مهدی بختیاری زاده روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در حال حاضر استفاده از کیسههای پلاستیکی در غرف خشکبار ممنوع است و باید حتما کالا به مشتریان با پاکت کاغذی عرضه شود، این روند از سال گذشته آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا غرف دیگر میادین، برای عرضه کالاها از پاکتهای کاغذی استفاده نمیکنند، افزود: استفاده از پاکتهای کاغذی در برخی محصولاتی که دارای حساسیت بالایی هستند همچون مواد پروتینی و یا حتی میوه جات امکان پذیر نیست اما پیگیر آن هستیم تا جایگزین مناسبی نیز برای این دسته از کالاها پیدا کنیم.
بختیاری زاده درباره جایگزینی کیسههای پلاستیکی با انواع دیگر کیسهها یادآور شد: تاکنون در چندین مرحله اقدام به عرضه کیسههای پارچهای و توری کردیم اما این روند متوقف شد و اینک بدنبال یافتن جایگزینی مناسب برای کیسههای پلاستیکی در بخش محصولات با حساسیت بالا هستیم تا در صورت امکان آن را انجام دهیم.
به گفته وی، کیسههای پارچهای با مشارکت زنان سرپرست خانوار تولید و در برخی میادین ترهبار بعضا بدون دریافت وجه و رایگان برای عرضههای میوه های متنوع به شهروندان ارایه میشد.
وی تاکید کرد: باید به سمت کیسههای زیست تخریب پذیر (قابل تجزیه) برویم و برای تحقق این موضوع پیگیری میکنیم.
بختیاری زاده در پاسخ به این سوال که آیا طرح جایگزینی کیسههای پلاستیکی در تهران تا پایان امسال محقق خواهد شد یا خیر؟ گفت: تلاش میکنیم محقق شود و اکنون یکی از این موارد را به انجام رساندیم و مابقی هم انجام خواهد شد.
به گزارش ایرنا، کیسههای پلاستیکی و یا نایلونی از ماده موسوم به پلی اتلین فشرده و یا مشتقات مواد نفتی و بازیافت تفالههای پلاستیکی تولید میشوند.
کیسههای نایلونی تولیدات شیمیایی مقاوم در مقابل شرایط خارجی و رطوبت بوده و این کیسهها که در زندگی روز مره به شکلی فشرده و به مقدار فراوان از آن استفاده میکنیم برغم تسهیلاتی که برای فراهم میکنند بار منفی از نظر محیط زیست به همراه دارند.
کارشناسان حوزه محیط زیست معتقدند: کیسههای نایلونی بدلیل محتوای مواد نفتی زیاد موجب افزایش ترشح گاز دی اکسیدکربن شده و به گرمایش کره زمین سرعت میبخشند.
آمارو ارقام نشان میدهد؛ هر ساله در جهان ۵۰۰ میلیارد کیسه پلاستیکی تولید شده و در هر یک دقیقه یک میلیون کیسه پلاستیکی در طبیعت رها میشود.
از کیسههایی که به زبالهها انداخته میشوند تنها یک درصد بازیافت شده و مابقی در طبیعت بصورت زباله باقی میمانند.
به نظر میرسد با استفاده از کیسههایی که به طبیعت و محیط زیست آسیب نمیرسانند و یا انتقال کیسههای مصرف شده و انباشته شده در خانهها به غرفههای بازیافت بتوانیم به حفظ محیط زیست و انتقال جهانی بهتر و تمیز تر به نسلهای بعد کمک کنیم.
نظر شما