۹ شهریور ۱۴۰۳، ۲۲:۳۰
کد خبرنگار: 5418
کد خبر: 85583381
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سازمان جهانی بهداشت: صلح در غزه  تنها روش پایدار برای مقابله با فلج اطفال منطقه است

تهران-ایرنا- تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO) خواستار آتش‌بس در نوار غزه به عنوان تنها راه محافظت از کودکان در این منطقه در برابر فلج اطفال شد.

به گزارش جمعه شب ایرنا از خبرگزاری "تاس", وی با بیان اینکه قرار است واکسیناسیون فلج اطفال در غزه از اول شهریور آغاز شود، گفت: از تعهد به توقف های بشردوستانه در مناطق خاص و تعلیق دستور تخلیه برای اجرای این عملیات استقبال می کنیم و امیدواریم که همه طرفین این وقفه ها را رعایت کنند.

وی تاکید کرد: اما تنها داروی ماندگار صلح است. تنها راه حفاظت کامل از همه کودکان غزه، آتش بس است.

به گزارش ایرنا، شبکه خبری الجزیره در گزارشی اعلام کرد که رژیم صهیونیستی با وقفه جنگی سه روزه برای واکسیناسیون کودکان در غزه و نه آتش‌بس موافقت کرده است.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که در پی تایید نخستین مورد ابتلا به فلج اطفال در نوزادی در غزه پس از ۲۵ سال، جنگ به‌طور موقت و به صورت منطقه‌ای متوقف خواهد شد تا واکسیناسیون فلج اطفال برای صدها هزار کودک این منطقه امکان‌پذیر شود.

در ادامه این گزارش الجزیزه آمده است: بر اساس توافق انجام شده حملات قرار است به مدت هشت ساعت در روز و از ساعت ۶ صبح تا سه بعد از ظهر متوقف شود.

الجزیره افزود: گفته شده است که تعداد روزهای توقف جنگ دست‌کم سه روز است و بنابراین به طور بالقوه ممکن است بعد از آن نیز تمدید شود.

سازمان جهانی بهداشت پس از یافتن شواهدی از ویروس بسیار مسری فلج اطفال در سیستم آب و فاضلاب نوار غزه، بیش از یک میلیون دوز واکسن فلج اطفال را به غزه ارسال کرده است.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که از ابتدای جنگ غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون شمار شهدای نوار غزه به ۴۰ هزار و ۵ نفر و تعداد زخمی‌ها نیز به ۹۲ هزار و ۴۰۱ نفر رسید که ۳۳ درصد این شهدا را کودکان، ۸.۶ درصد را سالخوردگان و ۱۸.۴ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.

با وجود درخواست های جهانی برای ایجاد آتش بس در غزه و نیز تلاش میانجیگران از جمله مصر، آمریکا و قطر برای توقف خصومت‌ها و توافق تبادل اسرا، تل آویو همچنان به حملات مرگبار خود علیه غزه ادامه می‌دهد. تاکنون مذاکرات میان حماس و اسرائیل با میانجیگری مصر و قطر و مشارکت آمریکا برای برقراری آتش بس در غزه و تبادل اسرا میان دو طرف به هیچ نتیجه ای نرسیده است.

نشست دوحه قطر روزهای پنجشنبه و جمعه ۲۵ و ۲۶ مرداد ماه ۱۴۰۳ برابر با ۱۵ و ۱۶ اوت (آگوست) ۲۰۲۴ به منظور از سرگیری مذاکرات برای دستیابی به توافق آتش بس در غزه و تبادل اسرا با حضور آمریکا، مصر، قطر و اسرائیل برگزار شد.

پس از آن، مذاکرات آتش‌بس غزه در قاهره بدون دستیابی به توافق در چهارم شهریور ماه (۲۵ اوت) پایان یافت و حماس و اسرائیل با چند ماده ارایٔه شده از سوی میانجیگران موافقت نکرده‌اند. کاخ سفید می گوید مذاکرات در دوحه قطر ادامه دارد و تاکنون پیشرفت هایی به دست آمده است.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

عملیات طوفان الاقصی که پس از سالها جنایات رژیم اسرائیل علیه مردم مظلوم فلسطین صورت گرفت، منجر به کشته شدن ۱۱۳۹ اسرائیلی شد. وزارت بهداشت غزه نیز اعلام کرد که از ابتدای جنگ غزه (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون شمار شهدای نوار غزه به ۴۰ هزار و ۵ نفر و تعداد زخمی‌ها نیز به ۹۲ هزار و ۴۰۱ نفر رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha