۲۹ شهریور ۱۴۰۳، ۱۳:۲۰
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 85601575
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هزار و ۱۶۰ پزشک در کردستان طبابت می‌کنند

۲۹ شهریور ۱۴۰۳، ۱۳:۲۰
کد خبر: 85601575
هزار و ۱۶۰ پزشک در کردستان طبابت می‌کنند

سنندج- ایرنا- رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: هزار و ۱۶۰ پزشک در استان طبابت می‌کنند که از این تعداد ۵۸۰ پزشک متخصص و از ۴۴۶ دندانپزشک فعال هم ۳۰ نفر متخصص هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر فریدون عبدالملکی روز چهارشنبه درنشست با ائمه جماعت واحدهای تابعه دانشگاه در تالار شهید رستم پور دانشکده پزشکی، اظهار کرد: در استان کردستان، شبکه گسترده‌ای از خدمات بهداشتی درمانی وجود دارد که شامل ۱۵۴ مرکز جامع سلامت، ۱۱۵ پایگاه بهداشتی و ۷۹ پایگاه فوریت‌های پزشکی با آمبولانس‌های شبانه‌روزی است.

وی افزود: این مراکز با حضور پزشک عمومی، ماما، روانشناس، کارشناسان بهداشت محیط، حرفه‌ای و خانواده، خدماتی جامع را به مردم ارائه می‌دهند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به فعالیت ۱۶ بیمارستان دانشگاهی در استان، اضافه کرد: بیمارستان کوثر سنندج با زیربنای ۵۴ هزار متر مربع، ۱۶ اتاق عمل و بیش از هزار و ۶۰۰ پرسنل، یکی از مجهزترین مراکز درمانی است.
دکتر عبدالملکی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیش از ۳۱۰ عضو هیات علمی، ۴۵ رشته دانشگاهی (از جمله ۳۳ رشته تخصصی و کارشناسی ارشد) را پوشش می‌دهد که بصورت متوسط بیش از سه هزار و ۸۰۰ دانشجو در سال در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

وی گفت: در شهریور ماه سال جاری ۷۰ نفر از دانشجویان (پزشک عمومی) از این دانشگاه فارغ التحصیل شدند.

دکتر عبدالملکی به فعالیت ۲۲۱ داروخانه در استان اشاره کرد و گفت: بیش از ۲۵۰ داروساز در این واحدها مشغول به خدمات رسانی هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به بهبود شاخص های سلامت در استان، اظهار کرد: در دروان قبل از انقلاب میانگین متوسط طول عمر ۵۴ سال بود اما اکنون با وجود پزشکان توانا این میانگین به ۷۶ سال رسیده است.

وی یادآو شد: در دروان قبل از انقلاب از هر هزار تولد، ۱۱۴ نفر از کودکان در سال اول تولد فوت می کرد ;i اکنون این عدد به ۱۱ کودک رسیده است.

دکترعبدالملکی اضافه کرد: پیش از انقلاب، به ازای هر ۱۰۰ هزار تولد زنده بیش از ۴۵۰ مادر باردار فوت می کردند و این در حالی است که سال گذشته در استان تنها چهار مادر باردار حین زایمان جان خود را از دست دادند.

وی گفت: در سه سال گذشته ساخت ۵۵ خانه بهداشت، ۱۳ پایگاه بهداشتی و ۱۰ پایگاه فوریت ها راهاندازی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به تجهیز تمامی بیمارستان‌ها به دستگاه‌های مدرن مانند سی‌تی‌اسکن، ام‌آرآی، توموتراپی و پیوند مغز و استخوان، افزود: در بیمارستان کوثر هفتمین دستگاه سی تی اسکن کشور (تشخیص سرطان) راه اندازی شده است.

دکتر عبدالملکی به انجام موفقیت‌آمیز ۲۴ پیوند مغز و استخوان در بیمارستان بعثت و انجام جراحی‌های پیچیده قلب در بیمارستان توحید اشاره کرد و گفت: در بیمارستان توحید نیز دستگاه توموتراپی، سی تی آنژیوگرافی، دستگاه ام‌آرآی و ماموگرافی، ۳۰تخت دیالیز، آندو سونوگرافی و بخش حراجی قلب افتتاح و راه اندازی شده است.

وی با اشاره به اینکه کاشت ضربان ساز در قفسه سینه نیاز به عمل جراحی دارد که این جراحی در بیمارستان توحید سنندج انجام می شود، یادآور شد: "پیس‌میکر" یا "ضربان‌ساز قلب" وسیله کوچکی است که در قفسه سینه قرار می گیرد تا به کنترل ضربان قلب کمک کند که از این وسیله برای جلوگیری از ضربان بیش از حد آهسته قلب استفاده می شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان به جایگاه این دانشگاه در رده‌بندی های علمی جهانی اشاره کرد و افزود: در رتبه بندی بین المللی تایمز، این دانشگاه در میان دانشگاه‌های جهان رتبه ۶۰۰، در آسیا رتبه ۱۰۰ و در کشور رتبه اول را کسب کرده و بیمارستان کوثر سنندج در میان هزار و ۶۰ بیمارستان کشور (خصوصی و دولتی) رتبه ۱۰ را کسب کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha