اقدامات صندوق نوآوری و شکوفایی برای تحقق «شبکه ملی مدیران تحقیق ‌و توسعه»

تهران- ایرنا- رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از ۷ اقدام برای تحقق برنامه «شبکه ملی مدیران تحقیق ‌و توسعه و نوآوری» خبر داد و گفت: ‌سرمایه‌گذاری، اعطای پژوهانه، خدمات آزمایشگاهی، تسهیلات نمونه‌سازی، حفاظت از مالکیت فکری، برگزاری رویدادها و شبکه‌سازی و حمایت از خدمات شتابدهی از جمله این اقدامات است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، محمدصادق خیاطیان که در دومین رویداد مجمع «شبکه ملی مدیران تحقیق ‌و توسعه و نوآوری» در محل صندوق سخن می‌گفت، خاطرنشان کرد: امروز بلوغ زیست‌بوم نوآوری و فناوری کشور را شاهد هستیم؛ طوری که تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان از مرز ۱۰ هزار شرکت عبور کرده، در سال ۱۴۰۲ مجموع فروش شرکت‌های دانش‌بنیان به ۵۳۰ هزار میلیارد تومان رسید و اکنون نیز ۳۷۰ هزار نفر در این شرکت‌ها مشغول فعالیت هستند.

وی ادامه داد: سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی در دولت سیزدهم افزایش قابل‌توجهی پیدا کرده و به ۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده و امکان توسعه حمایت‌ها از شرکت‌های دانش‌بنیان را فراهم کرده است. از ابتدای تاسیس صندوق تاکنون در مجموع حدود ۶۴ هزار میلیارد تومان خدمات مالی به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه شده است.

خیاطیان، اعطای تسهیلات، سرمایه‌گذاری، صدور ضمانت‌نامه و توانمندسازی را چهار خدمت اصلی صندوق نوآوری و شکوفایی برشمرد و گفت: ابزارها و خدمات مختلفی را برای توسعه بخش تحقیق و توسعه در نظر گرفته‌ایم. آسیب‌شناسی صورت‌گرفته در این بخش نشان می‌دهد فقدان نظام‌ها و فرآیندهای تحقیق و توسعه در شرکت‌ها، مساله اصلی این حوزه است. شفاف نبودن هویت، عدم وجود راهبرد منسجم، عدم استفاده از ظرفیت‌های برون‌سپاری، اتکای صرف به منابع مالی درون سازمانی، کم‌توجهی به کلان روندها و روندهای جهانی فناوری، عدم استفاده مناسب از انباشت دانش فنی موجود در محیط و آشنایی ناکافی با روش‌های حفاظت از مالکیت فکری، چالش‌هایی هستند که در این حوزه با آنها مواجه هستیم.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، شبکه‌سازی بین فعالان تحقیق و توسعه، کمک به تأمین هزینه‌های تحقیق و توسعه و کمک به تجاری‌سازی دستاوردهای تحقیق و توسعه را بخشی از رویکردهای صندوق نوآوری و شکوفایی برشمرد و افزود: برنامه تحقیق و توسعه در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری آغاز شده و صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام می‌کند که به صورت جدی در این برنامه مشارکت خواهد داشت.

وی ادامه داد: اعتبار مالیاتی، ابزار پیشرفته‌ای در سراسر دنیا محسوب می‌شود و این موضوع در قانون جهش تولید دانش‌بنیان لحاظ شده است و سرمایه‌گذاران در حوزه دانش‌بنیان می‌توانند از اعتبار مالیاتی بهره‌مند شوند. به تازگی نیز این مصوبه در هیات وزیران دولت چهاردهم به تصویب رسید که کمک به افزایش سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی و یا مشارکت در انجام طرح‌هایی که با مدیریت این صندوق انجام می‌شود، مشمول اعتبار مالیاتی می‌شود و این منابع در حوزه دانش‌بنیان و تقویت بخش تحقیق و توسعه این شرکت‌ها سرمایه‌گذاری خواهد شد.

دومین مجمع شبکه ملی مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری کشور همراه با نمایشگاه جانبی آن، با حضور جمعی از مدیران معاونت علمی، صندوق نوآوری و شکوفایی، وزارت عتف، وزارت صمت و همچنین، جمعی از مدیران تحقیق و توسعه برجسته و منتخب شرکت‌های دارای واحدهای تحقیق و توسعه فعال، در محل صندوق نوآوری برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha