکس" میتوانند با یکجانبهگرایی آمریکا مقابله کنند
وی گفت: چالش امروز منطقه و جهان یکجانبهگرایی است که پس از فروپاشی جهان ۲ قطبی اوج گرفت و افول کرد و امروز آمریکا در تلاش است تا دوباره اوج گیرد و منویات استکبار جهانی را رهبری کند.
باقری ادامه داد: گاهی گروهها و تشکیلاتی برای مقابله با این یکجانبه گرایی شکل گرفت که آمریکا با حیلههای مختلف از نتیجه گرفتن آن جلوگیری و آنها را تضعیف کرد.
معاون سابق وزارت امور خارجه گفت: امروز پیمانهای بریکس و شانگهای در صورت حفظ انسجام خود، میتوانند توفیقاتی در مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا به دست آورند و ایران اسلامی نیز باتلاش شهید رییسی به پیمانها پیوست.
آمریکا با هویت و استقلال ایران مشکل دارد
باقری با بیان اینکه ایران عزتمندانه حاضر نیست به خاطر برخی منافع، ذلت را بپذیرد، اظهار کرد: آنها با هویت و استقلال ما مساله دارند و برخی افراد نیز در داخل کشور، ندانسته و نفهمیده حمایت میکنند و می خواهند تا سیاست خارجی ما به سمت فراموشی ذلتهای گذشته برود.
وی با اشاره به کودتای ۲۸ مرداد ماه علیه دولت مردمی مصدق، یادآور شد: آمریکا پس از این کودتا و ساقط کردن دولت ملی و رسمی ایران، ۷۵ درصد پول نفت ایران را نمی دادند و ۲۵ درصد باقیمانده نیز بین دربار، ساواک و وزارتخانهها تقسیم میشد.
باقری افزود: پیش از انقلاب، بخش بزرگی از پول نفت ایران با خرید اسلحه آن هم برای بادیگاردی و حفاظت از منطقه و واردات لوازم آرایش تهاتر میشد و اینکه امروز ایران از بزرگترین کشورهای وارد کننده لوازم آرایش است نیز توطئه دشمن در قالب جنگ نرم به شمار میرود.
آمریکا و غرب همواره با دموکراسی مشکل داشته است
معاون سابق وزارت امور خارجه اظهار کرد: آمریکا و حتی غربیها، بر خلاف ادعاهایی که مطرح میکنند، همواره با دموکراسی مخالفت کرده و نمونههای آن نیز در طول تاریخ و در کشورهای مختلف متعدد است.
وی عنوان کرد: کودتا علیه دولت رسمی و ملی مصدق در ایران، برکناری محمد مرسی در مصر که از اخوان المسلمین با رای مردم انتخاب شده بود، کودتا علیه النده در شیلی و نمونههای بسیار دیگری در این زمینه وجود دارد.
باقری گفت: مخالفت با جمهوری اسلامی ایران که رئیس جمهور ان به طور مداوم با رای بالای مردم انتخاب میشود نیز در ادامه مخالفت آنها با دموکراسی است.
وی ادامه داد: دشمن میکوشد تا آموزههای دینی ایران اسلامی را کمرنگ کند و با جنگ نرم به شهرها، خانههای ما هجوم آورده است که باید خیلی مراقب بود.
باقری با معرفی کتابهای جهاد تبیین ( گفتارهای رهبر معظم انقلاب درباره جهاد تبیین) و جهاد فرهنگی حجت الاسلام ابراهیم کلانتری، گفت: خواندن این کتابها به انسان دیدی باز می دهد و با نقل آن برای دیگران، بخشی از وظیفه خود را در این قبال انجام دادهایم.
معاون سابق وزارت امور خارجه با بیان اینکه باید مراقب باشیم قطب نمای خود را گم نکنیم، گفت: امروز قطب نمای ملت ایران، وجود رهبر معظم انقلاب است که درباره شعار مرگ بر آمریکا فرمودند: فریاد زدن بر سر آمریکا از روی تعصب و جهالت و لجبازی نیست، بلکه از روی منطق است.
فرصتشناسی مهمترین اصل در اثرگذاری جهاد تبیین است
تولیت آستان مقدس احمد بن موسی (ع) در این نشست، گفت: جنگ شناختی که در امروز کشور با آن مواجهه شده، می کوشد تا واقعیت ها را ۱۸۰ درجه تغییر دهد و جای قاتل و شهید را عوض کند؛ سلاح اصلی ما در این جنگ جهاد تبیین است که به فرموده رهبری از واجبات عینی فوری و بر عهده همه ما است.
حجتالاسلام ابراهیم کلانتری اظهار کرد: در جهاد تبیین باید موقعیت و فرصتها را به درستی شناخت و بیشترین استفاده از آن را برد؛ گاهی اوقات جرقههایی زده شده که گوشها و جانها را آماده شنیدن حرف حق میکند.
وی ادامه داد: طوفان الاقصی فرصتی ایجاد کرده که طی ۵۰ سال گذشته وجود نداشت تا ما حقایق مربوط به استکبار جهانی و فلسطین مظلوم را به اطلاع عموم مردم برسانیم و امروز کل جهان مستعد شنیدن این حرفهای حق است؛ چنانکه رهبر به جوانان اروپا و آمریکا نامه نوشتند و این نامه بازخوردهای مثبت بسیار خوبی داشت.
کلانتری یادآور شد: پرونده فلسطین داشت بسته میشد، جوانان رزمنده فلسطینی دست به اقدامی زدند که دنیا بیدار و گوشها شنوا شد و استکبار جهانی را گرفتار چنین چالشی کرد که امروز در شورای امنیت سازمان ملل، ۱۴ عضو در برابر یک عضو قرار گرفته است، جامعه جهانی با همه وجود صهیونیسم را محکوم کرده و خواستار آتش بس است و آمریکا در این زمینه در انزوا قرار گرفته است و نتوانسته ائتلافی برای حمایت از اسرائیل تشکیل دهد.
تولید آستان مقدس احمدبن موسی (ع) گفت: این فرصتی بیبدیل است و باید همه فعال باشیم و از ان استفاده کنیم.
نظر شما