اسماعیل عبداللهوند روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بیشتر این آتش سوزیها در اثر سهلانگاری و بیتفاوتی کشاورزان، چوپانان و رهگذران و بیشتر در مناطق کوهستانی و سختگذر این شهرستان روی داده و در بسیاری از موارد با توجه به سختی مسیر امکان استفاده از ماشین های آتشنشانی وجود نداشت.
وی اضافه کرد: در بسیاری از موارد آتشسوزی در مراتع، جوامع محلی و بهرهبرداران مراتع در کنار نیروهای یگان حفاظت و آتش نشانی در زمینه مهار آتش و جلوگیری از گسترش آن نقش مهمی داشتند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بوکان گفت: هر گاه مراتع طعمه حریق می شود علاوه بر اینکه بذر بسیاری از گیاهان در این منطقه از بین میرود، زیانجبران ناپذیری به برخی بوته ها و درختچه ها نیز وارد شده و ترکیبات و مواد آلی خاک نیز تغییر پیدا می کند.
وی از مردم و دوستداران طبیعت خواست تا در صورت مشاهده تخریب منابع طبیعی و قاچاق هرگونه فرآوردههای جنگلی و مرتعی توسط افراد سودجو و فرصتطلب مراتب را با شماره ۱۵۰۴به یگان حفاظت منابع طبیعی اطلاع دهند.
بوکان دارای ۱۳۲ هزار هکتار مرتع است که ۱۰۰ هکتار آن مراتع درجه یک با پوشش مناسب و مابقی مراتع درجه ۲ با پوشش متوسط و مراتع درجه سه با پوشش ضعیف است.
در شهرستان بوکان ۳۰۰ هکتار جنگل متراکم و کم تراکم در مناطق کوهستانی این شهرستان منطقه ایل گورک و در محدوده روستاهای زراندول، موسی و سارده کویستان وجود دارد.
بوکان در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.
نظر شما