به گزارش ایرنا، کودکان یکی از ضعیفترین و آسیب پذیرترین اقشار در برابر هرگونه معضل که در سطح شهر رخ دهد، هستند و در این بین کار کردن کودکان هم یک مساله مهم و نگران کننده است زیرا کار کردن در سنین پایین آنان را از اساسیترین حقوق خود محروم میکند و منشا آسیبها و خطرات جبرانناپذیری برای آنها و حتی اجتماع است.
پیامدهای کار کودکان در ابعاد و جنبههای مختلف نمایان میشود؛ صدمات جسمانی ناامن بودن محل کار، عدم رعایت استانداردهای بهداشتی و متناسب نبودن سن با نوع کار تا صدمات روحی همچون تحقیر، بلوغ زودرس و محرومیت از دوران شیرین کودکی و تمایل به سمت کار، عقب ماندگی از تحصیل، گاهی پیامدهای جبران ناپذیری متوجه فرهنگ و جامعه خواهد کرد.
اما نباید نادیده گرفت که شمار قابل توجهی از این کودکان کار اتباع خارجی غیرقانونی هستند که البته شرایط کار، اقامت و مدارک هویتی مناسبی ندارند و از سوی دیگر بهعنوان نانآوران کوچک و کمک دست پدر و مادر، نقشی پررنگ در اقتصاد خانوادههای خود دارند.
معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران در خصوص ساماندهی کودکان کار در سطح پایتخت به خبرنگار ایرنا گفت: در کمیته قرارگاه اجتماعی در خصوص ساماندهی این کودکان مفصل گفت وگو شده و باید این کودکان را به چند دسته تقسیم کرد البته برای ما فرقی ندارد که این کودکان از اتباع هستند یا ایرانی.
محمدامین توکلی زاده اضافه کرد: شهرداری وظیفه دارد خدماتی به کودکان کار ارائه دهد و در این خصوص ما اصلا تابعیت یا ملیت کودک را اولویت قرار نمیدهیم و هر کودکی در شهر تهران نیاز به کمک داشته باشد این وظیفه شهرداری و یا دستگاههای دیگر همچون بهزیستی است، کمک کند و با همین دیدگاه شهرداری به همه کودکان خدمات ارائه میدهد و تفکیکی بین تبعه ایرانی و خارجی برای ما معنا ندارد.
به گفته توکلی زاده، شهرداری یک دستگاه خدمت رسانی در سطح شهر است و به همین خاطر در خصوص خدمت رسانی هرگز بدنبال تفکیک کودکان به ایرانی یا اتباع نیست و این موضوع مرتبط با دستگاههای دیگر است.
معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه معاونت اجتماعی شهرداری به عنوان مددکار در سطح شهر خدمت رسانی میکند، ادامه داد: برای ما در صورتی که یک کودک نیاز به امداد فوری دارد تفاوتی ندارد آن کودک یک ایرانی است یا خارجی و این وظیفه شهرداری است که بدون تفکیک تابعیت در مراکز پویا شهر خدمات رسانی شوند.
وی اظهار کرد: این کودکان شامل تمام بستههای حمایتی میشوند و با خانوادههایشان در برنامههای مشاورهای شرکت میکنند و سعی میکنیم این کودکان به آغوش خانواده برگردند و بیشتر زمان خود را با خانواده سپری کنند.
توکلی زاده گفت: عمده تلاش ما برای کودکان کار این است که آنها به مراکز نروند و تمام تلاشمان این است که با کمک مددکاران این کودکان با خانواده زندگی کنند و از اینکه وارد آسیبهای بعدی شوند، جلوگیری کنیم.
نظر شما