تولید ۲.۲ میلیون تن چغندر پاییزه/ مطالبات کشاورزان پرداخت شد

تهران- ایرنا- مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی از پرداخت کامل مطالبات چغندرکاران خبر داد و گفت: امسال با تولید دو میلیون و ۱۷۰ هزار تن چغندرقند پاییزه، بالاترین میزان تولید این محصول در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ ثبت شد.

به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، پیمان حصادی در گردهمایی سالانه هماهنگی و برنامه‌ریزی کشت پاییزه چغندر قند افزود: این میزان برداشت از سطح ۳۱ هزار هکتار اراضی در شش استان کشور صورت گرفته است.

وی میزان شکر به دست آمده از دو میلیون و ۱۷۰ هزار تن چغندرپاییزه را ۲۵۶ هزار تن عنوان کرد و اظهارداشت: عملکرد تولید چغندر پاییزه در کشور ۷۰ تن در هکتار است.

به گفته مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهادکشاورزی، در سال زراعی گذشته، یک میلیون و ۴۱۰ هزار و ۸۳۲ تن چغندر پاییزه از اراضی زراعی برداشت شد.

حصادی تصریح کرد: اگر در سال زراعی جاری ظرفیت صنعتی در کشور وجود داشت، می‌توانستیم تا پنج میلیون تن چغندر پاییزه تولید کنیم، زیرا متقاضی برای کشت داشتیم.

وی در همین حال مدیریت مناسب مزرعه، استفاده از ارقام مناسب و پرپتانسیل، تغذیه گیاهی مناسب و افزایش بوته در هکتار را از عوامل مهم افزایش عملکرد و تولید برشمرد.

مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهادکشاورزی گفت: با توجه به منابع آب کشور مدیریت مصرف آب در محصولات کشاورزی یکی از برنامه‌های وزارت جهادکشاورزی می‌باشد و در این راستا کشت چغندرقند پاییزه در کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی افزود: با توسعه کشت پاییزه چغندرقند طی ده سال اخیر بیش از ۶۵۲ میلیون مترمکعب آب صرفه‌جویی شده است.

حصادی اظهارداشت: میزان صرفه‌جویی در کشت پاییزه سال زراعی جاری بیش از ۱۳۰ میلیون مترمکعب بوده است و به ازای یک متر مکعب آب مصرفی در هکتار بیش از ۱.۳۳ کیلوگرم شکر از چغندرقند پاییزه بدست آمده است که در کشور بی‌سابقه است.

مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهادکشاورزی تصریح کرد: تمام پول چغندرکاران نیز از سوی کارخانه‌های قند و شکر در قالب کشت قراردادی پرداخت شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha