به گزارش ایرنا، سرتیپ پاسدار حسن شاهوارپور روز چهارشنبه در گفت و گوی رسانه ای ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و امام خمینی (ره) و فرا رسیدن هفته دفاع مقدس، اظهار کرد: ایام هفته دفاع مقدس سالروز تهاجم دشمن بعث به مرزهای جمهوری اسلامی است که خوزستان یکی از محورهایی مورد تجاوز محور بعثی ـ صهیونیستی بود.
وی با بیان اینکه دشمن بعثی از پنج محور وارد مرزهای خوزستان شد، افزود: یکی از محورها به سمت آبادان و خرمشهر بود که لشکر سه زرهی و یک تیپ مکانیزه به همراه نیروهای پیاده بعثی وارد خرمشهر شدند در حالی که در روزهای اول برنامه مدون برای مقاومت نداشتیم ولی با تکیه بر روحیه جهادی و انقلابی که در مردم و پاسداران، ارتشیها و بسیجیان، هستههای مقاومت در استان شکل گرفت.
فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان ادامه داد: روز اول جنگ مقاومت از سوی مردم خوزستان شکل گرفت و همین باعث شد دشمنی که برنامه ریزی کرده بود سه روزه خوزستان را اشغال کند، ۳۵ روز پشت دروازه های خرمشهر گرفتار شده و تلفات سنگینی بر آنها وارد شد.
وی بیان کرد: علی رغم اینکه بعثیها آبادان را از ۱۹ مهرماه محاصره کرده بودند به سمت تصرف آن حرکت کردند ولی روحیه انقلابی مردم مانع از این اقدام بعثیها شد و این سرسختی باعث زمین گیر شدن دشمن تا بن دندان مسلح شد.
سرتیپ پاسدار شاهوارپور گفت: دشمن در محور اهواز در ۲ سمت شروع به حرکت کرد و از سمت طلاییه و حمیدیه به سمت اهواز و تا نزدیکی های اهواز رسید؛ این نزدیکی به حدی بود که با خمپاره اهواز را مورد هدف قرار میدادند.
وی در خصوص محور چذابه ـ بستان ـ سوسنگرد ـ حمیدیه به سمت اهواز گفت: در این محور لشکر ۹ زرهی بعثی مسئولیت حمله را بر عهده داشت ولی ایستادگی مردم در برابر دشمن، آنها را زمین گیر کرد و علی رغم تجهیزات و امکانات در سوسنگرد و حمیدیه گرفتار شدند و جوانان برومند خوزستانی به ویژه عشایر غیور مقاومت جانانهای داشتند.
فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان در خصوص جبهههای شمالی خوزستان تاکید کرد: دشمن در ۲ محور از جمله در فکه با لشکر یک مکانیزه و محور «موسیان» به «جسر نادری» حمله کردند که قصد اشغال دزفول و اندیمشک را داشتند ولی پشت رودخانه کرخه زمین گیر شده و ۲ لشکر با آن همه ادوات و موشک های اسکادی پشتیبان، نتوانستند موفق به تصرف این شهرها شوند.
وی تصریح کرد: دزفول مدام بمباران میشد و ۱۷۶ موشک به این شهر وارد شد؛ همچنین حملات وسیعی به اندیمشک صورت گرفت و دشمن تا سه کیلومتری شهر شوش نیز پیش روی کرد ولی موفق به تصرف شهر نشده و مدافعین شهر، نیروهای بعثی را پس زدند و اجازه ساخت پل روی رودخانه کرخه را نیز ندادند.
سرتیپ پاسدار شاهوارپور گفت: این وضعیت تا جایی ادامه داشت که نیروهای کمکی از سراسر استان وارد شدند ولی حداقل سه ماه به صورت شبانه روزی مقاومت همه جانبه و دست خالی از سوی جوانان دیدیم و عشایر مرزی در دشت آزادگان و مردم خرمشهر و آبادان نقش کلیدی در توقف دشمن داشتند.
وی افزود: هر چند مناطقی از جمله هویزه، بستان و خرمشهر اشغال شده و بعثیها در عمق برخی مناطق نفوذ کردند اما با هدایتهای امام(ره) و حضور میدانی مقام معظم رهبری و همچنین حضور مردم در کنار نیروهای مسلح، توانستیم دشمن را مرحله به مرحله از خاک پاک این نظام اسلامی بیرون کرده و با افتخار خرمشهر را به دامن میهن اسلامی، بازگردانیم.
وی به صدمات وارد شده بر پیکره شهرها و مردم، اشاره کرد و گفت: دشمن میلیونها مین در زمین کاشت که هنوز هم در برخی مناطق باعث تلفات انسانی میشود؛ اگرچه پاکسازی این مین ها با رشادت و جانفشانی رزمندگان پس از دوران دفاع مقدس آغاز و تاکنون ادامه دارد اما هنوز گلولهها و بمبهای عمل نکرده در برخی نقاط وجود دارد.
فرمانده سپاه ولیعصر (عج) خوزستان در خصوص مسائل روحی و روانی و محیط زیست جنگ تحمیلی ، اظهار کرد: دشمن از مواد شیمیایی در مناطق مجنون، هور و اروندکنار استفاده کرد که آثار آن تا مدتها موجب آلودگی محیط زیست میشد و مشکلاتی برای استان خوزستان ایجاد کرد ولی همچنان در صحنه و استوار، ذیل هدایتهای مقام معظم رهبری در مقابل دشمنان ایستادهایم.
وی خاطرنشان کرد: متجاوزین پس از دفاع مقدس فهمیدند که مردم غیرتمند ایران اسلامی، ایستادگی و مقاومت را به خوبی می دانند و از همین رو جسارت تجاوز مجدد را نکردند.
نظر شما