۲۹ مهر ۱۴۰۳، ۱۰:۵۴
کد خبرنگار: 5333
کد خبر: 85632616
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

«زندگی‌نامه عباس جمال‌پور» منتشر شد

۲۹ مهر ۱۴۰۳، ۱۰:۵۴
کد خبر: 85632616
«زندگی‌نامه عباس جمال‌پور» منتشر شد

تهران- ایرنا- کتاب «زندگی‌نامه و خدمات فرهنگی و هنری عباس جمال پور»، چهره ماندگاه هنر نگارگری و نقاشی ایران به بررسی آثار و ابعاد اجتماعی و هنری عملکرد او می‌پردازد.

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، در بخشی از مقدمه محمود شالویی مشاور وزیر فرهنگ و رئیس انجمن بر کتاب «زندگی‌نامه و خدمات فرهنگی و هنری عباس جمال پور» آمده است: «جمال‌پور یکی از ستون های بزرگ و سترگ هنری ایران و بزرگ مردی در عرصه هنر، خاصه نگارگری است. من ایشان را از سالیان خیلی دور می شناسم. کسانی که جمالپور را از نزدیک می شناسند نیک می دانند که او کار خویش را به خوبی و به درستی انجام داده اند. از دوره ای که مسئولیت هنرهای تجسمی و موزه هنرهای معاصر تهران را بر عهده داشته ام از نزدیک با کارهای جمالپور، نمایشگاه ها و داوری های مربوط به ایشان، حضور در ستادها و برگزاری مناسبت های خاص، دوسالانه های نگارگری و جشنواره هنرهای تجسمی فجر درباره آقای جمال پور این شناخت و آشنایی وجود داشته است.»

در بخش دیگری از این مقدمه می خوانیم: «جمال پور به همان اندازه قلمش تواناست که در نگارگری و بیان اندیشه های هنری حاذق؛ خاصه درباره نکات حکمی، معرفتی و فلسفی که قادر است به طرز ماهرانه ای میان این دو ارتباط و توازن برقرار کند و در مقام تحلیل و تفسیر آن برآید.»

عناوین فهرست این اثر عبارتند از: پیشگفتار انجمن؛ محمود شالویی، جمال نقش و رنگ؛ عادله آقایی، جمالپور هنرمندی اجتماعی؛ محمد علی رجبی، تحلیل روان سنجی آثار عباس جمالپور؛ بهمن نامور مطلق، مروری بر آثار عباس جمالپور؛ اسماعیل آذر، جرات خلاقیت؛ محمد خراسانی زاده، مرجانی گران ارج در عرصه آسمان هنر؛ علی خدایی، جرعه نوش میکده عاشق؛ عبدالمهدی مستکین، نگاهی بر آثار عباس جمالپور؛ خشایار قاضی زاده، مردی که زیاده می دانست؛ کامران کوهستانی، تجسم عشق در کالبد معنا؛ محسن فرشاد، استاد جمال پور از نگاه دیگران؛ عادله آقایی، انرژی خلاقه هنر و هنر؛ عباس جمالپور، چطور می توانیم زیبا ببینیم؛ عباس جمال پور.

قسمتی از متن کتاب

جمالپور، شخصیتی چندبعدی

محمدباقر آقامیری

بجز هنر که تاج سر آفرینش است/ بنیاد هیچ منزلی جاودانه نیست

سخن گفتن درباره شخصیت فرهیخته، هنرمند، ادیب و پژوهشگر همانند استاد عباس جمالپور کاری بس سخت و دشوار می‌باشد؛ چون ابعاد وجودی این استاد عالیقدر بسیار وسیع است. استاد را از سال ۱۳۵۱ می‌شناسم. ایشان در رشته‌های نقاشی، موسیقی و تحقیق و پژوهش در جهان هنر فردی ممتاز و کم‌نظیرند. تحقیقات و مطالعات ایشان در زمینه هنر و ارتباط و حضور آن در ابعاد وسیعی از مسائل انسانی، اجتماعی، اخلاقی، تولیدی و سیاسی بسیار شایان توجه و تعمق است. استاد جمالپور در زمینه موسیقی و به‌ویژه موسیقی اصیل و ملی ایران بسیار مطلع و متبحرند و به زیبایی و استادی تمام قطعات ردیف موسیقی ایرانی را با ویولن می‌نوازند. همچنین در رشته نقاشی به‌ویژه نگارگری آثار زیبایی را خلق نموده‌اند که دنیایی از احساس و عواطف در این آثار نهفته است که هر بیننده‌ای را مجذوب خود می‌کند و می‌توان گفت دنیای هنر و گستره بی‌پایان آن را به زیبایی تمام تفسیر و معنا نموده‌اند که کم‌نظیر و یگانه است. ایشان به تمام معنا پر از انرژی مثبت، امید و الگوی پیشرفت. حرکت برای دیگر هنرمندان به شمار می‌آیند. از دیگر توانمندی‌های استاد آگاهی و تحصص فوق‌العاده ایشان در زمینه صنعت چاپ بوده که در جای خود بسیار ارزشمند است.

باید اذعان داشت وجودِ این استاد گرانقدر و کم‌نظیر برای هنر و فرهنگ کشورمان بسیار مفید و شایان تقدیر و توجه است. چقدر خوب و بجا خواهد بود چنین بزرگانی را به جامعه جوان و فرهنگ‌دوست سرزمین‌مان بیشتر بشناسانیم.

قلندران حقیقت به نیم جو نخرند/ قبای اطلس آن کس که از هنر عاریست (صفحه ۴۳ و ۴۴)

کتاب «زندگی‌نامه و خدمات فرهنگی و هنری عباس جمال پور» پدیدآورنده و صاحب اثر انجمن مفاخر فرهنگی زیر نظر محمود شالویی، تهیه و تنظیم مقالات عادله آقایی ویراستار ولی‌الله محمدی، در ۱۸۳ صفحه مصور رنگی، در شمارگان ۲۰۰ نسخه منتشر شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha