رشد ۱۰ درصدی تولید فرآورده‌های نفتی دریک سال گذشته

تهران - ایرنا - گزارش معاونت نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار نشان می‌دهد در یک سال گذشته میزان تولید فرآورده‌های نفتی ۱۰ درصد رشد داشته درحالی که میزان تولید «فلزات اساسی، استخراج کانه‌های فلزی و محصولات شیمیایی» به ترتیب با افت ۱۹، ۹ و دو درصدی روبرو بوده است.

به گزارش ایرنا از بازار سرمایه ایران، با توجه به اینکه تمام صنایع منتخب بازار سرمایه وابستگی بالایی به مصرف برق و گاز دارند، اعمال این محدودیت‌ها تاثیر بسزایی بر میزان تولید و سودآوری این صنایع در یک سال گذشته داشته است البته ناگفته نماند با رفع محدودیت‌ در مصرف انرژی برق از میانه شهریور ماه، میزان تولید صنایع «فلزات اساسی و استخراج کانه‌های فلزی» افزایش یافته است.

تغییرات جزئی در میزان تولید خودرو و ساخت قطعات

مقدار تولید صنعت خودرو و ساخت قطعات از ۸۲ هزار و ۸۷۰ دستگاه در مهر پارسال به ۸۳ هزار و ۱۲۸ دستگاه رسیده است، مقدار تولید این صنعت در این بازه زمانی کمتر از یک درصد بوده است.

مقدار تولید این صنعت نسبت به مرداد ماه اما ۱۶ درصد رشد داشته است، این افزایش عمدتا ناشی از افزایش مقدار تولید نمادهای خودرو بوده است، همچنین به پایان رسیدن محدودیت‌های ناشی از قطع برق از دیگر دلایل افزایش حجم تولید در شهریور ماه بوده است.

افت ۱۹ درصدی تولید فلزات اساسی

مقدار تولید صنعت فلزات اساسی با افت ۱۹ درصدی از دو میلیون و ۵۷۰ هزار تن در مهر پارسال به دو میلیون و ۹۱ هزار تن در شهریور امسال رسیده است.

میزان تولید این صنعت در مقایسه با مرداد ماه اما ۲۶ درصد افزایش یافته است، این افزایش ناشی از افزایش مقدار تولید نمادهای «فخوز، فخاس، هرمز و کاوه» بوده است.

کاهش ۹ درصدی استخراج کانه‌های فلزی

میزان تولید صنعت استخراج کانه‌های فلزی نیز با کاهش ۹ درصدی از هفت میلیون و ۷۸۵ هزار تن در مهر پارسال به هفت میلیون و ۶۳ هزار تن در شهریور امسال رسیده است.

در عین حال مقدار تولید این صنعت نسبت به مرداد ماه به دلیل افزایش مقدار تولید نماد «کچاد» با افزایش ۱۳ درصدی همراه شده است.

رشد ۱۰ درصدی تولید فرآورده‌های نفتی

میزان تولید صنعت فرآورده‌های نفتی با ۱۰ درصد رشد از پنج میلیون و ۳۱۷ هزار مترمکعب در مهر ماه به پنج میلیون و ۸۶۵ هزار متر مکعب در شهریور امسال رسیده است.

براین اساس، هر بشکه نفت برنت به طور میانگین در شهریور امسال با رقم ۷۵ دلار دادوستد شده که در مقایسه با قیمت میانگین شهریور پارسال بیانگر کاهش ۱۶ درصدی (۱۵ دلار) است. ‌

افت ۲ درصدی تولید مواد و محصولات شیمیایی

بررسی‌ها نشان می‌دهد میزان تولید صنعت مواد و محصولات شیمیایی دو درصد کاهش یافته است، میزان تولید این صنعت از سه میلیون ۸۱۰ هزار تن به سه میلیون و ۷۲۶ هزار تن رسیده است.

روند میزان تولید صنعت مواد و محصولات شیمیایی نسبت به مرداد ماه نیز کاهشی بوده است، براین اساس، مقدار تولید این صنعت به دلیل ارائه نشدن اطلاعات نماد «شکبیر» و کاهش مقدار تولید نماد «زاگرس» نسبت به مرداد ماه ۱۱ درصد کاهش یافته است.

درعین حال، شرکت پتروشیمی زاگرس در میانه شهریور یکی از واحدهای متانولی خود را در حالی که واحد دیگر با ظرفیت ۵۰ درصد فعالیت می‌کرد به دلیل مشکلات فنی غیر منتظره تعطیل کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha