علیرضا قادری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بخش عمده کشت سیب زمینی مربوط به تربتحیدریه و به خصوص جلگه رُخ بوده که قطب تولید این محصول در استان خراسان رضوی است.
وی ادامه داد: ارقام کشت شده سیبزمینی در بخش رُخ شامل «اگریا، سانته، بانبا، فونتانه، پیکاسو، لیدی رزتا، جلی، کارسو، آریندا، کلومبا، ساگیتا، پانامرا، کارلیا، دوناتا و ادونی» است.
مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه بیان کرد: استفاده از ارقام اصلاح شده و کود دامی، شیمیایی و ریزمغذی، مبارزه به موقع با آفات و بیماریها، کنترل علفهای هرز، رعایت عملیات به زراعی از جمله اجرای ۹۵ درصدی آبیاری تحت فشار و نیز تغذیه تکمیلی باعث شده، مزارع سیب زمینی این منطقه از نظر کمیت و کیفیت تولید در وضعیت بسیار مناسبی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه کشت سیبزمینی در تربت حیدریه از اواخر اردیبهشت آغاز شد و تا پایان خردادماه ادامه داشت، افزود: فصل برداشت نیز از نیمه شهریور آغاز شد و تا نیمه مهرماه ادامه دارد؛ به طور متوسط از هر سه تن بذر سیبزمینی در هکتار، ۴۵ تن محصول برداشت میشود.
قادری گفت: سیبزمینی تولید شده در شهرستان به کارخانههای صنایع غذایی و به عنوان "سیبزمینی بذری" به کل استان خراسان رضوی ارسال میشود.
قادری تاکید کرد: قرار گرفتن این محصول در طرح تحول اقتصادی، راندمان مناسب این محصول در سال گذشته و قیمت قابل قبول آن در بازار، از جمله مهمترین عوامل تشویق کشاورزان به کشت سیبزمینی در منطقه است.
به گزارش ایرنا، جلگه رُخ ۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که انواع محصولات کشاورزی و باغی در این اراضی کاشته میشود.
بخش رُخ تربتحیدریه به مرکزیت رباط سنگ با جمعیتی افزون بر ۳۷ هزار نفر دارای ۵۳ روستا، ۲ شهر، ۴۷ دهیاری و ۲ هزار و ۲۲ کیلومتر مربع وسعت و در ۳۵ کیلومتری شمال شهرستان تربتحیدریه قرار دارد.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه با مزیتهای مختلف در حوزه کشاورزی، معدن، صنعت و تجارت در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما