به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، ژان نوئل باروت در اولین سفر خود به کییف از زمان تصدی به عنوان وزیر امور خارجه فرانسه، درباره ادعاهای اوکراین مبنی بر اعزام سربازان کره شمالی برای حمایت از ارتش مسکو اظهار داشت: «این [مسالهای] جدی خواهد بود و درگیری را وارد مرحله جدیدی میکند، مرحله تشدیدکننده دیگری».
این دیپلمات فرانسوی همچنین مدعی شد که چنین اقدامی نشاندهنده این است که مسکو در جنگ دچار مشکل شده است.
در حالی که ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین روز چهارشنبه از برنامه خود موسوم به «طرح پیروزی» در پارلمان اوکراین رونمایی و اعلام کرد که از جمله اقدامات این طرح، عضویت بی قید و شرط کییف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است. وزیر خارجه فرانسه گفت که پاریس پذیرای طرح دعوت فوری از اوکراین برای پیوستن به ناتو است، با این حال گفتوگوها در این زمینه با متحدان ادامه خواهد یافت.
آندری سیبیها همتای اوکراینی باروت نیز در این نشست مطبوعاتی اظهار داشت که دخالت نیروهای کره شمالی در جنگ روسیه و اوکراین، خطری «بزرگ» برای تشدید تنشها خواهد بود.
وزیر امور خارجه اوکراین ادعا کرد: «این تهدیدی بزرگ برای تشدید بیشتر تجاوز روسیه به اوکراین است. این خطر بزرگ وجود دارد که [درگیریها در اوکراین] از مقیاس و مرزهای فعلی خود خارج شود».
وزیر خارجه فرانسه همچنین قرار است فردا (یکشنبه) به شرق اوکراین سفر کند. به نوشته «رویترز»، پاریس دو مرکز جدید در این منطقه را برای حمایت از کودکان آسیبدیده از جنگ، تامین مالی خواهد کرد.
رئیسجمهوری اوکراین روز پنجشنبه ادعا کرد که ۱۰ هزار سرباز کره شمالی برای پیوستن به نیروهای روس آماده میشوند؛ این در حالی است که مارک روته دبیرکل ناتو گفت که هیچ مدرکی مبنی بر حضور پیونگیانگ در درگیریها در اوکراین وجود ندارد.
از سوی دیگر، سرویس اطلاعات ملی کرهجنوبی روز گذشته (جمعه به وقت محلی) ادعا کرد در حال حاضر اعزام حدود یکهزار و ۵۰۰ سرباز کره شمالی به منطقه «ولادیوستوک» روسیه آغاز شده است.
سرویس اطلاعاتی کرهجنوبی همچنین مدعی شد که پیونگیانگ اعزام نیروهای ویژه خود را به روسیه از هشتم تا سیزدهم اکتبر (۱۷ تا ۲۲ مهر جاری) انجام داده است.
در همین حال، شان ساوت سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در این باره گفت: ما به شدت نگران گزارشهایی در مورد جنگیدن سربازان کره شمالی به نیابت از روسیه (در جنگ اوکراین) هستیم.
با این حال، مسکو و پیونگیانگ انتقال تسلیحات به روسیه را رد کردهاند. کرملین همچنین ادعاهای کره جنوبی مبنی بر اینکه کره شمالی ممکن است تعدادی پرسنل نظامی را برای کمک به روسیه علیه اوکراین اعزام کرده باشد، رد کرده است.
به گزارش ایرنا، جنگ اوکراین در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد.
رئیسجمهور روسیه دوم اسفندماه ۱۴۰۰ استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز بعد، عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند علیه اوکراین آغاز کرد. به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
نظر شما