به گزارش ایرنا، حسین کیانی، نویسنده و کارگردان تئاتر، چراغ اولین شب از اجرای نمایش «هاگیرواگیر» به کارگردانی مریم باقری را افروخت.
کیانی در ابتدای این مراسم گفت: من در تماشاخانه سنگلج فقط نمایش «چشم به راه میرغضب» را در سال ۱۳۹۸ اجرا کردم که یکی از بهترین تجربههای من به شمار میآید.
او ادامه داد: تئاتر کارکردن آنقدر سخت شده و متاسفانه فرهنگ تئاتر دیدن با انواع رسانهها به فروپاشی رسیده است. حمایتی هم از طرف کسانی که باید به پیکره تئاتر و تئاتر دیدن کمک کنند، وجود ندارد، آنقدر شرایط دشوار شده که هر کسی قدمی برای تئاتر بر میدارد غنیمت است.
این هنرمند افزود: باید از آقای حاجیزاده در نشر جامهدران که نمایشنامه را چاپ کرده اند. آقای ملکی که متن را نوشتهاند و همین طور خانم باقری که با همه مشکلاتی که بر سر راه نمایش ایرانی و ملی وجود دارد با گروهش زحمت کشیدند و همینطور مدیریت تماشاخانه سنگلج خانم مقتدی که به نظر من هنوز چراغ نمایش ایرانی و سنتی را روشن نگه داشتهاند و بقیه دوستانی که در این حوزه زحمت میکشند، قدردانی کرد.
کیانی در پایان گفت: خودتان شاهد هستید که تئاتر به چه سمت و سویی میرود. باید به حال تئاتری که رپر بخواهد برایش جذابیت ایجاد کند، تئاتری که افرادی که هیچ نسبتی با آن نداشته و ندارند برایش تماشاگر بیاورند، گریست. در این شرایط باید قدر تئاترهایی که با این زحمت فراهم شده و به انجام میرسند دانست و غنیمت شمرد.
مریم باقری، کارگردان نمایش نیز در ادامه این مراسم بیان کرد: «یکی از خوشبختیهای من این است که بار دیگر در تماشاخانه سنگلج اجرا میکنم. تماشاخانه سنگلج را بسیار دوست دارم چون این سالن اصالت تئاتر ایران است و آدمهای بزرگی در اینجا قدم گذاشتهاند.
او ادامه داد: امیدوارم هنرمندان جوان بیشتری برای اجرا در این سالن توجه نشان بدهند تا تئاتر ایرانی همیشه زنده باشد
باقری در پایان از پریسا مقتدی، مدیریت تماشاخانه سنگلج و تمامی همکاران و عوامل اجرایی این تماشاخانه بابت همراهی و فرصتی که برای اجرا به گروه نمایش «هاگیرواگیر» دادهاند، قدردانی کرد.
عزتالله رمضانیفر، میرطاهر مظلومی، حمیدرضا رحیمی و وحیدرضا صادقپور از دیگر هنرمندانی بودند که شب گذشته به تماشای این نمایش نشستند.
«هاگیرواگیر» به نویسندگی سهیل ملکی با بازی داوود داداشی، فاطیما سرلک، علی عطاییحور، سامان کرمی، مرجان آقانوری، آرام نیکبین، محمد عادل غلامی و یاسمن عطاالهی هر شب ساعت ۲۰:۳۰ در تماشاخانه سنگلج میزبان مخاطبان است.
عوامل نمایش «جن زدگان» معرفی شدند
همزمان با رونمایی پوستر، عوامل نمایش «جن زدگان» نوشته هنریک یوهان ایبسن به کارگردانی سعید کریمی و تهیه کنندگی علی روانبد معرفی شدند.
نمایش «جن زدگان» که از ۱ آبان ساعت ۲۰ در تالار مولوی روی صحنه میرود همزمان با رونمایی پوستر، عوامل خود را معرفی کرد.
در خلاصه داستان این اثر نمایشی آمده است: در روز افتتاحیه پرورشگاه «ناخدا آلوینگ» حقایقی عجیب از خانواده آلوینگ هویدا میشود.
«جن زدگان» یکی از مشهورترین نمایشنامههای هنریک ایبسن است. این اثر که در سلسله آثار نمایشی نویسنده جایگاهی مهم و ویژه دارد، راوی زندگی گروهی از شخصیتهای میانمایه است که در سیر ناگواریهای زندگی، تابِ ایستادگی و حفظ صلابت اخلاقی را از دست میدهند.
پیمان محسنی، مریم حاجیزاده، حمیدرضا فراهانی، نساء یوسفی و ابوالفضل سلحشور بازیگران این اثر نمایشی هستند.
علیرضا اتابکی، امید آدینه، الهام تنتابی، رشید نقی پور، امیررضا جهانی، محدثه صفاری، پرنیا صادقی، فرزاد کوشکی، سجاد حسینی، پروین نویدی، مهیار عشیری، شهریار عسکری، نسترن پاکدامن، محمد امین جیرکویه، نگین زینی وند و مبین لطفی نیز بعنوان پرفورمرهای این نمایش با سعید کریمی همکاری میکنند.
دیگر عوامل نمایش «جن زدگان» عبارتند از: مشاور تهیه رها جهانشاهی، مدیر تولید: رژین علوی، مجری طرح: مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد ۴۶ تهران، دستیار اول کارگردان: رضا احدی، دستیار دوم کارگردان: مسعود کیان، فائزه صفایی، دستیار برنامه ریز: حسام صادقی، منشی صحنه: نسیم قاسمی، آهنگساز: وحید قنوعی...
سعید کریمی به عنوان کارگردان اثر، در اولین همکاری خود با «گروه تئاتر ما» این نمایش را بعد از یکسال آماده سازی و تمرین مستمر به صحنه میبرد.
مهلت ارسال اثر به نخستین جایزه پژوهش سال تئاتر ایران تمدید شد
دفتر پژوهش، آموزش و انتشارات اداره کل هنرهای نمایشی، مهلت ارسال اثر به نخستین دوره جایزه پژوهش سال تئاتر ایران را تا ۱۰ آبان ماه تمدید کرد.
این فراخوان شامل بخشهای کتابهای تألیفی پژوهشی، مقالات علمی و پایاننامههای کارشناسی ارشد و رساله دکتری میشود که در بازه زمانی فروردینماه ۱۴۰۰ تا پایان اسفندماه ۱۴۰۲ منتشر و یا ارائهشده باشند.
همچنین محورهای موضوعی این جایزه شامل: تاریخ معاصر تئاتر ایران، مدیریت در تئاتر ایران، مخاطبشناسی در تئاتر ایران، جشنوارههای تئاتری و سیاستگذاریهای فرهنگی در ایران، چهرههای ماندگار تئاتر ایران، تئاتر و جامعه در ایران، نسبت میانرشتهای تئاتر و سایر رشتهها در ایران، آیندهپژوهی تئاتر ایران و تولید تئاتر در ایران و نسبت آن با مقولهی اقتصاد هنر، نمایشنامهنویسی در ایران و نمایشهای آیینی و سنتی ایران است.
اساتید، پژوهشگران، نویسندگان و دانشجویان سراسر کشور میتوانند تا ۱۰ آبان ماه سال جاری آثار خود را از طریق سایت دفتر پژوهش، آموزش و انتشارات اداره کل هنرهای نمایشی به آدرس ثبت و ارسال کنید.
نخستین جایزه پژوهش سال تئاتر ایران به همت اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باهدف شناسایی، تقویت و معرفی پژوهشهای مرتبط با هنر تئاتر همزمان با هفته پژوهش در نیمه دوم آذرماه سال جاری برگزار میشود.
نظر شما