محمدعلی ضامن روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مرحله نخست نیروگاه بادی دُرح با چهار توربین ۲.۵ مگاواتی و مساحت ۵۲۰ هکتار اواخر مرداد امسال به طور آزمایشی به شبکه برق سراسری متصل شد و در آینده نزدیک آیین رسمی افتتاح آن برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه عملیات اجرایی مرحله نخست نیروگاه بادی درح در خرداد سال ۱۳۹۹ آغاز شد بیان کرد: روند اجرای پروژه به دلیل نبود حمایت تسهیلاتی در سطح کشور و استان و نوسانات اقتصادی طولانیتر شد.
مدیرعامل شرکت انرژیهای تجدیدپذیر خراسان گفت: تاکنون برای اجرای مرحله نخست نیروگاه بادی حدود ۱۲ میلیون یورو سرمایه گذاری شده و به رغم اینکه چند بار پیگیر اختصاص تسهیلات برای تکمیل پروژه بودیم هیچ گونه تسهیلات ملی و استانی برای تکمیل این مرحله پرداخت نشده است.
وی با اشاره به اینکه هدف گذاری اولیه ساخت ۲۰ واحد توربین ۲.۵ مگاواتی است اظهار کرد: به دلیل کمبود سرمایه و نبود حمایت تسهیلاتی توان اجرای فازهای بعدی را نداریم و در صورت حمایت تسهیلاتی از محل صندوق توسعه ملی فازهای بعدی پروژه را اجرا خواهیم کرد.
ضامن تصریح کرد: نرخ انرژی خریداری شده توسط سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) نسبت به هزینه بالای سرمایه گذاری بسیار پایین است که انتظار داریم افزایش یابد.
وی با بیان اینکه احداث این نیروگاه علاوه بر استفاده از مزیت انرژی باد در منطقه، زمینه صادرات برق به کشور افغانستان را فراهم میکند افزود: احداث نیروگاه بادی باعث توسعه و رونق منطقه میشود از طرفی به پایداری شبکه برق کمک میکند.
ضامن گفت: منطقه مرزی درح ظرفیت راهاندازی ۲ هزار مگاوات نیروگاه بادی را دارد که در صورت افزایش قیمت انرژیهای تجدیدپذیر و حمایتهای لازم رغبت سرمایهگذاری نیز بیشتر خواهد شد.
خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و مرکز شهرستان سربیشه با سه بخش مرکزی، مود و درح در ۶۶ کیلومتری بیرجند است.
این استان با داشتن بیش از ۳۰۰ روز آفتابی و قرار گرفتن در کریدور بادی شرق کشور از مناطق مستعد برای تولید انرژیهای پاک و تجدیدپذیر است.
نظر شما