۲۹ شهریور ۱۴۰۳، ۱۳:۱۳
کد خبرنگار: 1163
کد خبر: 85601569
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۹۶ درصد سند مالکیت موقوفات در کردستان اخذ شد

۲۹ شهریور ۱۴۰۳، ۱۳:۱۳
کد خبر: 85601569
۹۶ درصد سند مالکیت موقوفات در کردستان اخذ شد

سنندج-ایرنا- مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان گفت: در حال حاضر ۲ هزار و ۵۹۱ موقوفه در سطح استان وجود دارد که تاکنون برای ۹۶ درصد از این تعداد سند مالیکت اخذ شده است.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام محمد کاروند روز پنجشنبه در نشست خبری اظهار کرد: از مهرماه سال گذشته تاکنون سه هزار و ۳۵۲ برگ سند مالیکت موقوفات اخذ شده است که از این تعداد ۲ هزار و ۹۳۱ برگ سند اولیه و ۴۲۱ سند نیز از دفترچه ای به تک برگ تبدیل شده است و بنا داریم تا پایان سالل جاری اخذ سند مالکیت را به ۱۰۰ درصد برسانیم.

وی با بیان اینکه از مجموع موقوفات استان هزار و ۵۶۴ مورد انتفاعی بوده و درآمد زا نیتس و هزارو ۲۷ مورد نیز منفعتی و دارای درآمد است و تعداد رقبات موقوفات در استان نیز ۱۹ هزار و ۸۷۶ مورد است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان اضافه کرد: بهره وری بیشتر از موقوفات یکی از اهداف سازمان است و در این راستا یکی از اقدامات بازسازی و شناسایی منازل مخروبه ای است که عرصه و اعیان آن متعلق به اوقاف است و ما در استان ۱۰ مورد را شروع کرده ایم که چهار مورد آن در سقز در حال به نتیجه رسیدن است.

وی افزود: استفاده از اراضی موقوفه با تغییرکاربری برای خدمت به مردم از دیگر اقدامات است که در این راستا در بیجار بازارجه ای را شروع کردیم که آماده بهره برداری است و بسیاری از مشکلات مردم را رفع خواهد کرد.

حجت الاسلام کاروند ادامه داد: از دیگر اتفاقات خوب در سال های اخیر احیای ماده پنج قانون سازمان وقف دربحث امین برای موقوفات کاهش تصدیگری اوقاف وافزایش مشارکت مردمی است که مدیریت برخی از موقوفات به مردم واگذار شود.

به گفته وی در استان تاکنون ۵۰ نفر به عنوان امین موقوفات مشخص شده اند و اداره اوقاف آمادگی دارد افرادی که می توانند و شرایط دارند را به عنوان امین بکارگیری کند.

۳۰ نوع نیت وقف در کردستان وجود دارد

وی در ادامه اظهار کرد: در کل کشور قریب ۸۵۰نیت وقف وجود دارد و درکردستان حدود ۳۰ نیت وجود دارد اما مفهوم وقف بسیار گسترده است و اختصاص به یک حوزه ندارد و بسیاری از مشکلات جامعه می تواند با وقف رفع شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان ادامه داد: در طول یکسال گذشته در حوزه قرآنی اقدامات مهمی در استان از محل نیات واقفان انجام شده است که می توان به آموزش ۷۱۱ نفر در بحث حفظ قرآن،۲۰۰نفر در قرائت قرآن و شرکت هزارو ۲۰۰نفر در مسابقات قرآنی و برگزاری محافل انس با قرآن اشاره کرد.

وی اضافه کرد: درزمینه کمک به مساجد استان نیز اقداماتی از جمله تعمی و بازسازی مساجد با هزینه کرد ۴۲۰میلیاردریال از محل نیات واقفان انجام شده است که کمک به تکمیل مصلای مریوان، مسجد ملا کریم بانه، مسجد میره‌ده سقزو انجام تعمیرات درمساجد جامع بانه، سنندج‌، سقز از اجمله این اقدامات است.

حجت الاسلام کاروند همچنین به مهرتحصیلی اشاره کرد و گفت: در قالب این طرح ۲هزار بسته لوزام التحریر و کیف از محل نیات واقفان برای دانش‌آموزان نیازمند تهیه شده است که در اختیار آنان قرار می گیرد.

وی راه‌اندازی کارگاه خیاطی برای ۲۲۰ نفر از زنان سرپرست خانوار، کمک به زندانیان، آزادسازی زندانیان، اهدای دستگاه دیالیز، تخت بیمارستانی، چرخ خیاطی، کمک به هیات ووشو و کمک به مراکزقرآنی و در اختیار قراردان ۲۰واحد مسکونی بع زوج های جوان در قروه را از دیگر اقدامات انجام شده اعلام کرد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان اعلام کرد: در حال حاضر طرح های مختلفی از محل نیات واقفان در حال انجام است که ساختمان پزشکان برای رفع نیازهای درمانی بیماران و مرکز دارالقرآن از جمله این موارد است و بنا داریم سه مرکز درمانی در سقز، بانه و سنندج را نیز کلنگ زنی کنیم.

وی یادآور شد: همچنین آمادگی لازم برای احداث مجتمع آبی و باغ پرندگان در شهرستان سنندج را در صورتی که بخش خصوصی اعلام آمادگی کند را داریم.

حجت الاسلام کاروند در ادامه با اشاره به هفته وقف از ۳۰ شهیور تا پنجم مهر اظهار کرد: در این هفته ۷۲ برنامه از جمله برگزاریهمایش تجلیل از یاوران وقف، اجرای نیت واقفین در قالب اهدای لوازم التحریر و سبد مهر تحصیلی، توزیع بسته های معیشی‌، برپایی ایستگاه‌های همه واقف باشیم، نمایشگاه عملکردوقف و نشست با اقشار مختلف جامعه برگزار می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha