به گزارش خبرنگار ایرنا، آرش زرهتنلهونی روز پنجشنبه در نشست رونمایی از پوستر هفدهمین دوره جشنواره تئاتر خیابانی مریوان در سنندج اظهار کرد: دغدغه مسوولان شهرستان مریوان و در راس آن هنرمندان جای قدردانی دارد چرا که این جشنواره در معرفی فرهنگ، آداب رسوم و طبیعت زیبای مریوان حائز اهمیت است.
وی تاکید کرد: هر چه تعداد مهمانان داخلی و بینالمللی در جشنواره تئاتر خیابانی مریوان بیشتر باشد، تعداد مبلغان برای معرفی ظرفیتهای استان نیز بیشتر میشود و هر مهمان چندین گردشگر را به مریوان دعوت میکند.
وی یادآور شد: استانداری و مجموعه مدیریت و برنامهریزی حمایتهای لازم را در حد توان برای تامین اعتبار انجام می دهیم.
فرماندار مریوان هم در این نشست اظهار کرد: جشنواره تئاتر خیابانی مریوان از مهمترین جشنواره های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سطح کشور است که به میزبانی کردستان برگزار میشود و امسال شاهد هفدهمین دوره آن خواهیم بود.
اسماعیل احمدی با بیان اینکه در چند دوره اخیر این جشنواره تحتتاثیر پدیده کرونا از سیر صعودی خود فاصله گرفت، افزود: از سال قبل این جشنواره دوباره جان گرفته است.
وی ادامه داد: این جشنواره علاوه بر بعد فرهنگی، ارتباط دولت و مردم را نشان میدهد که هم مجری آن مردم هستند و هم اینکه برای مردم برگزار میشود و دولت نقش تسهیل گری در اجرای آن دارد.
فرماندار مریوان، نقطه قوت جشنواره تئاتر خیابانی امسال را حضور پررنگ گروههای نمایشی از کشورهای خارجی از جمله گرجستان، آلمان ارمنستان و... برشمرد و گفت: در کسوت ناظران و داوران نیز از اساتید بین المللی دعوت شده است.
کردستان در هر ۷۲ ساعت میزبان یک رویداد فاخر فرهنگی و هنری
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان نیز اظهار کرد: این استان جشنوارهها و برنامههای مختلفی را میزبانی میکند که بطور متوسط در هر ۷۲ ساعت یک جشنواره فاخر داریم.
علیاصغر دریایی افزود: در کردستان هفت جشنواره ملی و بین المللی هنرهای نمایشی برگزار می شود که از معدود استانهای کشور در این زمینه هستیم و سرآمد آن جشنواره تئاتر خبابانی مریوان است.
وی یادآور شد: امسال بعد بین المللی بودن جشنواره تئاتر خیابانی مریوان از نظر کمی و کیفی به سطح قابل قبولی رسیده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، از راهاندازی دفتر ارتباطات جشنواره خبرداد و گفت: امسال امکان حضور رسانههای بینالمللی فراهم شده تا انعکاس مناسبی از جشنواره در بعد جهانی داشته باشیم.
دریایی گفت: این جشنواره یک رویداد فاخر است که نشاط اجتماعی در جامعه و آثار متعددی برای کشور و دنیا در پی دارد که مهمترین آن پایداری امنیت و شناخته شدن مریوان به عنوان پایتخت تئاتر خیابانی کشورمان است.
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: جشنواره تئاتر خیابانی مریوان، یک رویداد هنری مردمی است که مریوان میزبانی شایستهای را در دوه های قبل داشت.
حمید نیلی افزود: امسال حضور پررنگ گروههای نمایشی بینالمللی تاثیرات مثمرثمری خواهد داشت.
وی ادامه داد: این جشنواره در جنبههای مختلفی در سطح ملی و بینالمللی پیام هایی دارد و در فرهنگسازی و طراوت اجتماعی سرآمد است.
وی گفت: تلاش میکنیم مریوان به عنوان پایتخت تئاتر خیابانی، پایه گذار اجرای عمومی در طول سال باشد.
دبیر هفدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان نیز اظهار کرد: اضلاع این جشنواره، مردم، مسوولان و هنرمندان هستند.
فاتح بادپروا افزود: این جشنواره از ۲۰ تا ۲۵ مهر برگزار میشود که کارناوال شادپیمایی و کارگاههای آموزشی از برنامههای جنبی آن است.
وی گفت: در بخش مسابقه بین الملل ۳ داور قضاوت میکنند که داور اصلی ایرانی و ۲ داور خارجی هستند.
دبیر هفدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان، به ایجاد بخش "نیشتمان" در جشنواره امسال اشاره کرد و گفت: در این بخش مقرر است، گروههایی که به مریوان می آیند با حامی مالی همراه باشند که هدف آن آورده اقتصادی ناشی از یک رویداد فرهنگی بود و ۱۱ گروه برای این بخش اعلام آمادگی کردهاند که تعدادی از اقلیم کردستان عراق است.
در این نشست از پوستر هفدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان رونمایی شد.
این جشنواره از ۲۰ تا ۲۵ مهر در مریوان برگزار میشود.
نظر شما