حسن سپهرفر روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: مهارت پخت خوراک سنتی گوزلمه، غذای سنتی «یارما شیلهسی»، کباب خوی، «یارما قابلیسی»، مهارت پخت غذای سنتی «اووماج آشی»، «اَیران آشی»، دانش تهیه «دوشاب حالواسی»، مهارت و دانش تهیه «زنجفیل حالواسی»، فناوری تهیه دوشاب در شهر ارومیه پخت نان ویژه آذربایجان غربی، مهارت تهیه و پخت «هویچ حالواسی»، فناوری تهیه عرق بیدمشک، شیوه تهیه نقل بیدمشک ارومیه، مهارت و دانش تهیه «گلاب گیری قیزیل گول»، مهارت تهیه جویز حالواسی (حلوای گردو)، مهارت پخت غذای سنتی «یارپاق دولماسی» درگستره ملی بنا به پیشنهاد استان آذربایجان غربی، مهارت تهیه قوروت سنتی (کشک سنتی) در گستره ملی بنا به پیشنهاد آذربایجان غربی، مهارت پخت «ساج ایچی» درگستره منطقه ای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل از جمله غذاهایی هستند که در فهرست میراث ناملموس جای گرفته اند.
وی اظهارکرد: همچنین مهارت پخت نان فتیر هم برای قرار گرفتن در فهرست میراث ناملموس دردستور کار قرار گرفته است.
کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی افزود: حوزه توجه به خوراک های محلی در حدی است که کارشناسان در حوزه خوراک، عادات غذایی را به عنوان کلیّت پیچیده از فعالیتهای آشپزی، تمایلها و تنفرها، آگاهی جمعی، اعتقادات، تابوهای وابسته با تولید و تهیه و مصرف غذا و در یک کلام یک مفهوم فرهنگی بزرگ تلقی میکنند.
سپهرفر افزود: از سوی دیگر غذا به عنوان یک فعالیت معنیدار علاوه بر روابط اجتماعی بر روابط گروهی تاکید داشته و به عنوان یک ضرورت حیاتی هر چند پدیدهای فیزیولوژیک به شمار رفته، با وجود این تلاش بر این است که به طور خاص به نقش غذا در فرهنگ پرداخت شود.
به گزارش ایرنا،آذربایجان غربی به دلیل تنوع قومیتی و فرهنگ های مختلف از تنوع غذایی بالایی برخوردار است که هرکدام برگرفته فرهنگ و هویت هرقوم است.
نظر شما