به گزارش ایرنا، بزرگترین ضربه بر پیکره منطقه نمونه گردشگری مرنجاب در آذرماه سال گذشته زده شد آنجا که افزایش چشمگیر و هشت برابری عوارض در ابتدای جاده ناهموار مرنجاب بدون ارائه کوچکترین خدماتی صدای اعتراضی گردشگران ورودی به این منطقه را درآورد، به طوریکه براساس گزارش ها آمار ورود گردشگر بعد از افزایش ناگهانی هزینه ورودی از ۳۰۰ هزار ریال به ۲ میلیون ریال، کاهش افزون بر ۶۰ درصدی را تجربه کرده است.
برای رسیدن به کویر مرنجاب باید رنج سفر به جان خرید و از جاده خاکی و پر پیچ و خم خطرناک پوشیده از ماسه و پر از دست انداز ۵۰ کیلومتری بدون علائم راهنمایی و رانندگی عبور کرد که همین امر نخستین و بزرگترین مشکل این منطقه کویری به ویژه برای گردشگران ناآشنا با منطقه است.
همزمان با هفته گردشگری و آغاز فصل کویرگردی، نابسامانی در کویر مرنجاب ادامه دارد
خبرنگار ایرنا با حضور در منطقه مرنجاب از مشاهدات خود می گوید: وضعیت جاده بسیار نامناسب است و دست اندازهای فراوان گلایه شدید گردشگران را بهمراه دارد.
امیر شاهین نایبی فر افزود: همچنین وضعیت بسیار نامطلوب و کثیف سرویس های بهداشتی منطقه در ۲ بخش منطقه ارغوانی و حاشیه کاروانسرا موجی از اعتراض گردشگران را بهمراه داشت.
وی ادامه داد: گلایه مدیران مجتمعهای منطقه مرنجاب از وضعیت نابسامان مرنجاب و استقبال سرد گردشگران بخاطر اعمال سیاستهای یک بام و دو هوا و جاده خراب و نرخ ورودی سنگین دل هر خبرنگاری را به درد میآورد.
آمادگی کامل میراث فرهنگی برای حل مشکلات مرنجاب
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان در گفت وگو با ایرنا در این پیوند گفت: ظرفیت گردشگری در کویر مرنجاب بی نظیر است و می توان با برنامه ریزی فرصت خوبی برای رونق اشتغال، مهاجرت معکوس، شادی و نشاط اجتماعی و توسعه پایدار در شمال استان اصفهان فراهم کرد.
امیر کرم زاده افزود: ساماندهی کویر مرنجاب با جدیت در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان است و بهزودی کارگروه ویژهای در استانداری اصفهان برای ساماندهی مرنجاب با حضور تمام نهادهای ذیربط استان اصفهان و شهرستان آران و بیدگل تصمیماتی برای ساماندهی و رونق گردشگری در کویر مرنجاب گرفته خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که افزایش ورودیه های کویر مرنجاب و اجرای سیاستهای یک بام و دوهوا در منطقه مرنجاب موجب نارضایتی گردشگران شده است و میراث چه اقداماتی در این زمینه انجام خواهد داد گفت: بر اساس شنیدهها، شورای تامین شهرستان آران و بیدگل نرخهای کنونی ورودیه مرنجاب را مصوب و ابلاغ کرده است که اگر اینطور باشد ما مجبوریم تابع تصمیمات نهاد بالادستی باشیم.
وی ادامه داد: بهزودی بررسیها را شروع و از فرماندار آران و بیدگل مصوبه ابلاغی نرخ ورودیه را درخواست و بررسی خواهیم کرد، در صورتیکه مصوبه ای در این زمینه نباشد میراث فرهنگی با جدیت ورود خواهد کرد و از حق و حقوق گردشگر حمایت خواهد کرد.
وی افزود: ما مخالف جدی درآمد مرنجاب در جاهای دیگر هستیم که دستور بررسی میزان درآمدهای مرنجاب و هزینه کردها را داده تا موضوع بررسی و به رسانه ها اعلام شود.
خبرهای خوش برای رونق گردشگری مرنجاب در راه است
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان آران و بیدگل با اشاره به شروع فصل گردشگری کویر و بعضی از ناهماهنگی ها در گیت ورودی مرنجاب در ۲ هفته اخیر گفت: ساماندهی کویر مرنجاب با جدیت در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی قرار گرفته است که این ساماندهی با تسطیح جاده و کاهش ۵۰ درصدی نرخ ورودیه در این هفته آغاز میشود.
جواد عبدلی با بیان اینکه همزمان با شروع فصل جدید گردشگری، ساماندهی گیت ورودی مرنجاب برای پذیرایی از گردشگران آغاز شده است افزود: توزیع بروشور معرفی کویر مرنجاب، پذیرایی از گردشگران در ابتدای گیت ورودی، توزیع کیسه های زباله، اهدای هدیه از جمله بستههای نمک منطقه به گردشگران، همزمان با شروع فصل گردشگری کویر در گیت ورودی پیش بینی شده است.
وی از تعدیل ۵۰ درصدی نرخ ورودیه به منطقه نمونه گردشگری مرنجاب خبر داد و افزود: ورودیه شهروندان کاشان و آرانوبیدگل هم به کویر مرنجاب رایگان شده است.
عبدلی همچنین از تشکیل شورای مشورتی متشکل از تعدادی از فعالان گردشگری برای ساماندهی منطقه مرنجاب خبر داد و گفت: این شورا به عنوان بازوی مشورتی و نظارتی در کنار مدیران گردشگری منطقه مرنجاب مشغول فعالیت افتخاری خواهند شد.
مدیر بزرگترین مجتمع اقامتی کویری کشور واقع در کویر مرنجاب نیز در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: کویر مرنجاب از حدود ۱۰ ماه پیش به شدت دچار افول شده و ما شاهد کاهش شدید ورود گردشگر به منطقه هستیم.
علی کیانی افزود: در مهر و آبان سال گذشته اقامتگاه بنده مملو از گردشگرانی بود که از ماه ها قبل اقامت در این مجموعه را رزرو کرده بودند اما امسال همانطور که می بینید نه خبر از رزرو اقامتی است و نه خبر از گردشگری!
وی ادامه داد: علت این کاهش اجرای سیاست های یک بام و دو هوا در مدیریت منطقه مرنجاب است که ضربه نهایی در آذرماه سال گذشته با افزایش هشت برابری نرخ ورودیه و عدم خدمات به گردشگران به منطقه مرنجاب زده شد که موجی از نارضایتی بین گردشگران را به همراه داشت.
وی در پاسخ به اینکه چه صحبتی با مسوولان دارد گفت: مسوولان بیایند بررسی کنند، ما پول کارگر خود را در نمیآوریم و تمام طرح های تکمیلی مجتمع را تعطیل کردیم.
یک گردشگر در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: افزایش ناگهانی و چند برابری نرخ ورودیه کویر مرنجاب و نبود خدمات در قبال آن در آذرماه سال گذشته موجی از نارضایتی در بین گردشگران ورودی به مرنجاب ایجاد کرده است که موجب تغییر مقصد سفر گردشگران از مرنجاب به سایر کویرهای استان اصفهان و یزد شده است.
کامران سعیدی گفت: وقتی گردشگران در ورودیه مرنجاب شاهد بی مهری و نبود خدمات هستند یا از مسیرهای فرعی به منطقه مرنجاب وارد می شوند یا عطای سفر به مرنجاب را به لقایش می بخشند.
وی گفت: کویر مرنجاب بهدلیل نزدیکی به پایتخت و دارا بودن جاذبههای بی نظیر طبیعی، ظرفیت گردشگری بسیار بالایی دارد که نبود جاده مناسب و امکانات و خدمات اولیه موجب دلسردی گردشگران میشود.
وی افزود: افزایش ناگهانی و چند برابری نرخ ورودیه ضربه بزرگی به گردشگری کویر زد و گردشگران کویر مرنجاب را از مقصد گردشگری خود حذف کردند.
سعیدی تصریح کرد: این کار همچنین راه فرار و جادههای فرعی و تخریب محیط زیست و منابع طبیعی به همراه داشت.
منطقه نمونه گردشگری مرنجاب در شمال شهرستان آران و بیدگل جزو بکرترین و زیباترین کویرهای کشور است که از شمال به دریاچه نمک، از غرب به کویر مسیله، دریاچه حوض سلطان و حوض مره و از شرق به پارک ملی کویر منتهی میشود.
مرنجاب با برخورداری از ظرفیت فعالیت هایی مانند کویرنوردی، آفرود، موتورسواری، سافاری، شترسواری و اسکی روی شن و ماسه، سالانه میزبان ده ها هزار نفر گردشگر داخلی و خارجی است.
شهرستان آران و بیدگل با جمعیت افزون بر ۱۰۳ هزار نفر در فاصله نزدیک به ۶ کیلومتری کاشان و ۲۱۵ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.
نظر شما