وحید نواداد روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، انتشار اخبار و گزارش هایی مبنی بر صدور مجوز از سوی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای بهره برداری از «شوش قوم» به اداره کل صنعت، معدن و تجارت را نادرست خواند و افزود: در این رابطه میراث فرهنگی آذربایجان شرقی هیچ گونه مجوز رسمی برای بهره برداری معدنی از این منطقه را به هیچ کس، نهاد و ارگانی صادر نکرده است و هر گونه اظهار نظر در این خصوص نادرست است.
وی به استعلام سازمان صمت آذربایجان شرقی از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اشاره و اظهار کرد: چندین سال قبل این سازمان استعلامی درخواست کرده بود که در آن اعلام شده است شوش قوم منطقه ای تاریخی نیست.
نواداد با تاکید بر اینکه موضوع استعلام فوق تنها برای تاریخی بودن منطقه و محوطه بود، یادآور شد: طبق پاسخ اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی مبنی بر تاریخی نبودن منطقه، سازمان صمت مجوز بهره برداری از آن را صادر کرده است.
وی مسئولیت بهره برداری از شوش قوم به عنوان معدن را متوجه سازمان صمت دانست و ادامه داد: البته از زمان بهره برداری، اعتراضاتی از سوی مردم و دوست داران محیط زیست و گردشگری صورت گرفت و با حساسیت فرمانداری شهرستان هریس، مصوبه ای در شورای تامین این شهرستان مبنی بر ممنوعیت هر گونه بهره برداری تصویب شد.
نواداد مصوبه شورای تامین شهرستان هریس را به معنی لغو مجوزهای بهره برداری معدنی تعبیر کرد و گفت: باید توجه داشت که هرچند این منطقه جزو آثار ثبت شده میراث فرهنگی نیست، اما به دلیل ظرفیت های طبیعی و گردشگری جزو مناطق ارزشمند کشور به شمار می رود.
وی مراقبت و حراست از شوش قوم را از مسئولیت های ذاتی و اصلی سازمان های حفاظت محیط زیست و منایع طبیعی برشمرد و یادآور شد: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی به لحاظ وظیفه و مسئولیت های اجتماعی تاکنون چندین مکاتبه با نهادهای مربوطه انجام داده است تا جلوی هر گونه بهره برداری از شوش قوم گرفته شود.
نواداد دلیل اصلی مخالفت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از بهره برداری معدنی شوش قوم را مسایل گردشگری عنوان و خاطرنشان کرد: این مجموعه رسالت مطالعه، پژوهش، معرفی و در نهایت تلاش برای ثبت آثار تاریخی و گردشگری را بر عهده دارد.
به گزارش ایرنا، «شوش قوم» منطقه کویری بکر با مساحت بیش از ۶ هکتار در شهرستان هریس و فاصله ۸۰ کیلومتری شمال شرق تبریز و در میانه جاده هریس-اهر واقع شده است که به دلیل زیبایی های خاص جزو مناطق گردشگری آذربایجان شرقی به شمار می رود.
این منطقه کویری ناشناخته در قلب مناطق خوش آب و هوای کوهستانی آذربایجانشرقی در گذر زمان و در اثر وزش بادهای شدید به وجود آمده است.
در روزهای اخیر گزارش های مختلفی از صدور مجوز بهره برداری معدنی از سوی سازمان صمت آذربایجان شرقی در این منطقه منتشر شد که بازتاب وسیعی در میان دوست داران طبیعت و گردشگران داشت.
نظر شما