سفیر روسیه در سازمان ملل: آمریکا گروگان سیاست کوته‌بینانه خاورمیانه‌ای خود شده‌است

تهران-ایرنا- سفیر روسیه در سازمان ملل متحد گفت از آنجایی که مقامات رژیم صهیونیستی آشکارا بدون هماهنگی و توجه به دولت «جو بایدن» عمل می‌کنند، آمریکا گروگان سیاست کوته‌بینانه خود در غرب آسیا شده است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در مصاحبه با خبرگزاری «تاس» اظهار داشت: از زمان تصویب قطعنامه ۲۷۳۵ [توسط شورای امنیت سازمان ملل درباره طرح سه مرحله‌ای برای برقراری آتش‌بس در منطقه و آزادی اسرا]، اوضاع از کنترل خارج شده است.

آمریکا عملاً همسو با رژیم اسرائیل عمل می‌کند

وی ادامه داد: رهبری اسرائیل بدون توجه به آمریکایی‌ها دست به کار شد و انجام عملیات‌های مختلف از جمله ترور حسن نصرالله رهبر حزب الله را بدون هماهنگی قبلی با آنها [دولت بایدن]، شروع کرد.

به گفته این مقام روسیه در سازمان ملل، «اسرائیلی‌ها، به طور علنی راهکاری توام با زورگویی برای مساله فلسطین و همچنین رویارویی خود با ایران و در حالت ایده‌آل با مشارکت کامل آمریکا، انتخاب کرده‌اند. به عبارت دیگر، آمریکایی‌ها گروگان طرح‌های کوته بینانه خودشان شده‌اند».

نبنزیا افزود که سیاست کنونی آمریکا «امکان از سرگیری گفت‌وگو درباره آتش‌بس غزه را از بین می‌برد، امنیت و حاکمیت لبنان، سوریه، ایران را به خطر می‌اندازد و خطر فرو رفتن کل منطقه در اعماق درگیری را تشدید می‌کند».

این دیپلمات روس با بیان اینکه «بدون آتش‌بس، صحبت در مورد پذیرش کمک‌های بشردوستانه جدید شورای امنیت یا برنامه‌هایی برای آینده در واقع بی معنی است»، خاطرنشان کرد: تغییر این وضعیت، مستلزم اراده سیاسی صادقانه همه ۱۵ عضو [شورای امنیت سازمان ملل متحد] برای دستیابی به صلح در خاورمیانه است.

سفیر روسیه در سازمان ملل ادامه داد: در این میان، آمریکا عملاً همسو با اسرائیل عمل می‌کند یا نمی‌تواند با آن مخالفت کند یا به سادگی قادر به تاثیرگذاری بر تل‌آویو نیست.

نبنزیا در ادامه اظهار داشت که رژیم صهیونیستی بدون توجه به توصیه‌های آمریکا، دست به اقداماتی در لبنان می‌زند.

قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت تغییرناپذیر است

وی در این مصاحبه همچنین خاطرنشان کرد که «عادی‌سازی منطقه مرزی لبنان و اسرائیل [اراضی اشغالی] بدون توقف درگیری‌ها در غزه، به سختی قابل دستیابی است».

این دیپلمات روس اعلام کرد که قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که وضعیت مرزهای لبنان و سرزمین‌های اشغالی را تعیین می‌کند، تغییرناپذیر است و هیچ سند جدیدی جایگزین آن نمی‌شود.

قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت در مورد لبنان، در پی جنگ ۳۳ روزه بین حزب‌الله لبنان و اسرائیل با هدف برقراری آتش‌بس و پایان درگیری‌ها بین دو طرف در سال ۲۰۰۶ تصویب شد و شامل تعهدات متقابلی برای هر دو طرف بود. این قطعنامه خواستار توقف کامل خصومت‌ها بین لبنان و رژیم اسرائیل و ایجاد منطقه غیرنظامی بین خط آبی - مرز بین لبنان و سرزمین‌های اشغالی - و رودخانه لیتانی است.

واسیلی نبنزیا در ادامه با تاکید بر اینکه شروط قطعنامه ۱۷۰۱ باید به طور کامل اجرا شود، گفت که این قطعنامه «به وضوح تعهدات اسرائیل برای خودداری از هرگونه عملیات تهاجمی و خروج نیروهای مسلح خود از مرز لبنان-اسرائیل[اراضی اشغالی] را مشخص می‌کند».

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل هشدار داد: همچنین به خطر انداختن نیروهای حافظ صلح سازمان ملل که مطابق با قطعنامه ۱۷۰۱ در امتداد خط آبی مستقر شده‌اند، غیرقابل قبول است.

به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته است که بر اثر آن، افزون بر ویرانی‌های عظیم و قحطی مرگبار، بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شده‌اند.

این رژیم پس از تبدیل نوار غزه به یک ویرانه، حملات گسترده‌ای را علیه مناطق مختلف جنوب لبنان و نیروهای حافظ صلح‌ سازمان ملل آغاز کرده که با محکومیت جهانی مواجه شده است.

تل آویو با تحقیر جامعه بین المللی و نادیده گرفتن قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل برای توقف فوری جنگ و دستورات دیوان بین المللی دادگستری درباره ضرورت جلوگیری از نسل کشی و بهبود وضعیت فاجعه بار انسانی در غزه همچنان به جنایات خود در این منطقه ادامه می‌دهد.

اقدامات تجاوزکارانه و جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه و به تازگی در لبنان، منطقه غرب آسیا را به شدت دچار تنش کرده است. ارتش رژیم صهیونیستی پس از تبدیل نوار غزه به یک ویرانه، حملات گسترده‌ای را علیه مناطق مختلف جنوب لبنان آغاز کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha