گزارش میدانی امروز پنجشنبه خبرنگار ایرنا از چند بازار ماهی فروشی شهرهای مازندران از جمله ساری و فریدونکنار نشان می دهد که کپور دریایی در وزن های ۸۰۰ گرمی تا یک کیلویی بین ۲میلیون و ۵۰۰ تا ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار ریال در کنار ماهی کفال ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرمی با قیمت ۲میلیون و ۵۰۰ هزار ریال وجود دارد که البته تقاضای خرید آن نیز است.
کمیته مدیریت صید شیلات ایران فصل صید ماهیان استخوانی دریای خزر در مازندران را امسال در سه تاریخ پانزدهم ۲۰ و ۲۵ مهر ماه تعیین کرد. بر این اساس ۱۳ شرکت تعاونی پره منطقه میانکاله صید ماهیان استخوانی دریای خزر را امسال نیز همانند سالهای گذشته زودتر نسبت به منطقه مرکزی و غرب استان صید را شروع کردند.
کفال، سفید و کپور مهم ترین گونه های ماهیان استخوانی دریای خزر هستند. کفال؛ بیشترین میزان صید ماهیگیران مازندرانی را در فصل پائیز و اوایل زمستان تشکیل می دهد و از ماه بهمن به بعد هم ماهی سفید در صدر صید قرار می گیرد.
یکی از حجره داران در بازار ماهی فروشی فریدونکنار به خبرنگار ایرنا گفت: امسال برخلاف سال گذشته شاهد گونه کپور درشت در اندازه حدود یک کیلو گرم در کنار کفال های ریز چثه هستیم.
محمد بخشی با ذکر این نکته که طبق برنامه شیلات هنوز همه شرکت تعاونی های صیادی پره تورهایشان را برای ماهیگیری در خزر پهن نکرده اند، در عین حال قیمت ماهیان دریایی کپور و کفال را به نسبت ماهی نوبرانه فصل صید گذشته بالا توصیف کرد و افزود: اکنون قیمت این دو گونه ماهی که البته بسیار کم است، با افزایش حدود ۳۰ درصدی نسبت به سال گذشته چوب خورده و وارد بازار شد.
وی ادامه داد: امروز ماهی کفال کمتر از نیم کیلویی با قیمت ۲میلیون و ۵۰۰ هزار ریال و ماهی کپور حدود یک کیلویی۲میلیون و ۷۰۰ هزار ریال عرضه می شود.
بخشی به اهمیت مناسب بودن شرایط آب و هوایی دریای خزر و رابطه میزان صید و عرضه با قیمت ماهی اشاره کرد و توضیح داد: از آن جایی که ۹۵درصد ماهیان استخوانی تازه خوری می شود، هرچقدر صید و عرضه فراوان باشد، قیمت ماهی کاهش می یابد.
وی پیش بینی کرد: قیمت ماهیان دریایی با افزایش صید طی هفته آینده کاهش محسوسی خواهد یافت.
بخشی با بیان این که قیمت ماهی پرورشی آزاد از جمله فتیباک با وزن بیشتر از یک کیلو گرم حدود یک میلیون ۱۰۰ هزار ریال است، توضیح داد: ماهی سردآبی قزل آلا نیز در همین وزن ۲ میلیون ۶۰۰ تا ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار ریال خرید و فروش می شود.
وی قیمت ماهی کپور پرورشی را یک میلیون و ۸۰۰ هزار ریال اعلام کرد.
صید و ماهیگیری در سواحل دریای خزر به روش " پره " است به این صورت که تورهایی با ارتفاع هفت تا ۱۰ متر و به طول یک هزار و ۲۰۰ متر به کمک یک قایق به صورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل دریا (۱۴ متری عمق دریا) ریخته و پس ازانباشته شدن از ماهیان استخوانی شامل گونه های کفال، سفید و کپور، به وسیله تراکتور به ساحل کشیده می شود.
سر صیاد، فوکا پوش (صیادان باچکمه های بلند) تور ریز، چینت چی (مرمت کار تور) قایقران و تراکتور ران از نیروهای اصلی در انجام صیادی پره هستند.
نظر شما