پویش مهربانو؛ گام اول افزایش مشارکت بانوان در اهدای خون

تهران - ایرنا- معاون اجتماعی سازمان انتقال خون پویش مهربانو را اولین قدم در گسترش مشارکت بانوان در اهدای خون با شیوه‌ای متفاوت و اثر بخش توصیف کرد.  

به گزارش ایرنا از سازمان انتقال خون، شهرام میرزایی افزود: این پویش که در قالب یک طرح از ۲۲ مرداد در مرکز جامع اهدای خون شهید کریمی منطقه ۴ آغاز شده است؛ به زودی در کل شهر و استان تهران و سپس در کل کشور برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به برنامه‌های گسترده سازمان انتقال خون برای ترویج فرهنگ اهدای خون میان بانوان که از سال گذشته آغاز شده است گفت: خوشبختانه شاخص اهدای بانوان اکنون شیب ملایم صعودی گرفته و ۱۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.

میرزایی افزود: در چهار ماه اول امسال استان های کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه و اردبیل در این شاخص نسبت به سایر استان ها پیشرو بودند و امیدواریم با این پویشی که با همکاری سازمان بسیج مستضعفین کشور برگزار می شود، شاهد افزایش شاخص اهدای بانوان در کل کشور خواهیم بود.

وی ادامه داد: در چهار ماهه نخست امسال از ۸۴۳ هزار و ۷۱۹ مورد اهدا ۳۷هزار و ۸۱۴ واحد خون توسط بانوان اهدا شده است که تقریبا ۴.۵ درصد کل خون های اهدایی در این مدت است.

میرزایی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه و همکاریهای مشترک با دستگاه هایی که به نوعی در امور فرهنگی اجتماعی و آموزشی و دانشگاهی دخیل هستند گفت: وزارت ورزش و جوانان، سازمان بسیج مستضعفین و جمعیت هلال‌احمر از جمله سازمانهایی است که در چارچوب تفاهمنامه با ما همکاری می کنند.

وی این تفاهمنامه ها را زمینه ساز هم افزایی و در نهایت افزایش نرخ اهدای خون بانوان دانست.

معاون اجتماعی سازمان انتقال خون، پویش مهربانو را منحصر به بانوان بسیجی ندانست و افزود: در واقع بسیج بانوان در این پویش با توجه به ظرفیت ها و امکانات و پایگاه ها و مراکزی که در محله های مختلف دارد، اطلاع رسانی محله محور را به لایه های عمیقی شهر می رساند و ارتباط مستقیمی با بانوان برقرار می کند.

وی ابراز امیدواری کرد تا با کمک بسیجیان کشور به ویژه بانوان بتوانیم این فرهنگ را در سطح محلات گسترش دهیم و بانوان را با فواید اهدای خون آشنا کنیم. زیرا بانوان کشور بخاطر صداقت و تعهد اخلاقی که نسبت به خانواده و جامعه دارند دارای سالم ترین و بهترین منابع خونی هستند و امیدوارم شاهد مشارکت روز افزون بانوان در این پویش نجات بخش باشیم.

میرزایی با اشاره به آزمایش هموگلوبین در ابتدای فرایند اهدای خون بانوان گفت: اگر اهدا کننده مشکل کم خونی داشت براساس دستور العمل ها پزشک مربوطه برای ایشان داروهای مکمل آهن تجویز می کند تا پس از رفع فقرآهن مجددا مراجعه کند و چنانچه مشکلی در این خصوص نداشته باشد، پزشک اهدا معاینات و مصاحبه لازم را انجام می دهد و اهداکننده به واحد اهدا و خون گیری هدایت شده و در آنجا به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خون گیری انجام می شود.

وی تاکید کرد: خون گیری روندی بسیار ساده است، شاید در گذشته عده ای از سوزن و آلودگیهای ناشی از آن می ترسیدند ولی امروزه همکاران زحمتکش و متخصص ما در سراسر کشور تمام استانداردهای جهانی و بین المللی و داخلی را به طور کامل رعایت می کنند و جای هیچگونه نگرانی نیست.

معاون اجتماعی سازمان انتقال خون از بانوان کشور دعوت کرد تا به جمع اهدا کنندگان بپیوندند و با هر بار اهدای خون در روند سلامتی حداقل سه بیمار مشارکت و کمک کنند که این کار بسیار ارزشمندی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha