سعید بیگی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: ۱۰ سال است که کیوسکی در پایتخت خرید و فروش نمیشود چون این کار ممنوع است هر چند مالکیت تعداد(هشت تا ۱۰ مورد) از کیوسکهای شهر در این مدت واگذار شده است.
وی یادآور شد: واگذاری مالکیت این کیوسکها در نتیجه شکایت افرادی بود که ادعای مالکیت داشتند لذا با شکایت از شهرداری و گرفتن رای از دادگاه، شهرداری را مجبور کردند تا مالکیت به آنها داده شود.
مدیرعامل شرکت ساماندهی مشاغل تهران ادامه داد: مالکیت این کیوسکها قائل به شخص است لذا خرید و فروش نمیشود البته برخی هم در سال ۶۹ از اتحادیه مجوز فعالیت گرفتند ولی از همان زمان تصمیم گرفته شد تا مالکیتها واگذار نشوند.
بیگی با بیان اینکه تدبیر شورای شهر کم کردن تعداد کیوسکهای مطبوعاتی در شهر تهران است، افزود: البته هنوز تصمیمی در این باره گرفته نشده و باید در صحن شورا مورد بررسی قرار گیرد.
این مسوول شهری با بیان اینکه تعداد کیوسکهای مطبوعات شهر تهران در مقایسه با دیگر شهرها عدد زیادی نیست، اظهار کرد: با توجه به وسعت پایتخت بتدریج بر تعداد کیوسکها افزوده شده است.
وی تعداد فعلی کیوسکهای مطبوعاتی شهر تهران را یک هزار و ۲۷۵ مورد اعلام کرد و یادآور شد: معتقدم جانمایی کیوسکها درست نیست باید جانماییها اصلاح و سپس جلوی افزایش آنها گرفته شود.
بیگی اضافه کرد: با قوه قضاییه توافق کردیم اگر واقعا شخصی در مالکیت کیوسکی ذی حق است به جای گرفتن کیوسک وجه مالی به او از طرف شهرداری داده شود چرا که تهران دیگر گنجایش کیوسک جدید را ندارد.
وی در پاسخ به اینکه میزان تخلف در کیوسکهای مطبوعاتی سطح شهر چقدر است، افزود: تخلف در همه صنوف وجود دارد ولی معتقدم اغلب کیوسک دارها افرادی خوب، با صلاحیت و اخلاق مدار هستند.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران پیشنهاد داد تا شورای شهر قواره و استاندارد وجود کیوسک در شهر تهران را مشخص کند و بعد نظارت بر کیوسکها صورت بگیرد.
وی در پاسخ به اینکه آیا برنامهای برای تغییر شکل ظاهری کیوسکها در دست دارید یا خیر؟ گفت: شکل ظاهری کیوسکهای جدید در حال تغییر است اما تغییر و طراحی که روی همه کیوسکها اعمال شود و فاحش باشد مقدور نیست چرا که باید ابتدا مشکلات حقوقی آنها حل و فصل شود سپس اقدام به تعویض شکل ظاهری کرد.
بیگی ادامه داد: بطور قطع چون کیوسک یک سازه موقت است و بعد از ۳۰ سال مستهلک میشود و باید بدنه تعویض شود براین اساس تاکنون پیکره ۱۲۰ کیوسک تعویض شده و ایمنی آنها هم تغییر کرده است.
وی گفت: اغلب کیوسک داران آموزش میبینند و برای حراست از اموال داخل کیوسکها علاوه بر کسب و کار، برخی خود در آن مستقر هستند و زندگی میکنند.
بیگی در پاسخ به این سوال که آیا آماری از مالکیت یا واگذاری کیوسک مطبوعاتی به اتباع خارجی در دست دارید یا خیر؟ افزود: خیر، آمار موثقی از اقامت یا فعالیت اتباع در کیوسکها نداریم ضمن اینکه به اتباع خارجی گفته شده برای این منظور باید تابع ضوابط و قوانین باشند.
نظر شما