کار در آسیاب تا هفتمین کارگزار بیمه کشور + فیلم

مهاباد- ایرنا- «سیدجمال آهمند» یکی از کارگزاران بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در مهاباد است که در ابتدا به عنوان آسیابان فعالیت می کرد و پس از یک دهه با تلاش و پشتکار خود به عنوان هفتمین کارگزار نمونه کشور معرفی شد.

به گزارش ایرنا، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در سال ۱۳۸۴ با مصوبه هیأت دولت و به منظور حمایت از روستاییان و عشایر و کشاورزان در ایران تأسیس شد تا این اقشار نیز زیرپوشش حمایت‌های اجتماعی قرار گیرند.

این صندوق یکی از صندوق‌های چهارگانه و زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و رویکرد آن ارائه خدمات بیمه اجتماعی بلندمدت به کشاورزان، روستاییان و عشایر در بخش‌های مستمری بازنشستگی، از کارافتادگی و مستمری بازماندگان( فوت) است.

صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در آستانه ۲۰ سالگی خود هنوز هم در شهرستان مهاباد از سوی مردم و حتی برخی مسوولان شناخته شده نیست و استقبال از این صندوق بیمه اجتماعی آنچنان که باید و شاید صورت نگرفته است.

صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در مهاباد ابتدای فعالیت خود را در این شهرستان با هفت کارگزار شروع کرد اما فعالیت این کارگزارها در طول این مدت همانند هم نبودند و برخی رشد و فعالیت خوبی داشتند و برخی نیز به تدریج از گردونه خارج شدند.

«سیدجمال آهمند» یکی از کارگزاران بیمه اجتماعی کشاورزی، روستاییان و عشایر در مهاباد است که در این مدت با پشتکار و تلاش خود توانسته است با بیمه کردن بیش از ۱۲ هزار نفر، علاوه بر کارگزار برتر آذربایجان غربی، به رتبه هفتم کشور هم دست پیدا کند.

یکی دیگر از موفقیت های صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در مهاباد، بیمه کردن تمامی اهالی واجد شرایط روستای «گلیار» در بخش خلیفان این شهرستان است که به عنوان روستای نمونه در استان از این لحاظ به شمار می رود.

خبرگزاری ایرنا به منظور تشریح برنامه ها و اقدامات این کارگزار بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در مهاباد گفت و گویی به شرح زیر با وی انجام داده است:

کار در آسیاب تا هفتمین کارگزار بیمه کشور + فیلم

ایرنا: کمی بیشتر خودتان را برای مخاطبان ایرنا معرفی بفرمایید؟

آهمند: متولد سال ۱۳۵۵ در روستای گلیار مهاباد هستم، پدرم در سال ۱۳۶۳ در مسیر جاده اصلی (مهاباد - سردشت) و همجوار روستا، یک واحد آسیاب برقی دایر کرد به تدریج کارگران و خانواده های دیگر هم به نزدیکی آسیاب آمدند و روستای ۶ خانواری «عبدالله کُرده» را دایر کردند و ما هم برای نزدیکی به محل کار پدرم به همان روستای تازه تاسیس شده، مهاجرت کردیم.

در قدیم کشاورزان هر سال بخشی از گندم خود را برای تبدیل به آرد به آسیاب ما می آوردند و من هم بعداز پایان خدمت سربازی حدود ۶ سال در همان آسیاب مشغول فعالیت شدم و به همین خاطر آشنایی زیادی با اهالی روستاهای این منطقه پیدا کردم.

در آن دوران سالانه در ۲ نوبت بهار و پاییز اهالی بیش از ۱۲۰ روستای این منطقه برای تبدیل گندم به آرد به واحد آسیاب ما می آمدند و روزانه بین ۲۰ تا ۳۰ تُن گندم را به آرد تبدیل می کردیم و همین امر باعث آشنایی بیشتر من با اهالی روستاهای این منطقه و مشکلات و دغدغه‌های آنان شد.

