۱۴ شهریور ۱۴۰۳، ۱۰:۰۶
کد خبرنگار: 757
کد خبر: 85584906
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شگرد مگس‌ سرکه برای راهبری و رسیدن به هدف  

۱۴ شهریور ۱۴۰۳، ۱۰:۰۶
کد خبر: 85584906
شگرد مگس‌ سرکه برای راهبری و رسیدن به هدف  

تهران- ایرنا- محققان یک موسسه پزشکی با تحقیقاتی درباره مگس‌ سرکه به نتایج جدیدی در خصوص شیوه راهبری در این حشرات رسیده‌اند که نشان می‌دهد این مگس‌ها در زمان تجربه یک محیط جدید نقشه‌ای از محیط تهیه کرده و هدف‌ها را با نقشه مرتبط می‌کنند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی فیز، مشخص شده رفتار حیوانات بر تبدیل اطلاعات حسی به دستورات حرکتی استوار است که اغلب تحت تاثیر نیازهای داخلی حیوان قرار دارد. در حالی که این فرایند در پستانداران و سایر حیوانات بزرگ تحت حمایت فرایندهای پیچیده مغزی است، اما نسخه‌های ساده‌تری از آن راهنمایی کننده رفتار ارگانیسم‌های زنده کوچک‌تر از جمله حشرات است.

برخی حیوانات برای برنامه‌ریزی اقدامات خود در زمانی که سرنخ‌های حسی در دسترس نیست، طوری تکامل یافته‌اند که بر نمودهای داخلی از رابطه خود با محیط پیرامونی اتکا کنند. این نمودها می‌تواند شامل اطلاعات مربوط به جهت سر آنها یا اطلاعات جمع آوری شده توسط سلول‌های عصبی در هیپوکامپ باشد که نقشه‌های داخلی از محیط اطراف را شکل می‌دهند.

محققان موسسه پزشکی هاوارد هیوز به‌تازگی در این زمینه تحقیق کردند که مگس‌های میوه چطور همزمان محیط‌های جدید را نقشه برداری و از این نمودهای داخلی برای شناختن اینکه چه هدفی را دنبال کنند استفاده می‌کنند. این مقاله منتشر شده در نشریه نورون اطلاعات و دانش تازه‌ای در این زمینه فراهم کرده که نمودهای داخلی چگونه می‌توانند رفتارهای معطوف به هدف را در حیوانات راهنمایی کنند.

چانتائو دان، براد ک. هالس و همکاران آنها در این مقاله نوشته‌اند: الحاق اهداف به بازنمایی‌های فضایی، مسیریابی انعطاف پذیر را ممکن می کند، اما در محیط های جدید که هر دو بازنمایی باید همزمان به دست آیند، چالش برانگیز است. ما چارچوبی را پیشنهاد می‌کنیم که توضیح می‌دهد مگس سرکه چطور از نمایش‌های داخلی سلول‌های نوروری جهت سر (HD) برای ساختن نمایش‌های هدف بر اساس تقویت حرارتی انتخابی استفاده می کند.

رفتار این مگس‌ها با استفاده از گرما شرطی و این گرما با موارد مختلفی از الگوهای بصری تکرار شونده مرتبط شد. یافته‌های این تحقیق بینش تازه‌ای درباره این مساله فراهم می‌کند که چگونه حشرات در زمان تجربه اولیه یک محیط جدید، همزمان نقشه‌ای از محیط پیرامونی خود تهیه‌ و هدف‌های داخلی را به نقشه‌های ایجاد شده مرتبط می‌کنند.

مطالعات آینده با استفاده از روش‌های ژنتیکی می‌تواند نور بیشتری بر سلول‌هایی میانجی فرایند یادگیری معطوف به هدف بتاباند یا می‌تواند به شناسایی فرایندهای آنالوگ در سایر حیوانات یاری برساند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha