حسینعلی محمدی روز شنبه در گفت و گو باخبرنگاران اظهار کرد: سیل پُرمخاطرهترین و پُرتکرارترین حادثه در مازندران است چراکه شاهد وقوع سیلابهای آبرفتی، رودخانهای و طغیان مسیلهای در استان هستیم.
مدیرکل مدیریت بحران مازندران با بیان اینکه حادثه سیلاب در این استان مختص فصل خاصی نیست، تصریح کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی رژیم بارشهای تغییر کرده است؛ بهطوریکه بارشها در استان مازندران از ۲۱۰ روز به ۸۳ روز کاهشیافته است.
محمدی با تأکید بر رعایت دستورالعملها در ساختوسازها، خاطرنشان کرد: مهمترین موضوع پرهیز از ساختوساز در حریم و بستر رودخانههای مازندران است که باید موردتوجه قرار گیرد.
هواشناسی مازندران درباره فعالیت سامانه بارشی و خطر جاری شدن سیلاب در روزهای آینده در استان در اطلاعیهای هشدار نارنجی صادر کرد.
هواشناسی مازندران با صدور هشدار سطح نارنجی اعلام کرد که با شکل گیری جریانات شمالی همراه با عبور موج از شامگاه امروز شنبه تا اواخر وقت سهشنبه هفته آینده بارش باران (گاهی رگبار و رعدوبرق)، وزش باد نسبتا شدید و کاهش دما در استان خواهیم داشت.
آبگرفتگی، سیلابی شدن مسیلها و رودخانهها، صاعقه، کاهش دید، لغزندگی، ریزش سنگ و اختلال در تردد جادهها و محورهای کوهستانی، خسارت به سازههای کم مقاوم و سست بنیاناز پیامدهای این سامانه است.
توصیه میشود شهروندان عدم اسکان در حاشیه و بستر رودخانهها و مسیلها و مناطق مرتفع، خودداری از چرای دام در حاشیه رودخانهها و نواحی مرتفع، پرهیز از فعالیتهای کوهنوردی، مقاوم سازی سازههای کم مقاوم و سست بنیان و سایر اقدامات پیشگیرانه را مدنظر قرار دهند.
همچنین هواشناسی مازندران در اطلاعیه دیگر با اعلام وضعیت هشدار سطح نارنجی، هرگونه فعالیت دریایی در آبهای ساحلی این استان در چهار روز آینده را ناامن اعلام کرده است.
هواشناسی مازندران با بیان اینکه سامانه ناپایدار جوی مناطق ساحلی و دور از ساحل را تحت تاثیر قرار میدهد هشدار داد که این وضعیت جوی دریایی علاوه بر احتمال غرق شدن شناگران، غرق شدن قایق ها و شناورهای کوچک و متوسط و صیادی، پاره شدن تورهای صیادی و خسارت به تاسیسات دزیایی و ساحلی و صدمه دیدن کشتی ها و شناورها در اسکله را نیز به همراه خواهد داشت.
مازندران حدود ۴۸۰ کیلومتر از سواحل جنوبی دریای خزر را در اختیار دارد که بیشترین میزان در میان سه استان شمالی است.
نظر شما