یزد پرچمدار موسیقی مذهبی است/درخواست احیای جشنواره کویرنشینان

تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یزد را پرچمدار موسیقی مذهبی دانست و گفت: مردم یزد، فرهنگی پیشران و پیشرو دارند و برخی از موسیقیدانان این استان در ریشه‌های موسیقی آیینی سرآمد هستند.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیرحسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از آغاز سال ۱۴۰۳، سفرهای استانی را آغاز کرد تا در این سفرها نشست‌های صمیمی و بی‌واسطه‌ای، به دور از فرآیندهای اداری با اهالی موسیقی در شاخه‌های مختلف داشته باشد.

در پنجمین سفر استانی، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سفری کوتاه به یزد، جلسه‌ای با نوازندگان، استادان دانشگاه، مدیران هنرستان‌ها، سازندگان ساز، گروه‌های سرود و برگزارکنندگان کنسرت‌ها در این استان داشت.

در این جلسه محمدعلی مرآتی مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، احسان عابدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد و حامد جلیلی مدیر دفتر سرود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم حضور داشتند.

در ابتدا، هنرمندان حاضر در این جلسه از دغدغه‌ها و مشکلات‌شان گفتند. بیشترین تاکید در میان سخنان هنرمندان، تاکید بر این نکته بود که باید تلاش بیشتری برای حفظ و اشاعه موسیقی اصیل ایرانی انجام شود.

یزد پرچمدار موسیقی مذهبی است

در بخش دیگری از این نشست، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی اظهارداشت: اولین مواجهه من با استان یزد و مردمانش برایم همیشه خاطره‌انگیز است، برخوردی که نشان داد مردم این دیار، مردمانی با آرامش و پر از صبوری و متانت هستند. مردم یزد، فرهنگی پیشران و پیشرو دارند. موسیقیدانانی در این استان هستند که به شدت در ریشه‌های موسیقی آیینی سرآمد هستند.

امیرحسین سمیعی گفت:‌ زمانی که موسیقی در سرزمین ما کاربردی بوده، مهمترین خوانندگان ما همان نوحه‌خوانان بوده‌اند. در حال حاضر یکی از استان‌های پرچمدار موسیقی مذهبی، یزد است.

سمیعی خطاب به هنرمندان تاکید کرد: من به اتفاق همکارانم به دیدار شما آمده‌ایم تا از نزدیک مشکلات و خواسته‌های شما را بشنویم و هر کدام را پیگیری و به سرانجام برسانیم. تمام تلاش خود را می‌کنیم تا موسیقی اصیل در این استان رونق داشته باشد و مشکلات شما حل و فصل شود.

شب‌های موسیقی یزد

در بخش دیگری از این جلسه یاسر منتظری رئیس هیات مدیره انجمن موسیقی استان یزد، به ارائه‌ گزارشی از فعالیت‌های انجمن موسیقی این استان پرداخت.

منتظری گفت: ما شب‌های موسیقی یزد را در یازده شب برگزار کردیم که در هر شب حدود ۴۵۰ نفر تماشاگر به دیدن این اجراها آمدند. اجراهایی که جملگی به تکنوازی نوازندگان سازهای ایرانی اختصاص داشت. هدف از اجراهای این برنامه‌ها حفظ و اشاعه موسیقی اصیل ایرانی بود.

وی افزود: در حال حاضر برای مهرماه فراخوان شب تنبک را داده‌ایم تا با شرکت نوازندگان تنبک، بتوانیم با حضور حداقل پنج نوازنده برجسته تنبک در استان، این رویداد را هم برگزار کنیم.

رئیس هیات مدیره انجمن موسیقی یزد بیان کرد: در ماه‌های گذشته تلاش کردیم تا استعدادهای جدیدی را در عرصه موسیقی یزد کشف کنیم و برنامه‌های خاصی را برای معرفی‌شان ترتیب دهیم. همه این برنامه‌ها را با حمایت بخش خصوصی برگزار کردیم.

منتظری اظهارداشت: در این مدت جلساتی با پیشکسوتان موسیقی یزد داشته‌ایم تا از تجربیات و راهنمایی‌های آنان بهره‌مند شویم. نکته مهم دیگری که باید به آن اشاره کنم این است که جشنواره موسیقی کویرنشینان در سال‌های گذشته در یزد برگزار می‌شد اما متاسفانه دو سال است که این جشنواره تعطیل شده است. ما در تلاش هستیم که این جشنواره را احیا کنیم و برای انجام این کار به حمایت شما نیاز داریم.

وی گفت: ما در یزد توانایی تشکیل ارکستری در سطح ملی را داریم که انجام این امر به حمایت‌های ملی هم نیاز دارد. همچنین در برنامه‌های ما دعوت از بزرگان موسیقی ایران و برگزاری کارگاه‌های آموزشی وجود دارد.

منتظری افزود: متاسفانه ما در حال حاضر برای دفتر انجمن موسیقی استان یزد، محیط مناسبی نداریم که حتی جلسات‌مان را برگزار کنیم.

پس از این دیدار سمیعی قول پیگیری و حل و فصل مشکلات و مسائل مطرح شده از سوی هنرمندان موسیقی استان یزد را داد.

همچنین مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه «شب هنر چاووشی خوانی» که به مناسبت رحلت پیامبر اعظم (ص) و شهادت حضرت امام حسن (ع) و حضرت امام رضا (ع) با حضور چاووش خوانانی از استان‌های خراسان رضوی، بوشهر، هرمزگان و یزد در بیت سومین شهید محراب، حضرت آیت الله صدوقی (ره) برگزار شد، حضور پیدا کرد، در این برنامه از جمعی از پیرغلامان و هنرمندان موسیقی آیینی تجلیل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha