پریسا مولایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت روز افزون سلامت روان و نقش آن در جامعه، افزود: این موضوع حاکی از اهمیت انسان به عنوان یک موجود اجتماعی است.
این کارشناس با اشاره به راهکارهای افزایش سلامت روان، ادامه داد: امروزه با افزایش روزافزون مشکلات و آسیب های اجتماعی مواجه هستیم که می توان با طراحی و استقرار یک مدل اجتماع محور با استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد و محلات برای تقویت سلامت روان و مقابله با این آسیب ها اقدام کرد.
وی با بیان اینکه بهداشت روان به همه مربوط است نه فقط به کسانی که از بیماری های روانی یا رفتاری رنج می برند، اظهار داشت: موضوع بهداشت روانی و تأمین آن برای مردم، سازمان ها و دولت ها بسیار مهم است، چون با کارایی فردی و اجتماعی افراد و در کنار آن با پیشرفت های علمی و صنعتی جامعه گره خورده است.
به گفته مولایی، برنامه ارتقای سلامت روان اجتماع محور به معنای انجام اقداماتی است که هدفش توانمندسازی افراد، سازمانها و جوامع برای ارتقای رفتارها و ایجاد محیطی سالمتر است.
وی با بیان اینکه اگر مردم به صورت فعال با برنامه های اجتماع محور آشنا شوند می توانند در رسیدن به اهداف کلان این حوزه موثر واقع شوند، گفت: مشارکت مردم در این زمینه به دستگاه های اجرایی و سازمان های متولی کمک می کند تا بتوانند از خدمات داوطلبانه آنها بهره ببرند و بسیاری از برنامه ها را با همراهی مردم اجرا کنند.
مولایی افزود: اقدامات اجتماع محور به افزایش پیوندهای اجتماعی منجر می شود و با بالا رفتن سرمایه اجتماعی نرخ ناهنجاری ها در جامعه کاهش می یابد.
هفته سلامت روان از ۱۸ تا ۲۴ مهرماه با شعار اولویت امروز، سلامت روان در محیط کار نامگذاری شده است.
نظر شما