کوره‌های آجرپزی مشهد در تامین «مازوت» مشکل دارند

مشهد-ایرنا- رییس اتحادیه صنف فروشندگان مصالح ساختمانی مشهد گفت: کوره‌های آجرپزی در این شهر برای تامین «مازوت» با مشکل مواجه هستند و مدتی است سهمیه لازم در این بخش به آنها اختصاص نمی‌یابد.

به گزارش ایرنا، کاظم آردی روز یکشنبه در سی و دومین نشست دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی که با موضوع بررسی مشکلات تامین نفت سیاه مازوت کوره‌های آجرپزی در مشهد و حومه برگزار شد، افزود: استفاده مازوت یا  نفت کوره در کوره‌های آجرپزی برای چرب کردن قالب‌های خشت خام و جلوگیری از ترک خوردگی خشت است.

وی بیان کرد: مدتی است مازوت (نفت کوره) از سوی شرکت پخش فرآورده‌های نفتی خراسان رضوی به کوره‌های آجرپزی اختصاص نمی یابد و آنها ناگزیر به استفاده از گازوئیل کثیف و روغن سوخته و خرید آن با قیمت بالا هستند که ‌این موضوع به افزایش هزینه و کاهش کیفیت تولید آجر منجر شده است.

رییس اتحادیه صنف فروشندگان مصالح ساختمانی مشهد گفت: مشکل تامین نفت سیاه یا نفت کوره (مازوت) که در بیشتر استان‌ها و شهرستان‌های کشور با تخصیص سهمیه حل شده، در شهر مشهد به مشکلی برای مدیران واحدهای تولید آجر تبدیل شده است، از این رو تقاضا داریم این موضوع در اسرع وقت در شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان مطرح و جهت حل آن چاره اندیشی شود.

وی با بیان اینکه قریب دو سال است که برای تخصیص نفت کوره از «سامانه سدف» (درخواست فراورده‌های نفتی) اقدام نشده است، یادآور شد: تقاضا می‌شود به صورت ماهانه حدود ۱۲ هزار لیتر نفت کوره به کوره‌های آجرپزی تخصیص پیدا کند تا مشکل کوره‌داران حل شود.

علت تخصیص نیافتن سهمیه مازوت

رییس مهندسی فرآورده‌های شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی ایران- منطقه خراسان رضوی نیز در پاسخ به این مشکل در نشست مزبور گفت: متاسفانه چالش تامین مازوت برای روان سازی قالب های آجر مربوط به عدم به روزرسانی قانون است.

آرش بیگلرزاده افزود: در حال حاضر پروانه تولید حدود یک میلیون قالب در سال (ماهانه ۸۰ هزار قالب) صادر شده است و اگر بخواهیم ۲ سی سی نفت کوره (مطابق قانون) به ۸۰ هزار قالب تخصیص دهیم، هزار و ۶۰۰ لیتر نفت کوره به صورت ماهیانه برای روان کاری قالب ها نیاز است.

به گفته وی، نکته قابل توجه آن است که نمی‌توان به یکباره به میزان ۲ تا ۳ ماه، سهمیه نفت کوره به کوره‌داران تخصیص داد؛ بلکه سهمیه صرفا به صورت ماهیانه به کوره‌داران تعلق می‌گیرد.

وی با بیان اینکه تخصیص نفت کوره در سامانه "سدف" به صورت ماهانه و یا به ازای روزهای باقی مانده از ماه است، گفت: در ساختار سامانه سدف باید به منظور بسترسازی در جهت تسهیل تخصیص سوخت، اصلاحاتی صورت گیرد، متاسفانه راهکاری برای حل این مساله وجود ندارد و مهم‌تر آن که در صورت عدم اجرای روند فعلی، نهادهای نظارتی به قضیه ورود پیدا می‌کنند.

رییس مهندسی فرآورده‌های شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی ایران- منطقه خراسان رضوی ادامه داد: کمترین میزان اعطایی نفت کوره به متقاضیان ۶ هزار لیتر است، نکته قابل تامل آن است که اجرای این روند در قالب دستورالعمل نیست که از طریق ستاد تسهیل قابل حل باشد؛ بلکه روند تخصیص نفت کوره در قالب سامانه سدف و بر مبنای قانون است؛ بنابراین تصحیح این روند نیاز به اصلاح قانون دارد.

وی ادامه داد: اگر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز دستوری مبنی بر تخصیص تجمیعی نفت کوره ابلاغ کند، ما از آنان تبعیت می‌کنیم.

مدیر انجمن صنایع آجر خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: سیستم های آفتابی تولید آجر اغلب از قالب های چوبی و پلاستیکی استفاده می‌کنند و کوره‌داران ۶ تا هفت ماه در سال فعالیت دارند و بر همین اساس، کمبود نفت کوره به چالش جدی در این حوزه تبدیل شده است.

ابوالفضل جباری پیشنهاد کرد که سهمیه‌ای از نفت کوره به شکل مقطعی و صرفا برای استفاده در قالب و با نظارت دستگاه مربوطه در اختیار اتحادیه قرار بگیرد تا این نفت به واحدهایی که به صورت آفتابی فعالیت دارند، اختصاص یابد. همچنین استانداری به ‌این قضیه ورود پیدا کند و سهمیه‌ای به صورت سالانه (۶۰ هزار لیتر) تخصیص یابد تا چالش کوره‌داران استان مرتفع شود.

رییس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان در جمع بندی دستور کار نخست یادآور شد: وزارت صمت متولی تخصیص نفت کوره به کوره‌داران است و باید پیگیری‌های لازم از سوی اداره کل صمت استان صورت گیرد. به نظر می‌رسد این سازمان مخالفتی در این زمینه ندارد؛ اما شیوه‌های اجرای قانون مانع از تخصیص نفت کوره برای روان‌کاری قالب های آجر شده است.

علی اکبر لبافی اظهار کرد: واضح و مبرهن است ایراداتی در ساختار دولتی روند تخصیص نفت کوره وجود دارد و بخش خصوصی در این فرآیند نقشی ندارد، لذا پیشنهاد می‌شود در سامانه سدف دسترسی برای تخصیص نفت کوره به منظور روان کاری قالب های آجر پیش بینی گردد که ‌این مساله توسط دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان پیگیری خواهد شد.

وی افزود: همچنین دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی از ستاد تسهیل و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز پیگیری های لازم را انجام خواهد داد تا نیاز کوره‌داران در این خصوص تامین شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha