به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدصادق عظیمیفر شامگاه چهارشنبه در نخستین سفر کاری خود به بندرعباس ضمن بازدید از پروژههای مجتمع پالایش نفت بندرعباس طی نشستی با فعالان این حوزه اظهار کرد: امروز صنعت پالایش کشور درگیر چالشها و مسائل مهم و عدیدهای است که سه چالش اصلی آن ناترازی تولید و مصرف، عدم تکمیل زنجیره ارزش و حکمرانی صنعت پالایش است.
وی با اشاره به این که در بحث ناترازی تأکید بر افزایش تولید و تأمین خوراک و در بحث تکمیل زنجیره ارزش نیز طرحهای کیفیسازی و تکمیل زنجیره ارزش مطرح است، افزود: در بحث ناترازی اگر چه پالایشگاه بندرعباس و دیگر پالایشگاهها در بخش تولید به خوبی ایفای ماموریت میکنند، اما با بررسیهایی که با همکاران انجام دادیم، میتوان گفت توان بیشتری در صنعت پالایش وجود دارد که که در کنار مدیریت مصرف، میتوان ناترازی را از بعد عرضه تا حدی مدیریت کرد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی تأکید کرد: در پالایشگاه بندرعباس اصلیترین عاملی که باعث شده است تولید کافی نداشته باشیم، وقفه در دریافت خوراک به دلیل انتقال خوراک بندرعباس توسط کشتی است. تدبیری که برای این موضوع اتخاذ شده، دریافت خوراک از خط لوله گوره - جاسک است که برای پایداری دریافت خوراک باید هر چه زودتر این اتصال انجام شود؛ همین اتفاق حدود ۲۰ الی ۳۰ هزار بشکه کاهش تولید ناشی از وقفه دریافت خوراک را جبران و علاوه بر آن بنزین و فرآوردههای بیشتر تولید میشود و عواید آن نیز به پالایشگاه میرسد.
عظیمیفر به برخی فرمایشات مقام معظم رهبری در رابطه با توسعه پتروشیمی اشاره کرد و افزود: ما در بحث پالایش و زنجیره ارزش در تولید سوخت پیشرفت چندانی نداشتیم و به سراغ محصولات پائین دست ارزشمند با ارزش افزوده بالا نرفتیم؛ کارهای خوب زیربنائی در بندرعباس آغاز شده که با پیشرفت قابل توجهی نیز همراه بوده است؛
وی با اشاره به چالشهای پیش روی صنعت نفت، گفت: در بحث مسائل مالی، سرمایهگذاری و فاینانس باید سریعا تعیین تکلیف کرده و از ابزارهای در دسترس برای پویایی بیشتر بهرهمند شد؛ متاسفانه سیاستگذاری و روابط مالی بین دولت و صنعت پالایش مناسب نبوده و سبب بروز چالشهای مالی کنونی شده است که باید برطرف شود.
معاون وزیر نفت افزود: با وجود شرایط موجود، باز هم میتوان راهکارهایی را برای کاهش مطالبات پالایشگاهها به کار گرفت و ظرفیتهای خوبی نیز در بودجه سال ۱۴۰۳ وجود دارد که باید هر چه سریعتر عملیاتی شود.
عظیمیفر تأکید کرد: بحث ایفای مسؤولیت اجتماعی و استفاده از ظرفیت نیروهای بومی، یکی از اولویتهای صنعت پالایش است که در بندرعباس در این حوزه به خوبی عمل شده است و رضایتمندی خوبی در این زمینه وجود دارد، اما در بحث ظرفیت نیروهای بومی در ردههای مختلف به ویژه ردههای مدیریتی، امیدواریم که شاخصها رشد پیدا کند.
پالایشگاه در ایجاد اشتغال جوانان متخصص بومی فعالتر شوند
احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: پالایشگاه ها سهم بسزایی در ایجاد اشتغال دارند و در برنامه های این صنایع باید ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان مستعد منطقه دیده شود.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تفاهم و تعامل لازمه کار مدیریتی است اظهار کرد: هر استان ظرفیت های بالقوه ای دارد که باید با تعامل از این ظرفیت ها استفاده کرد؛ در تلاش هستیم با توجه به ظرفیت های هرمزگان و با یک گفتمان سازنده، این استان را به قطب و محور پالایشگاهی کشور تبدیل کنیم.
مرادی تصریح کرد: نباید به دنبال حاشیه سازی بود، ما در مجلس شورای اسلامی و کمیسیون انرژی اجازه نخواهم داد تا روند رشد پالایشگاهی با حاشیه سازیها کند شود.
وی با اشاره به تصویب اختصاص ۴۰ درصد از سود سالانه شرکت های پالایشی یرای توسعه پالایشگاه ها، افزود: تصویب اختصاص ۴۰ درصد از سود سالانه شرکت های پالایشی برای اجرای طرح های توسعه و کیفی سازی پالایشگاه ها از مصوبات خوب مجلس برای کمک به پیشبرد طرح های پالایشگاهی بود.
نظر شما