به گزارش خبرنگار ایرنا به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی کرمانشاه، دکتر عبدالرضا رادفر، شاعر، نویسنده و پژوهشگر، در این مراسم که روز چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳ با حضور جمعی از مسئولان و چهرههای فرهنگی و هنری در برج فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به نامگذاری روزهای ۸ و ۲۱ مهر به عنوان روز بزرگداشت مولانا و حافظ در تقویم ملی، گفت: ماه مهر، ماه بزرگداشت ۲ شاعر ارزشمند و پرآوازهای است که دامنه شهرت آنها مرزهای ایران را درنوردیده و جهانی شده است.
وی افزود: آثار و اشعار این ۲ شاعر، گنجینهای از معانی عمیق عرفانی است که انسانها میتوانند قرنها از آن بهرهمند شوند.
رادفر در ادامه به یکی از ابیات معروف حافظ اشاره کرد و تصریح کرد: چکیده حافظشناسی در همین بیت خلاصه میشود که میفرماید: حافظ آن ساعت که این نسخه پریشان مینوشت / طائر فکرش به دام اشتیاق افتاده بود.
وی افزود: همه ما پرنده فکر داریم، اما سعادت آنجاست که این پرنده در دام اشتیاق و عشق ازلی و ابدی گرفتار شود.
رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه نیز در این مراسم با تقدیر از جهاددانشگاهی استان گفت: مفاخر ادبی ایران زمین همچون مولانا و حافظ گنجینههایی بینظیر هستند که باید از طریق برگزاری این نوع بزرگداشتها به نسلهای جوان معرفی شوند.
دکتر علیرضا دودمان تیپی افزود: مفاخر ایرانی همچون ارث پدری هستند که نباید اجازه داد در جریان روزمرگیهای زندگی فراموش شوند.
رئیس دپارتمان ادب و سخنوری جهاددانشگاهی کرمانشاه، با اشاره به جایگاه برجسته شاعران ایرانی در عرصه جهانی، گفت: از ۱۰ شاعر برجسته جهان، ۶ شاعر ایرانی هستند، از جمله مولانا، حافظ، سعدی، فردوسی و نظامی گنجوی.
دکتر محمدرضا فتحی هدف از برگزاری این آیینها را معرفی دوباره عظمت این شاعران به نسل جوان و جلوگیری از فراموشی آنها در جریان روزمرگیها دانست.
در پایان این مراسم، جمعی از شاعران برجسته کرمانشاه از جمله رضا حساس، اصغر عظیمی مهر، سجاد جمشیدی و شهروز دانشپژوه به شعرخوانی پرداختند.
نظر شما