به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، آیت الله سید مصطفی محقق داماد روز چهارشنبه-۱۱ مهرماه- در نشست بررسی سیر نظام مالکیتی در ایران که در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد، اظهارداشت: با توجه به قدمت تاریخی موضوع وقف در کشور ما و راههای شناخت مالکیت ساعتها و بلکه همایشهای خاصی برای شناسایی مالکیت در ایران کار کارشناسی لازم است.
وی گفت: در ذهن برخی مقامات این است که مثلا اگر کسی در زمینی بیل بزند و بکارد صاحب آن زمین است و میتواند وقف کند در حالی که موضوع شناسایی مالکیت به این سادگی که بیان میکنند، نیست.
محقق داماد افزود: یکی از دلایل سخت بودن شناخت مالکیت در ایران این است که باید مشخص شود شخصی که ادعای مالکیت دارد چگونه و به چه نحوی و بر اساس فقه اسلامی و قانونی چگونه مالک شده است که این مهم تش
رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم بیان کرد: ۶۱ سال است که تدریس میکنم، میدانم که تشخیص مالکیت براساس قانون و مسائل شرعی و فقهی کار بسیار سختی است و نباید در این مورد زودهنگام و بدون تدبیر سخن گفت.
محقق داماد اظهار داشت: بر اساس اسناد تاریخی و حتی قبل از مسیحیت و اسلام حاکمیت بوده و متعلق به پادشاهان وقت بوده است و اختیار بخشش به غیر را داشتهاند که شناخت مالک و اثبات این مهم پس از گذشت سالها کاری بسیار مشکل و نیازمند کار کارشناسی است.
نشست بررسی سیر نظام مالکیتی در ایران با حضور حجت الاسلام سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، سخنگوی اوقاف و جمعی از علما و کارشناسان حوزه وقف برگزار شد.
نظر شما