با توجه به اینکه علاقه خاصی هم به ادامه تحصیل داشتم کارشناسی آموزش ابتدایی و کارشناسی ارشد رشته مدیریت دولتی را هم به پایان رساندم و پس از آنکه تغییراتی در قیمت آرد ایجاد شد و دولت آرد سهمیه‌ای و حمایتی به روستاییان را شروع کرد، کشاورزان این منطقه تمایل چندانی به تبدیل گندم به آرد نداشتند، آسیاب به حالت نیمه تعطیل درآمد.

ایرنا: از چه سالی با صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر آشنا و کارگزاری بیمه در روستای عبدالله کرده راه اندازی کردید؟

آهمند: اواخر سال ۱۳۸۵ بود که کارگزار بیمه در روستای «عبدالله کُرده» دایر شد و به پیشنهاد یکی از دوستان من خودم و همسرم را هم بیمه کردم وبا صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر آشنا شدم و با توجه به نیمه تعطیل شدن آسیاب، من هم در سال ۱۳۸۸ کارگزار بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر راه‌اندازی کردم.

در ابتدا مردم شناخت بسیار کمی از این صندوق بیمه داشتند و حتی برخی افراد با من هم مخالفت می کردند و اجازه فعالیت چندانی نمی دادند اما من با صبر و تلاش شبانه روزی مردم را برای عضویت در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر تشویق می کردم.

با توجه به شناختی که از مردم داشتم و اینکه خانواده ما از سادات بودند، اهالی روستاهای منطقه احترام خاصی برای خانواده ما قایل بودند و فعالیت را در روستاهای این منطقه از جمله زادگاهم روستای «گلیار» را شروع کردم.

عدم آشنایی مردم با بیمه از یک طرف و برخی باورهای و اعتقادات سنتی مردم این منطقه از طرفی دیگر باعث شده بودند کار بسیار سخت و به کندی پیش برود تا اینکه نخستین دسته از افرادی که بیمه شده بودند موفق به دریافت حقوق بازنشستگی و از کار افتادگی شدند.

نکته مهم دیگر این بود که در ابتدا هر کارگزار بیمه می توانست تنها در دهستان خودش فعالیت کند و با توجه به اینکه دهستان ما بسیار کوچک و در حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت داشت، بنده نامه‌ای به مدیران استانی نوشتم و از آنان درخواست کردم که محدودیت جغرافیایی را در کار بیمه را میان بردارند.

خوشبختانه با درخواست من موافقت شده و طی بخشنامه ای اجازه فعالیت را در تمامی مناطق شهرستان به کارگزاران دادند و همین امر باعث شد که دامنه فعالیت کاری ما هم گسترده تر شود.

ایرنا : راه موفقیت در کارگزاری بیمه را چگونه پیدا کردید؟

آهمند: در جلسات و گردهمایی های کارگزاران هم در استان و هم در کشور، همه از یک کارگزار موفق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در بستان آباد استان آذربایجان شرقی حرف می زدند و ایشان را به عنوان الگوی نمونه در کشور معرفی می کردند.

در آن زمان که بنده تنها ۲ هزار نفر بیمه شده داشتم، آن کارگزار بیش از ۲۰ هزار بیمه شده داشت و من هم که راه پرفراز و نشیبی را طی کرده بودم به همراه چند نفر از همکاران به دیدن وی رفتیم و شیوه کار وی و دلایل موفقیتش را از نزدیک دیدم.

من با چشم خودم دیدم که فرماندار آن شهرستان در جلسات اداری و حتی بازدیدهای خود، آن کارگزار بیمه را همراهی می کرد و زمینه فعالیت وی در بین مردم آن منطقه به خوبی فراهم شده بود اما در منطقه ما تاکنون مسوولان چنین جایگاهی را برای این بیمه اجتماعی قایل نشدند و حتی در برخی موارد آن را با بیمه های تجاری و خصوصی اشتباه می گیرند.

پس از دیدن فعالیت های آن کارگزار بیمه بستان آباد تصمیم گرفتم در ابتدا مردم و مسوولان شهرستان را با مساله بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر آشنا کنم و جلسات زیادی را با آنان برگزار کردم و فایل های آموزشی زیادی را در فضای مجازی بازنشر دادم و حتی برای تشریح فعالیت های بیمه به مناطق روستایی که جامعه هدف ما بود سر می زدم و نشست هایی با دهیاران، اعضای شورای اسلامی و ائمه جمعه روستاها برگزار می کردم.

هم اکنون بیش از ۱۲ هزار نفر در کارگزاری ما عضو صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر هستند و با تمام تلاش های سایر همکاران تنها ۴۰ درصد جامعه هدف ما بیمه شده هستند

سرانجام پس از چندین سال تلاش و کوشش توانستم جامعه هدف بیمه را در مهاباد با مزایای آن آشنا کنم و هم اکنون بیش از ۱۲ هزار نفر در کارگزاری ما عضو صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر هستند و با تمام تلاش های سایر همکاران تنها ۴۰ درصد جامعه هدف ما بیمه شده هستند.

کار در آسیاب تا هفتمین کارگزار بیمه کشور + فیلم

در این مدت هم به عنوان یکی از کارگزاران برتر آذربایجان غربی فعالیت کردم و در سال ۱۴۰۱ نیز در به عنوان کارگزار برتر کشور (جایگاه هفتم) مورد تقدیر مدیرعامل صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر کشور قرار گرفتم.

ایرنا: چه کسانی می توانند به عضویت صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر در بیایید؟

آهمند: تمامی افراد در گروه سنی (۱۸ تا ۵۰ سال) در صورت عضویت در گروه‌هایی مانند روستاییان، عشایر، کشاورزان، رانندگان حمل بار و مسافران بین شهری، ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت، زنبورداران، بافندگان قالی، فرش، گلیم و جاجیم، کارکنان مراکز و شرکت های وابسته به سازمان مهندسی کشاورزی، منابع طبیعی و نظام پزشکی، دانشجویان، بسیجیان، کارگران فصلی و سایر گروه‌های جامعه هدف می‌توانند تحت پوشش این بیمه باشند.

تمامی افراد فاقد بیمه ۱۸ تا ۵۰ سال می‌توانند عضو این صندوق شده و از یارانه دولتی هم که برای اعضای این صندوق در نظر گرفته می‌شود، برخوردار شوند.

در حال حاضر ۳۲۰ شغل در حوزه‌های مختلف برای عضویت در این صندوق اضافه شده که به طور تقریبی همه افراد بدون بیمه را شامل می‌شود که این امر فرصت مناسبی برای تحت پوشش قرار گرفتن بیمه‌ای در استان به شمار می‌رود.

ایرنا: مزایای عضویت در صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر برای بیمه شدگان این صندوق چیست؟

آهمند: این صندوق همه خدمات بیمه‌ای سایر صندوق‌ها را از جمله بازنشستگی با حداقل ۱۵ سال، از کارافتادگی دائم ناشی از کار و غیرکار با حداقل یکسال سابقه، مزایای فوت برای بازماندگان بیمه شده و نقل و انتقال سابقه با سازمان تامین اجتماعی را انجام می‌دهد.

هزینه عضویت صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر به میزان ۳۰ درصد توسط بیمه شده باید پرداخت شود و بیش از ۲ برابر حق بیمه، در واقع ۷۰ درصد آن را دولت تامین و پرداخت می‌کند.

صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایر، ارزانترین و افتصادی ترین بیمه کشور است که دارای مزایای مستمری، از کار افتادگی، بازنشستگی و فوت است.

این صندوق فرصت مناسبی است تا جوانان، کارگران فصلی و زنان خانه دار از مزیت های آن بهره مند شوند.

ایرنا: کار در صندوق های بیمه چه سختی ها و لذت هایی دارد؟

آهمند: کار در بیمه یکی از سخت ترین شغل ها در دنیا است و سختی آن این است که شما باید چیزی را به مردم بفروشی که حاصل آن در آینده است و چون صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر دفترچه خدمات درمانی هم ندارد، در واقع مردم پولی را باید پرداخت کنند برای آینده خودشان و تفهیم این موضوع بسیار سخت و نیازمند صبر و حوصله زیادی است.

اما در کنار این همه سختی وقتی یک فرد به مرحله بازنشستگی می رسد و حقوق دریافت می کند با وجود اینکه افراد بازنشسته دیگر برای کارگزار از نظر ریالی، درآمدی ندارد اما همین دعای خیر و رضایت داشتن آنان بسیار لذت بخش است و در مواردی که فرد هم بر اثر یک رویداد و یا بیماری فوت می کند و خانواده وی مستمری بگیر می شوند و محتاج دیگران نیستند لذت و شیرینی خاصی برای کارگزار دارد.

ایرنا: آیا خیرین می توانند در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر سهمی داشته باشند؟

آهمند: بسیاری از افراد نیکوکار و خیر به کمک های نقدی و غیرنقدی در طول سال به خانواده های نیازمند کمک می کنند و اما خیرین می توانند به جای اهدای بسته های معیشتی به نیازمندان، هزینه عضویت آنان را در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر پرداخت کنند تا در صورت از کارافتادگی و یا فوت سرپرست دیگر اعضای خانواده از مستمری آن استفاده کنند.

این فرهنگ هنوز در بین مردم منطقه ما نهادینه نشده است اما در برخی استان های دیگر افراد خیری هستند که هزینه سالانه بیش از ۸۰ نفر از خانواده های نیازمند و بی‌بضاعت را پرداخت می کنند و باید همه تلاش کنیم این فرهنگ را نهادینه کنیم.

ایرنا: به عنوان یکی از کارگزاران موفق در شهرستان مهاباد ارتباط خوبی با اصحاب رسانه و خبرنگاران دارید و سوژه های خبری بویژه در زمینه بیمه را در اختیار آنان قرار می دهید و حتی در روز خبرنگار هم از دفاتر برخی خبرگزاری ها و پایگاه های خبری بازدید کردید، به همکاری رسانه ها برای ارتقای فرهنگ بیمه در جامعه تا چه اندازه‌ای باور دارید؟

آهمند: در دنیای کنونی و گسترش روز افزون رسانه ها در زندگی مردم، کسی نمی تواند نقش رسانه را در زمینه فرهنگ سازی در جامعه انکار کند و بدون شک در موضوع آشنایی مردم با بیمه هم رسانه ها می توانند نقش مهمی به عنوان پُل ارتباطی برقرار کنند.

در راستای فرهنگ سازی و نهادینه کردن و سمت و سو دادن کمک های افراد خیر به سمت صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، نیازمند همراهی و همکاری بیشتر اصحاب رسانه، روحانیون و افراد معتمد و ریش سفیدان در جامعه هستیم.

رسانه ها می توانند با تهیه گزارش مستند از افرادی که هم اکنون مستمری بگیر از صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر هستند و از مزایای آن بهره‌مند شده اند، جامعه را به سمت همراهی و همگامی با این صندوق بیمه هدایت کنند.

بنا داریم در آستانه ۲۰ سالگی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نخستین همایش بیمه و رسانه را در مهاباد برگزار کنیم و به زودی فراخوان این جشنواره که شاید نخستین جشنواره بیمه و رسانه در سطح کشور هم باشد در این شهرستان منتشر کنیم.

به گزارش ایرنا، هم اکنون صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر ۷۳ کارگزاری فعال در آذربایجان غربی دارد و افراد می‌توانند با مراجعه به این دفاتر و یا سایت https://roostaa.ir/ نسبت به نام نویسی برای عضویت در صندوق اقدام کنند.

مهاباد در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha