تجاری‌سازی حلقه مفقوده صنایع دستی مراغه

مراغه- ایرنا- رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مراغه با اشاره به سفر «مریم جلالی» معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی به این شهرستان در روز جاری، گفت: این سفر با دعوت نماینده مردم مراغه و عجب‌شیر در مجلس شورای اسلامی جهت بررسی مشکلات صنایع دستی برنامه‌ریزی شد و نیاز اصلی و در حقیقت حلقه مفقوده این بخش تجاری‌سازی است.

«جواد محرم‌پور» روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: «فرزاد اوجانی» مدیرکل دفتر تجاری‌سازی و بازاریابی معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی نیز در این سفر حضور دارد و مطالبه شهرستان از ایشان ایجاد یک بازارچه دایمی صنایع دستی و برنامه‌ریزی برای بازاریابی و فروش محصولات است.

به گفته وی معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و هیئت همراه وی در این سفر از بافت تاریخی مراغه، مدارس نوردانش و ملامعزالدین، حمام خواجه نصیر و چندین سرای تاریخی از جمله «خواجه ملکم»، «روح‌زنده»، «خامنه» و «متولار» بازدید می‌کنند.

تجاری‌سازی حلقه مفقوده صنایع دستی مراغه
سرای تاریخی خامنه در مراغه همچنان مرکز داد و ستد خشکبار این شهرستان به شمار می‌رود

وی این را هم بیان کرد: بازدید از کارگاه صنایع دستی ۲ نفر از هنرمندان شهرستان نیز برنامه‌ریزی شده و پس از آن جلسه‌ای هم در فرمانداری تشکیل می‌شود تا نیازهای بخش صنایع دستی شهرستان بررسی شود.

احیای بافت تاریخی مراغه به تخصیص اعتبار نیاز دارد

«محرم‌پور» با بیان اینکه معاون صنایع دستی وزیر در این سفر به نمایندگی از وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراغه حضور می‌یابد، بیان کرد: احیای بافت تاریخی این کهن‌شهر نیز به اعتبار نیاز دارد و تامین این اعتبار از مطالبه‌های دیگر شهرستان به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه بافت تاریخی مراغه در حال تخریب است، ابراز امیدواری کرد سفر معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در زمینه تخصیص اعتبارات برای احیای این بافت نیز موثر باشد.

مراغه در نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی تبریز دارای غرفه است

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مراغه همچنین با اشاره به اینکه این شهرستان به همت شهرداری در نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی تبریز دارای ۷۰ متر مربع غرفه است، افزود: هفت هنرمند صنایع دستی نیز در این نمایشگاه حضور دارند.

به گفته «محرم‌پور» این شهرستان ۵۰۰ نفر هنرمند در بیش از ۲۰ رشته صنایع دستی دارد و بیشترین میزان تولید صنایع دستی شهرستان به سراجی سنتی، چلنگری، نقاشی روی سفال، حکاکی روی فلز، معرق، منبت، گلیم و جاجیم، بافتنی‌های سنتی و تراش سنگ‌های قیمتی اختصاص دارد.

به گزارش ایرنا طی تابستان امسال برای چهار اثر صنایع دستی مراغه در زمینه‌های حکاکی روی فلز و دوخت لباس‌های سنتی، گواهینامه مهر اصالت ملی صادر شد.

گفتنی است در گوشه و کنار این کهن‌شهر، هنرمندان گمنامی به تولید و فروش صنایع دستی اقدام می‌کنند و در برخی از موارد نیز محصولشان صادراتی و اشتغال‌آفرین است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha