به گزارش ایرنا ، این جشنواره با حضور هنرمندان و شرکت کننده گان در جشنوار و جمعی از شخصیت های فرهنگی و سیاسی عراق عصر شنبه در محل رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد برگزارشد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق در سخنانی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جبهه مقاومت حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و شهید سید حسن نصرالله به تجلیل از مقاومت ملت فلسطین و لبنان در مقابل جنایات ددمنشانه رژیم صهیونیستی پرداخت و گفت: بر شهدای سرافراز جبهه مقاومت که این جشنواره به نام و یاد آنها برگزار شده درود و سلام می فرستیم.
محمد کاظم آل صادق با اشاره به دیدگاه بنیانگذار جمهوری اسلام به هنر و هنرمند گفت: تنها هنری مورد قبول قرآن است که صیقل دهندۀ اسلام ناب محمدی باشد. تنها به هنری باید پرداخت که راه چگونه مبارزه کردن با ستمگران و مستکبران و در راس آنها آمریکای حامی ترویست و ترویسم دولتی را بیاموزد. هنر، هنر مردان خداست و هنرمندان ما تنها زمانی می توانند بی دغدغه کوله بار مسئولیت و امانتشان را زمین بگذارند که مطمئن باشند مردمشان بدون اتکا به غیر، تنها و تنها در چهارچوب مکتبشان، به حیات جاویدان رسیده اند.
وی افزود : بی شک شما هنرمندان و برندگان چهارمین جشنواره فرمانده هان مقاومت کسانی هستید که در این عرصه قدم گذاشته اید و به یاری خدا هر ساله شاهد نوآوری ها و خلق آثار بدیع از شما هستیم.
آل صادق به هنرمندان و شرکت کننده گان در این جشنواره توصیه کرد که به این جشنواره بسنده نکنند و پر شورتر، هدفمندتر و با نشاط تر در این مسیر قدم بگذارید و از اینکه آنها را به عنوان هنرمند مقاومت می شناسند بر خود ببالید.
در ادامه این جشنواره گروه همسرایی «پیروزی و پایداری» از عراق به اجرای همخوانی خود در خصوص شهدای مقاومت پرداختند.
«علی مندیل» از شعرای جوان عراقی نیز در این جشنواره اشعاری حماسی در وصف شهیدان جبهه مقاومت و شهید مجاهد سید حسن نصرالله سرود.
حمزه نجاتی، وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد در خصوص فراخوان و اهداف برگزاری این جشنواره به خبرنگار ایرنا گفت: شناسایی هنرمندان همسو با مقاومت و حمایت از آثار و توانمند سازی فنی و حرفه ای هنرمندان درحوزه مقاومت از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره است که هر ساله و هم زمان با سالگرد شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابو مهدی المهندس برگزار می شود.
نجاتی با بیان اینکه بواسطه استمرار این جشنواره فرهنگی، جمع کثیری از هنرمندان و فرهیختگان همسو با محور مقاومت با هم به رقابت می پرازند، افزود: در چهارمین دوره این جشنواره در سه شاخه پژوهش های مکتوب، شعر و ادبیات و هنر و رسانه فراخوان شد که در مجموع هزار و ۱۹۵ اثر از ۶۲۳ هنرمند به دبیرخانه ارسال و موردارزیابی و داوری قرار گرفت.
وی در ادامه یادآورشد که در این دوره از جشنوار ۴۵ اثر از سوی هیئت داوران برتر شناخته شد و در این مراسم نفرات اول تا سوم آنها مورد تجلیل قرار گرفته و لوح و جوایز ویژه جشنواره را دریافت کردند و پنچ اثر نیز شایسته تقدیر شناخته شد.
به گفته وی در این دوره از جشنواره، شرکت کنندگانی از کشورهای عراق، ایران ، لبنان، سوریه، تونس، الجزایر، پاکستان و نیجریه آثار خود را ارئه کردند.
در حاشیه مراسم اختتامیه نمایشگاهی از آثار برندگان بخش هنرهای تجسمی جشنواره در گالری شهدای خدمت رایزنی فرهنگی بغداد به نمایش در آمد.
نظر شما