محمدرضا لطفی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مسوولان در خراسان رضوی قول مساعدت دادهاند که مکانی ثابت برای فروش آثار هنرمندان تجسمی در شهر در نظر گرفته شود و موافقتهای اولیه نیز در این زمینه انجام گرفته است.
وی بیان کرد: تشکیلات هنرهای تجسمی در این استان پس از انتخابات اعضای هیات مدیره جدید و بازرسان آن که دیروز برگزار شد، در قالب یک موسسه هنری چند منظوره سازماندهی می شود.
این فعال هنرهای تجسمی افزود: هنرهای تجسمی خراسان رضوی به صورت موسسه هنری چندمنظوره فعالیت خواهد کرد و مشکلات آن به لحاظ مکان استقرار، برگزاری کارگاههای آموزشی و حمایت های اداری برطرف خواهد شد.
لطفی ادامه داد: هنرهای تجسمی ۱۱ شاخه هنری را در بردارد که هر یک از این شاخه ها ذیل موسسه هنری چندمنظوره در قالب یک انجمن صنفی و به صورت کارگروهی فعالیت خواهند کرد، طبق قول مساعد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی قرار است در مجتمع فرهنگی - هنری امام رضا(ع) مکانی برای استقرار این انجمن در نظر گرفته شود.
هنرهای تجسمی که گاه با اصطلاح هنرهای بصری یاد میشوند، هنرهای مبتنی بر حس بینایی مانند نقاشی، خوشنویسی، مجسمهسازی، طراحی محصول، چاپ دستی، عکاسی، گرافیک، تصویرسازی، طراحی صنعتی، صنایع دستی، ویدئو، فیلمسازی و طراحی داخلی است.
براساس اطلاعات موجود، مشهد نزدیک به ۱۰۰ هنرمند هنرهای تجسمی دارد اما بیشتر آنان به تهران کوچ کرده اند. آمار مشخصی از تجسمی کاران خراسان رضوی در دست نیست.
محمد رضا لطفی متولد ۱۳۳۲، تحصیلات خود را در رشته کارشناسی مهندسی عمران گذراند و از سال ۱۳۵۰ عضو اتحادیه عکاسان خراسان است؛ در حال حاضر نیز نمایشگاههای جمعی و انفرادی زیادی را در خارج از کشور برگزار میکند و در سه دوره نخست جشنواره فرهنگی هنری امام رضا(ع) به عنوان نفر برگزیده در بحث اماکن تاریخی و مذهبی انتخاب شده است. چاپ سه کتاب علمی پژوهشی مصور دانش نامه رضوی، کتاب تلاش مقدس، مساجد میان راهی و صنایع کشور از مهمترین فعالیتهای وی است.
وی از سال ۱۳۴۸ کار عکاسی را شروع کرده و جزو نخستین عکاسان مشهد است؛ بهطوری که پروانه وی با شماره ۱۴ به ثبت رسیده و وی به عنوان چهاردهمین عکاس این استان به طور رسمی مشغول به فعالیت شده است. لطفی یکی از شاگردان استاد مرحوم علی آیرنیا و صفر علی تیرانداز و مصدق از عکاسان بزرگ خراسانی بوده است.
نظر شما