تب طلا در خراسان رضوی بالا گرفت

۹ شهریور ۱۴۰۳، ۱۱:۴۶
کد خبر: 85582477
تب طلا در خراسان رضوی بالا گرفت

مشهد-ایرنا- نائب رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: اکنون تب طلا و متقاضیان فعالیت این عرصه در خراسان رضوی برای همه بخش‌ها نظیر استخراج و اکتشاف افزایش یافته‌ است.

به گزارش ایرنا، آریوبرزن مافی در همایش اکتشاف طلا، روش‌ها و چالش‌های آن روز جمعه در محل اتاق بازرگانی مشهد افزود: این موضوع از زمانی شروع شده است که برون داد یکی از نشست‌های رسمی به موضوع نتایج امیدبخش در خصوص شناسایی طلا و احتمال وجود منطقه جدیدی از این حوزه در استان خراسان رضوی اختصاص یافت.

وی اظهار کرد: در همین راستا توانمندسازی افراد علاقه‌مند به اکتشاف طلا در اتاق بازرگانی هدف‌گذاری شده و برگزاری سلسله نشست‌های آموزشی با حضور اساتید صاحب نام در این زمینه در دستور کار قرار گرفت که امروز نخستین نشست آن در حال برگزاری است.

به گفته وی، مسائل و دغدغه‌های موجود در این حوزه، بن مایه برگزاری همایش آموزشی اکتشاف طلا، روش‌ها و چالش‌های آن برای آموزش به افراد علاقه مند پیرامون اصول کلی اکتشاف و برنامه ریزی در این خصوص شده است.

نائب رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: هم اینک برآوردها حاکی از وجود ۱۹۰ هزار تن طلا در جهان است که ۱۲۷ هزار تن از آن در ۵۰ سال اخیر استحصال شده است. این امر حاکی از آن دارد که دانش‌های نوین در پیدا کردن این ذخایر بسیار موثر بوده است.

مافی گفت: طبق اعلام سازمان زمین شناسی آمریکا، در مجموع ۵۳ هزار تن طلا در پوسته زمین باقی مانده است که قابلیت استحصال دارد.

یکی از کارشناسان حوزه طلا و از سخنرانان این سمینار نیز در ادامه به تشریح اصول اکتشاف طلا و وضعیت آن در خراسان رضوی پرداخت و گفت: اکتشاف مواد معدنی نیاز به یک برنامه سازمان یافته دارد تا میزان ریسک را به حداقل برساند.

حسن عزمی افزود: اکتشاف ذخایر معدنی و انتخاب روش اکتشافی مناسب به نوع ماده معدنی، تیپ کانسار مورد اکتشاف، ویژگی‌های زمین شناسی، شرایط اقلیمی، معیارهای زیست محیطی، منابع انسانی فنی و مالی، مطالعات انجام شده قبلی و استراتژی ملی معدنی هر کشور بستگی دارد.

وی مراحل چهارگانه اکتشاف ذخایر معدنی را به ترتیب شامل شناسایی، پی جویی، اکتشاف عمومی و تفصیلی (کانسار) و استخراج (معدن) دانست و بیان کرد: قبل از اجرای عملیات اکتشاف ذخایر طلا در مراحل مختلف، شناخت و بررسی مدل‌های توصیفی و زایشی انواع کانی‌سازی طلا ضروری است.

کاربرد هوش مصنوعی در فعالیت‌های معدنی

یکی دیگر از کارشناسان حوزه طلا در این همایش به اهمیت رویکرد چند روشی، معیارهای کانی شناسی و هوش مصنوعی در اکتشاف ذخایر طلا پرداخت و گفت: تحولی که در حوزه اکتشاف بوجود آمده، این است که دیگر نیازی به بردن نمونه اکتشافی به آزمایشگاه و منتظر شدن برای دریافت نتیجه نیست.

مرتضی رزم آرا ادامه داد: امروزه دستگاه‌های قابل حمل مانند دستگاه پرتابل بوده که بسیار پرکاربرد در حوزه اکتشاف به ویژه حوزه جواهرات است.

وی بیان کرد: یکی از مشکلات استفاده از دستگاه‌های اکتشافی در کشور، کالیبره نبودن آن ها است، امروزه به دستگاه‌هایی نیاز است که بتوان آن را به هر منطقه برد و نمونه اکتشافی را آنالیز کرد، دستگاه‌های پرتابل این نقیصه را می توانند برطرف کنند که نمونه هایی از آن در ایران نیز وجود دارد.

این کارشناس حوزه طلا به استفاده از هوش مصنوعی در سه بخش اکتشاف، بهره برداری، استخراج و فرآوری مواد معدنی اشاره و بیان کرد: هوش مصنوعی در حوزه اکتشاف می‌تواند به مدل سازی زیرسطحی، تغییرات آنالومی ها، برآورد کانسارها، بهینه سازی فعالیت های اکتشافی و مشخص کردن استراتژی آنها و کمک به کاهش مخاطرات کمک کند.

وی اظهار کرد: استفاده از هوش مصنوعی در بخش بهره برداری از معادن نیز به کنترل کیفیت، نمونه برداری، تجزیه و تحلیل داده ها، کاهش تاثیرات زیست محیطی کمک می کند و در بخش استخراج و فرآوری مواد معدنی نیز می توان از هوش مصنوعی در پیش بینی عیار طلا، استفاده از روش های جدید و بهینه سازی پارامترهای دخیل در این حوزه بهره گرفت.

رزم آرا در عین حال به برخی مشکلات استفاده از هوش مصنوعی در حوزه معادن اشاره کرد و گفت: پیچیدگی های فنی، هزینه های بالا و مهارت کم افراد در این بخش چالش هایی است که فعالان معدنی در استفاده از هوش مصنوعی با آنها درگیر می شوند.

یکی دیگر از کارشناسان این حوزه به موضوع روش‌های آنالیز طلا پرداخت و گفت: آنالیز طلا بسیار حایز اهمیت بوده و انتخاب یک روش آنالیز مناسب در تمام فرآیندهایی که باید روی آن تصمیم گیری شود، تاثیر دارد.

علیرضا شمس افزود: در آنالیز مناسب باید نوع ماده در نظر گرفته شود، ضمن اینکه دستگاه های آنالیز و روش‌های آن با هم متفاوت است.

در ادامه این همایش شیوه جدید آنالیز طلا برای حاضران تشریح شد. سپس هر یک از کارشناسان مربوطه به پرسش‌های حاضران در بخش‌های مختلف پاسخ دادند.

به گزارش ایرنا، در خراسان رضوی بر مبنای آمار سال ۱۳۹۵ که از دستگاه‌های اجرایی استان اعلام شده، سه معدن طلا با ذخیره ۱.۵ میلیون تن وجود دارد. ذخیره قطعی کانسنگ طلادار با عیار متوسط ۱.۷ پی.پی.ام در این استان حدود ۱۱ میلیون تن است.

بیشتر بخوانید:

ذخایر طلای خراسان رضوی در عمق مانده است

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha