پزشکیان: ساختار نظام‌مند ارتش قابلیت تعمیم به دیگر ساحت‌های مدیریتی کشور را دارد

تهران - ایرنا - رئیس جمهور به اهمیت ساختار نظام‌مند نیروهای مسلح و قابلیت تعمیم آن به دیگر ساحت‌های مدیریتی در کشور اشاره کرد و گفت: در علم مدیریت بالاترین و دقیق‌ترین ارزیابی‌ها از سیستم‌های نظامی استخراج و سپس در دانشگاه تدریس و تئوریزه می‌شود و ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز با ساختار نظام‌مند خود این توانمندی را دارد که تجربیات ارزشمند خود در این زمینه را به بخش‌های مختلف انتقال دهد.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر مسعود پزشکیان عصر شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ در نشست با فرماندهان عالیرتبه ارتش جمهوری اسلامی ایران که در دانشگاه فرماندهی و ستاد برگزار شد، اظهار داشت: از نظر شاخص‌های توسعه جوامعی که اجزا و اقشار تشکیل دهنده آن از مهندسان، صنعتگران و پزشکان گرفته تا نیروهای نظامی در کنار هم و به صورت هدفمند عمل می‌کنند و در ادارات و سازمان‌های آن افراد با طی سلسله مراتب به جایگاه بالاتر می‌رسند، از جوامع دیگر توسعه یافته‌تر هستند. در کشور ما ارتش جمهوری اسلامی ایران از جمله معدود نهادهایی است که افراد در آن به راحتی و بدون ضابطه و طی سلسله مراتب به جایگاه بالاتر نمی‌رسند و این از افتخارات ارتش ما است.

رئیس جمهور ارتقای بی‌ضابطه مدیران، عدم ثبات مدیریت و عدم پاسخگویی مدیران سازمان‌ها نسبت به عملکردها را از جمله مشکلات جدی نظام ادارای و اجرایی کشور برشمرد و گفت: خوشبختانه ارتش جمهوری اسلامی ایران از این اشکالات مستثنی است و قدرت‌افزایی این نهاد ارزشمند به دور از رویکردهای جناحی در طول دهه‌های گذشته پس از پیروزی انقلاب اسلامی شایسته قدردانی است و جای تبریک دارد.

پزشکیان در ادامه به اهمیت ساختار نظام‌مند نیروهای مسلح و قابلیت تعمیم آن به دیگر ساحت‌های مدیریتی در کشور اشاره کرد و افزود: در علم مدیریت بالاترین و دقیق‌ترین ارزیابی‌ها از سیستم‌های نظامی استخراج و سپس در دانشگاه تدریس و تئوریزه می‌شود و ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز با ساختار نظام‌مند خود این توانمندی را دارد که تجربیات ارزشمند خود در این زمینه را به بخش‌های مختلف انتقال دهد.

رئیس جمهور همچنین به جایگاه والای نظامیان در کلام امیر المومنین (ع) اشاره کرد و گفت‌: به تعبیر امام علی (ع) لشکریان زینت جامعه و موجب عزت، امنیت و سربلندی مردم هستند و این امنیتی که امروز در کشور شکل گرفته و مردم ما در بخش‌های مختلف در امنیت کامل در حال فعالیتند، از برکت وجود شما ارتشیان دلاور است.

پزشکیان با تاکید بر ضرورت تقویت باورها و ارزش‌های اجتماعی و فردی در نسل جوان و در نظام آموزشی کشور، در کنار انتقال علم و مهارت‌آموزی به آنها اظهار داشت: اینکه امروز در نسل جوان با پدیده مهاجرت روبرو هستیم به این دلیل است که در نظام آموزشی ما نسبت به تقویت ارزش‌های فردی و اجتماعی جوانان غفلت صورت گرفته و در نتیجه آنها به جای ماندن در کنار مردم و تلاش برای حل مشکلات و بازکردن گره از زندگی هموطنان‌شان مهاجرت می‌کنند، این در حالی است که در نیروهای مسلح ما نیروها را به گونه‌ای تربیت می‌کنند که حاضرند جانشان را فدای خاک، میهن و اعتقاد خود کنند که بسیار ارزشمند است.

رئیس جمهور با بیان اینکه بر اساس حدیثی قدسی خدای متعال حیات زمین را به وجود انسان، حیات انسان را به وجود علم، حیات علم را به وجود عمل و حیات عمل را به اخلاص پیوند داده است، تصریح کرد: اگر چنین باوری در همه انسان‌ها نهادینه شود موجب رشد و تعالی جوامع خواهد شد که خوشبختانه این باور در شما ارتشیان عزیز وجود دارد و با مهارت، خلاقیت و توانمندی‌هایی که ایجاد کرده‌اید و با چنین نگاهی قطعا متوقف نخواهید شد چرا که ما باید بهترین و بالاترین باشیم تا دیگران نتوانند به ما زور بگویند و به ما ظلم کنند.

پزشکیان با تاکید بر اینکه قدرت و توان نظامی باید در جهت خدمت به مردم به کار گرفته شود، نه برای کشتن زنان و کودکان مظلوم و بی‌گناه، خاطرنشان کرد: آنهایی که ادعای حقوق بشر و دمکراسی دارند به خاطر سوءرفتار یک حکومت با چند شهروند، زمین و زمان را به هم می‌ریزند، اما در مقابل چشمشان زنان، کودکان و بیمارستان‌ها در غزه را بمباران می‌کنند، اما صدایی از آنها بلند نمی‌شود و در نهایت وقاحت باز هم در پشت تریبون‌ها دم از حقوق بشر می‌زنند که بسیار شرم‌آور است.

رئیس جمهور با بیان اینکه بطور قطع اگر ما امروز این توان دفاعی را نداشتیم، این جنایتکاران بی‌شرمانه و بی‌رحمانه همین جنایات را علیه مردم ما مرتکب می‌شدند، افزود : چرا نمی‌توانند؟ چون شما ارتشیان غیور هستید، توانمند شدید و قدرت دفاعی برای مردم ما ایجاد کردید که آنها جرأت چنین کاری را ندارند؛ شما افتخار و عزت و زینت کشور هستید و دولت در خدمت شما است و هرکاری در جهت اقتدار بیشتر و پشتیبانی از نیروهای مسلح بتواند فروگذار نخواهد کرد و امیدوارم شما نیز با همین صلابت و قدرت در اوج بمانید و باعث سربلندی بیشتر مردم و کشور باشد.

در ادامه امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش در دیدار دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری ایران با فرماندهان ارتش در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران طبق قانون اساسی، وظیفه پاسداری از استقلال، تمامیت ارضی و نظام جمهوری اسلامی کشور را برعهده دارد و باید ارتشی مکتبی و مردمی باشد. مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) همواره بر این ابعاد و کارآمدی ارتش تأکید فرموده‌اند.

سرلشکر موسوی تصریح کرد: در حکم انتصاب اینجانب ۴ مأموریت ارتقاء توان و آمادگی رزمی، تعالی معنوی و بصیرتی، رفع نیازهای معیشتی و هم‌افزایی را ابلاغ فرمودند و خداوند را شاکریم که در بسیاری از حوزه‌ها با وجود تحریم و تنگناها طوری عمل کردیم که آخرین قضاوت معظمٌ‌له در مورد ارتش این است که ارتش امروز نسبت به قبل هم مؤمن‌تر، هم انقلابی‌تر و هم کارآمدتر است.

وی افزود: برابر تدبیر فرمانده معظم کل قوا (مدظله‌العالی)، ارتش برای موفقیّت دولت چهاردهم و در راستای هم‌افزایی هرکاری بتواند انجام خواهد داد.

فرمانده کل ارتش با اشاره به فرمایشات فرمانده معظم کل قوا (مدظله‌العالی) مبنی بر اینکه ارتش در شعار "ارتش فدای ملت" صادقانه عمل کرده است، بیان داشت: اطمینان داشته باشید که در اعلام آمادگی برای کمک به دولت چهاردهم در چارچوب تدابیر مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) صادقانه عمل خواهیم کرد.

سرلشکر موسوی یادآور شد: ارتش دارای یک تحفظ مخصوص به خود در بیان توانمندی‌هاست، در فرهنگ سازمانی ارتش، قدرت آن چیزی نیست که نشان داده می‌شود، بلکه آن چیزی است که پنهان نگه داشته شده است. از طرف دیگر خود را سرباز و خادم ملّت و فعالیّت‌هایمان را حداقلِ وظیفه می‌دانیم و از اینکه با تبلیغاتی کردن آنها شائبه منت‌گذاری ایجاد شود، پرهیز می‌کنیم و معتقدیم اگر ۴۵ سال چشم روی چشم نگذاشته‌ایم و یک روز بدون مأموریت در هوا، دریا و زمین نبوده‌ایم، این میدان خدمت و جانبازی لطف بزرگ خداوند است و بر این نعمت شکرگزاریم.

در ادامه امیر سرتیپ حسین ولیوند زمانی، فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش گفت: دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های کشور است که در سال ۱۳۱۲ پایه‌گذاری شده و مأموریت دارد تا با آموزش طرح‌ریزی و هدایت یگان‌های نظامی در رده تیپ و بالاتر به افسران نیروهای مسلح، آن‌ها را برای مقابله با تهدیدهای خارجی مهیا نماید.

وی افزود: حضور مؤثر اساتید دافوس در جبهه‌های جنگ در دوران دفاع مقدس دستاوردهای درخشانی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به همراه داشت و بنابر پیشنهاد شهید صیاد شیرازی، دافوس در دوران دفاع مقدس علاوه بر طراحی عملیات، از سال ۱۳۶۱ دوره‌های آموزشی کوتاه مدت و فشرده برای تعلیم افسران و فرماندهان ارتش و سپاه تشکیل داده و آنان را برای حضور عالمانه در جبهه‌ها آماده نموده است.

سرتیپ ولیوند ادامه داد: پیروزی‌های غرورآفرین در عملیات‌های ثامن‌الائمه، طریق‌القدس، فتح‌المبین و بیت‌المقدس نتیجه برآوردهای دقیق و طرح‌ریزی‌ صحیح استادان دافوس و هدایت مدبرانه فرماندهان در تمام رده‌ها و رشادت رزمندگان اسلام در اجرای عملیات‌ها در پرتو الطاف حق‌تعالی بوده است.

وی تصریح کرد: این دانشگاه دکترین آموزشی نیروهای مسلح را سرلوحه خود قرار داده و گام‌های بلندی را برای دستیابی به دانشگاه نظامی طراز انقلاب اسلامی ایران برداشته است.

فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش همچنین گفت: دانشجویان این دانشگاه با عزیمت به اقصی نقاط کشور در قالب گروه‌های محورشناسی با انواع تهدیدات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در مرزها و محورهای مواصلاتی از نزدیک آشنا شده و تأثیر عوامل جغرافیایی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بر راه‌کارهای خودی و دشمن را از استادان خود فرا می‌گیرند.

سرتیپ ولیوند ادامه داد: دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش با تعیین الگوهای شایستگی کلیۀ مشاغل فرماندهی، ستادی و آموزشی آجا و با سنجش علمی تناسب دانشجویان با مشاغل مذکور، شایسته‌ترین افراد را برای مشاغل به نیروها و سازمان‌های تابعه آجا معرفی نماید. علاوه بر آن دافوس ارتش در سال تحصیلی گذشته دو رزمایش مرکب روی نقشه با مشارکت کشورهای محور مقاومت (عراق و سوریه) و همچنین با کشور آذربایجان برگزار نموده است.

وی افزود: تربیت یافتگان و دانش‌آموختگان دافوس همواره برگ زرینی بر افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بوده و هستند و شهدای گران‌قدری همچون سرلشکر شهید ولی‌الله فلاحی، سرلشکر شهید حسن آبشناسان، سرلشکر شهید مسعود منفرد نیاکی، سرلشکر شهید احمد سوداگر، سرلشکر شهید حسن اقارب‌پرست و شمار دیگری از شهدا که درس ایثار و شهادت را از مکتب حضرت اباعبدلله الحسین (ع) و درس فرماندهی و اتخاذ تصمیم و تدبیر صحیح را از محضر اساتید این دانشگاه آموختند.

وی در پایان تاکید کرد: بذل عنایت فرماندهی معظم کل قوا (مدظله‌العالی) به این دانشگاه که فرمودند «اینجا مرکزی است که اگر به درستی اداره شود شایسته است که کلیه طرح‏های بزرگ ملی، از نقطه نظر دفاعی در آن مورد توجه قرار بگیرد» و همچنین مقرر فرمودند «به دافوس توجه لازم بشود» سبب شده است که مسیر توسعه دانشگاه هموار شده و دانشگاه با ایجاد زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری و با حضور اساتید دانشمند در حوزه‌های تاکتیکی، عملیاتی و راهبردی آماده اجرای فرامین سلسله مراتب، آموزش افسران ارشد ارتش جمهوری اسلامی ایران و سایر نیروهای مسلح و دانشجویان کشورهای دوست و هم‌سو برای مقابله با هر گونه تهدیدهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha