به گزاش خبرنگار ایرنا، "فرزاد مخلص الائمه" روز دوشنبه در بازید از شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی، افزود: مسأله آب، مدیریت و کنترل مصرف آن برای استان مرکزی به عنوان بزرگترین قطب صنعتی کشور از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی بیان کرد: تامین آب اولین و اصلیترین دغدغه استان است چراکه طی سالهای اخیر کاهش میزان بارندگیها سبب شده تا ورودی آب و ذخیره سدهای استان کاهش پیدا کند.
استاندار مرکزی ادامه داد: کاهش نزولات آسمانی و برداشتهای بیرویه آب از منابع زیرزمینی خطرات جدی برای همه موجودات از جمله فرونشست زمین را در پی خواهد داشت.
مخلصالائمه به اصلاح الگوی مصرف و ضرورت صرفهجویی در مصرف آب تاکید کرد و گفت: هم استانیهای با مدیریت مصرف میتوانند در حل تنش آبی نقش مهمی ایفا کنند.
وی اظهار کرد: اطلاعرسانی در خصوص اقدامات صورت گرفته در راستای تامین آب شرب پایدار و همچنین ایجاد زیرساختهای جمعآوری و تصفیه بهداشتی فاضلاب به منظور حفاظت از محیط زیست باید به صورت گسترده انجام شود.
استاندار مرکزی بیان کرد: مجموعه اقدامات آبفا استان و همچنین تعادلبخشی بین نظام تامین و مصرف، مشترکین استان را از چالش کم آبی نجات داد و مانع ورود این استان به مرحله بحران آبی به ویژه در شهرهای اراک و ساوه شد.
مخلصالائمه اقدامات اجرایی صورت گرفته و مدیریت سدها و منابع آبی از جمله فعالیتهای مناسب در جلوگیری از ایجاد ناترازی بین تامین و مصرف عنوان کرد.
وی گفت: مجموعه کارکنان شرکت آب و فاضلاب جهادگونه در تلاش هستند تا مشترکین در گوشه گوشه این استان، حتی در دورترین روستاها به نعمت آب شرب سالم و بهداشتی دسترسی داشته باشند.
استاندار مرکزی اضافه کرد: در برخی از دستگاهها یک تیم قوی به جای یک یا چند فرد قوی کارها را انجام میدهند و مجموعه آبفا را باید در زمره دستگاههایی دانست که توسط یک تیم همدل و پر انگیزه وظایف سازمانی خود را به سر انجام میرساند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی هم در این دیدار به تشریح فعالیتهای صورت گرفته در حوزه آبفا در استان پرداخت و گفت: گذر از تنش آبی و خشکسالیهای اخیر در شرایطی اتفاق افتاد که در گرمترین تابستان سالهای اخیر مصرف آب مشترکین در این ایام رکوردهای بیسابقهای را در مصرف آب ثبت کرد، اما با تلاش همکاران توانستیم، بیوقفه و با کمترین مشکل از این عرصه عبور و آب پایدار و با کیفیت را در اختیار مشترکین قرار دهیم.
«حشمتاله عباسی» افزود: شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی به دنبال خشکسالیهای پیاپی و کمبود منابع آبی، با برگزاری منظم قرارگاه مدیریت تنش آبی، موضوع تامین، توزیع و مصرف آب در این استان را مدیریت کرد و توانست با اقدامهای فنی و آموزشی شبکه توزیع آب شرب استان مرکزی را پایدار قرار دهد.
وی به مشکلات تامین آب روستاهای اشاره کرد و ادامه داد: تلاش بسیاری شد تا روستاهای استان با کمترین مشکلات بیآبی و کمآبی مواجه شوند و انجام طرح عظیم جهاد آبرسانی به ۶۷ روستا، گوشهای از این تلاشها است که رضایتمندی مردم روستاها را تاکنون به دنبال داشته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی پایین بودن قیمت آب مصرفی در شهر و روستاها، پایین بودن هزینه آب بهای مصرفی روستاها نسبت به شهرها، اعمال ضریب بهای آب مصرفی به آب روستایی در برخی از شهرهای استان و همچنین پایین بودن ضریب اعمال کاهش هفت و ۸ درصدی از جمله مشکلات این شرکت در بخش مشترکین عنوان کرد.
عباسی افزود: با توجه به اینکه درآمد شرکتهای آب و فاضلاب از محل پرداخت قبوض تامین میشود این عوامل موجب بروز مشکلاتی مالی برای شرکت آبفا شده است.
در ادامه این جلسه استاندار مرکزی با اهدا لوح تقدیر از فعالیتهای صورت گرفته در راستای تامین آب پایدار از مدیرعامل و جمعی از کارکنان شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی قدردانی کرد و در ادامه برخی مسائل مربوط به حوزه آبرسانی به شهرها و روستاهای استان و طرحهای فاضلاب مورد بررسی قرار گرفت.
آب مورد نیاز استان مرکزی از ۷۲۶ حلقه چاه، ۴۲ رشته چشمه و ۲۶ رشته قنات تامین میشود و در بخش شهری ۳۳۷ هزار مشترک و در روستاها ۱۶۹ هزار مشترک وجود دارد.
نظر شما