به گزارش خبرنگار ایرنا، جایلس میشاد، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور ایمنی و امنیت روز سه شنبه به وقت محلی در مورد وضعیت امنیتی وخیم برای فعالان بشردوستانه و کارکنان سازمان ملل در غزه گفت: سازمان ملل مصمم است در غزه بماند تا کمکهای حیاتی برای غیرنظامیان فلسطینی ارائه کند.
او گفت: تحویل کمکهای بشردوستانه ادامه دارد و با توجه به اینکه ما در بالاترین حد خطرات عمل میکنیم، این فعالیت یک شاهکار فوقالعاده است.
معاون دبیرکل سازمان ملل افزود: کمکهای بشردوستانه در طول این بحران که تا کنون مرگبارترین بحران برای سازمان ملل بوده است، هدف قرار گرفتهاند.
او اضافه کرد: تخلیه انبوه مردم آخرین مورد از فهرست طولانی تهدیدها برای سازمان ملل و کارمندان بشردوستانه است.
معاون دبیرکل سازمان ملل گفت: این هفته، ارتش اسرائیل فرصت بسیار کمی اخطار داد تا بیش از 200 کارمند سازمان ملل از دفاتر و محل زندگی خود در دیرالبلاح، یک مرکز حیاتی بشردوستانه، خارج شوند. مانند اکثر فلسطینیهای غزه، ما با کمبود فضاهای امن برای کارکنان خود مواجه هستیم.
او ادامه داد: با شروع یک کارزار گسترده واکسیناسیون فلج اطفال که برای هفته آینده برنامه ریزی شده است، زمان بندی بسیار مشکل است و برای انجام آن تعداد زیادی از کارکنان باید وارد نوار شوند.
این مقام سازمان ملل اضافه کرد: با این حال، اقدامات ارتش اسرائیل در این آخر هفته، تهدیدات امنیتی موجود را تشدید میکند و بهطور جدی بر سرعت فعالیت ما تأثیر میگذارد. این محدودیت ها خارج از کنترل ما هستند.
میشاد افزود: مطابق با قوانین بشردوستانه بینالمللی، توانایی ما برای ارائه کمک به مسئولیت طرفهای درگیر در حفظ امنیت همکارانمان بستگی دارد.
او اضافه کرد: زنان و مردانی که جان خود را برای رساندن کمک های بشردوستانه به خطر می اندازند، به مکانی امن و ثابت برای کار نیاز دارند. من از همه طرفها میخواهم که به قوانین بینالمللی و تعهدات خود تحت منشور سازمان ملل برای تضمین ایمنی و امنیت پرسنل و اماکن سازمان ملل احترام بگذارند.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که از ابتدای جنگ غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون شمار شهدای نوار غزه به ۴۰ هزار و ۵ نفر و تعداد زخمیها نیز به ۹۲ هزار و ۴۰۱ نفر رسید که ۳۳ درصد این شهدا را کودکان، ۸.۶ درصد را سالخوردگان و ۱۸.۴ درصد را زنان تشکیل میدهند.
با وجود درخواست های جهانی برای ایجاد آتش بس در غزه و نیز تلاش میانجیگران از جمله مصر، آمریکا و قطر برای توقف خصومتها و توافق تبادل اسرا، تل آویو همچنان به حملات مرگبار خود علیه غزه ادامه میدهد.تاکنون مذاکرات میان حماس و اسرائیل با میانجیگری مصر و قطر و مشارکت آمریکا برای برقراری آتش بس در غزه و تبادل اسرا میان دو طرف به هیچ نتیجه ای نرسیده است.
نشست دوحه قطر روزهای پنجشنبه و جمعه ۲۵ و ۲۶ مرداد ماه ۱۴۰۳ برابر با ۱۵ و ۱۶ اوت (آگوست) ۲۰۲۴ به منظور از سرگیری مذاکرات برای دستیابی به توافق آتش بس در غزه و تبادل اسرا با حضور آمریکا، مصر، قطر و اسرائیل برگزار شد.
پس از آن، مذاکرات آتشبس غزه در قاهره بدون دستیابی به توافق در چهارم شهریور ماه (۲۵ اوت) پایان یافت و حماس و اسرائیل با چند ماده ارایٔه شده از سوی میانجیگران موافقت نکردهاند اما کاخ سفید می گوید مذاکرات قاهره در سطح کارگروههایی همچنان ادامه دارد.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
عملیات طوفان الاقصی که پس از سالها جنایات رژیم اسرائیل علیه مردم مظلوم فلسطین صورت گرفت، منجر به کشته شدن ۱۱۳۹ اسرائیلی شد. وزارت بهداشت غزه نیز اعلام کرد که از ابتدای جنگ غزه (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون شمار شهدای نوار غزه به ۴۰ هزار و ۵ نفر و تعداد زخمیها نیز به ۹۲ هزار و ۴۰۱ نفر رسید.
با گذشت بیش از ۱۱ ماه از حمله رژیم اسرائیل، بخش وسیعی از نوار غزه در بحبوحه محاصره فلجکننده و انسداد ورود مواد غذایی، آب تمیز و داروها ویران شده است.
اسرائیل در دادگاه بین المللی دادگستری (ICJ) به نسلکشی متهم شده است. دیوان مذکور به رژیم اسرائیل دستور داد که به سرعت حملات خود در شهر جنوبی رفح، جایی را که بیش از یک میلیون فلسطینی قبل از حمله به آن در ۶ مه (۱۷ اردیبهشت) به آنجا پناه برده بودند، متوقف کند.
نظر شما