نمایش «مرغ دریایی» درباره هنرمندان سال‌های انقلاب است/ متون چخوف را ایرانیزه کردم

تهران- ایرنا- کارگردان نمایش «مرغ دریایی» گفت: این نمایش درباره هنرمندان تئاتر، سینما و... در سال ۵۶ و ۵۷ ایران است که در یک‌خانه ویلایی در بندر پهلوی اتفاقاتی برایشان رخ می‌دهد.

نمایش «مرغ دریایی» (بر اساس مرغ دریایی نوشته‌ آنتون چخوف) به نویسندگی و کارگردانی محمد میرعلی اکبری از ۲۸ مرداد ساعت ۱۹:۱۵ در سالن ناظرزاده‌ی کرمانی به صحنه رفته است.

بازیگران نمایش «مرغ دریایی» (به ترتیب ورود به صحنه) عبارت‌اند از حسین ‌کشفی ‌اصل، ایمان میرهاشمی، محسن ‌میرزاخانی، لیلا ‌شیرمحمدی، شراره ‌آشوری، صادق فخاری، مهران ‌مرادی، شیدا ‌پهلوان، هنگامه ‌معلم، مقصود عابدی، پیمان ‌محسنی، احسان ‌گل ‌محمدزاده.

محمد میرعلی اکبری کارگردان این اثر نمایشی در گفت‌وگو با خبرنگار تئاتر ایرنا، درباره آثار اقتباسی خود گفت: من در کارگاه‌های ایده تا اجرا برای هر بازیگر متن می‌نویسم و در پایان کارگاه به یک متن منسجم می‌رسم برای اجرا صحنه‌ای. در حین برگزاری کارگاه‌ها به این فکر کردم که متن‌ها و نمایشنامه‌های چخوف را ایرانیزه کنم و به صحنه بیاورم.

نمایش «مرغ دریایی» درباره هنرمندان سال‌های انقلاب است/ متون چخوف را ایرانیزه کردم
نمایش «مرغ دریایی» به نویسندگی و کارگردانی محمد میرعلی اکبری

او ادامه داد: در ابتدای ایرانیزه کردن متون چخوف به سراغ «باغ آلبالو» رفتم و در ادامه دایی وانیا تبدیل به «دایی سعید» شد و اکنون با نمایش «مرغ دریایی» در ایرانشهر روی صحنه هستیم و فکر کنم این نمایش آخرین اثری باشد که از چخوف ایرانیزه کردم. این نمایش درباره هنرمندان تئاتر، سینما و... در سال ۵۶ و ۵۷ ایران است که در یک‌خانه ویلایی در بندر پهلوی اتفاقاتی برایشان رخ می‌دهد.

میرعلی اکبری گفت: وقتی‌که در حال نگارش متن «مرغ دریایی» بودم به این فکر می‌کردم که به تصویر کشیدن رخدادهای قبل و بعد از انقلاب برای مردم و مخاطبان جذاب خواهد بود همان‌طور که در سریال‌ها و فیلم‌ها این استقبال را دیده‌ایم.

نویسنده و کارگردان «مرغ دریایی» گفت: بازیگران در این نمایش برخلاف کارهای گذشته من هنرمندان خوب تئاتر هستند که با تئاتر و صحنه آشنا هستند که در نهایت از پس سختی این نمایش برآمدند.

او افزود: من به‌عنوان یک کارگردانی که علاقه به تولید و اجرای نمایش‌های رئالیستی دارم توجه بخصوصی به گریم، لباس و دکور این اثر نمایشی کرده‌ام که بیانگر درستی از تاریخ یادشده در متن و نمایش باشد. از نظر من نقطه قوت این اثر طراحان این اثر نمایشی هستند که کمک به بازی بازیگران من کرده‌اند. اکنون در بیشتر نمایش‌ها دکور حذف‌شده و شاید درام برای مخاطب شکل نگیرد و این مسئله در سالن‌های خصوصی تئاتر به دلیل ترافیک اجرای نمایش بیشتر قابل‌لمس است. طبیعتا وقتی در سالن ناظرزداه ایرانشهر روی صحنه رفته‌ایم باید برای مخاطب ارزش قائل شویم و نمایشی با متن، بازی، دکور، گریم، نور و... به آن ارائه دهیم که همه این مسائل با کمک‌های تهیه‌کننده کار، وحید کریمی شکل گرفت که از او ممنونم.

نمایش «مرغ دریایی» درباره هنرمندان سال‌های انقلاب است/ متون چخوف را ایرانیزه کردم
محمد میرعلی اکبری، کارگردان نمایش «مرغ دریایی»

محمد میرعلی اکبری گفت: این نمایش پر چالش ترین و بزرگ‌ترین کار من است که واقعاً از نتیجه کار خود راضی هستم. در حین پیش‌تولید این اثر تحولات با اتفاقاتی روبرو شدیم که واقعاً برایمان سخت بود ولی باز به اجرا رسیدیم. می‌خواهم یک تشکر کنم از حسین کشفی اصل به‌عنوان مجری طرح نمایش و وحید کریمی، تهیه‌کننده نمایش که همه چالش‌های این پروژه را برای من آسان ساختند تا تمرکزم فقط برای بازیگران و کار آن‌ها باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha