۹ آبان ۱۴۰۳، ۸:۵۲
کد خبر: 85635261
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

وقتی مایع حیات در شهر جیرفت هدر می‌رود +فیلم

۹ آبان ۱۴۰۳، ۸:۵۲
کد خبر: 85635261
وقتی مایع حیات در شهر جیرفت هدر می‌رود +فیلم

جیرفت- ایرنا- شهر جیرفت با کمبود آب مواجه است و شرکت آب و فاضلاب هنوز هم در حال حفر چاه‌هایی است تا این کمبود را جبران کند، چاه‌هایی که حالا در ۲۰۰ متری به آب می‌رسند اما از سوی دیگر شهرداری برای آبیاری فضای سبز در شرایط موجود نیز با اقدام به آبیاری غرقابی و سنتی و در برخی مواقع استفاده از آب آشامیدنی آب را هدر می‌دهد.

به گزارش ایرنا، در کنار کمبود آب در جیرفت، مسئولان شرکت آب و فاضلاب می گویند برای اینکه آب آشامیدنی سالمی به دست مردم برسد در راستای رفع آرسنیک موجود در آب های زیرزمینی ماهانه ۲۵ میلیارد ریال هزینه می کنند.

اما گویا شهرداری علاوه بر آب چاه هایی که در اختیار دارد از این آب که برای به دست آمدنش هزینه های زیادی شده نیز برای آبیاری فضای سبز استفاده می کند که شرکت آب و فاضلاب جیرفت به آن معترض است.

مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان جیرفت می گویند، چند چاه را در اختیار شهرداری گذاشته ایم اما علاوه بر اینکه در زمان بیرون آوردن آب از چاه آب هدر می رود، حین آبیاری فضای سبز نیز شاهد هدررفت آب هستیم به طوری که گاهی برای راحتی کار آب را در جوی رها می کنند تا به درختان برسد.

علی مشایخی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در برنامه هفتم تصویب شده که استفاده از آب آشامیدنی برای آبیاری فضای سبز ممنوع است اما شهرداری جیرفت همچنان از این آب استفاده می کند.

وی با تاکید بر اینکه آب و فاضلاب جیرفت برای قطع و جمع آوری انشعاب های آب شهری در فضای سبز برنامه ریزی دارد اظهار داشت: در حالی که شهر جیرفت با کمبود شدید آب مواجه است و آب این شهر با صرف بیش از ۲۵ میلیارد ریال فقط آرسنیک زدایی می شود، درست نیست از آن برای آبیاری فضای سبز استفاده شود.

مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان جیرفت گفت: بخش اعظمی از آب آبیاری فضای سبز این شهر از طریق اشتراک های آبفا تامین می‌شود اما جداسازی آب فضای سبز از آب آشامیدنی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
وی با اشاره به کمبود آب در شهر جیرفت افزود: برای جبران کمبود آب شهر ۲ چاه جدید حفر شده که در حال تجهیز برق این چاه ها هستیم تا به شبکه آبرسانی اضافه شود و یک چاه دیگر هم در حال حفر است.
وی ادامه داد: تا سال ۱۳۹۱ با حفر چاه در عمق ۱۰۰ متری به آب می رسیدیم اما اکنون چاه های این منطقه در عمق ۲۰۰ متری به آب می رسند و این فاجعه است بنابراین باید بیشتر در نحوه مصرف آب دقت کرد.

پاسخ شهرداری

وقتی مایع حیات در شهر جیرفت به‌راحتی هدر می‌رود +فیلم

مسئول روابط عمومی شهرداری جیرفت نیز با اینکه مدیر امور آب و فاضلاب گفته بود بخش عمده آبیاری شهر از طریق اشتراک های آب شرب است به ایرنا گفت: استفاده از آب شرب از قدیم وجود داشته اما بسیاری از آنها را به چاه‌های خودمان وصل کرده‌ایم.
مصیب سالاری با بیان اینکه به طور مثال پارک شهید دلیری را کاملا از آب شرب جدا کردیم افزود: ۲ چاه دیگر را تا سه ماه آینده احیا می کنیم و دیگر از آب شرب بی نیاز می‌شویم.

وی در مورد هدررفت تانکرها حین آبگیری و همچنین هنگام آبیاری بیان کرد: تانکرها زیاد هدررفت ندارند و حین آبگیری شاید کمتر از یک دقیقه تا تانکر اولی برود و تانکر بعدی بیاید طول می کشد.
سالاری اضافه کرد: نمی توان پمپ های چاه را زیاد خاموش و روشن کرد چون زودتر می‌سوزد.
وی به یکی دیگر از برنامه‌های شهرداری برای کنترل هدررفت اشاره کرد و افزود: آب‌پاش‌ها را می خواهیم به آبیاری قطره‌ای تبدیل کنیم، حل این مشکل را باید در اولویت بگذاریم تا هدررفت این شیوه آبیاری کمتر شود.
به گزارش ایرنا هرچند به نظر می‌رسد شهرداری برنامه‌های خوبی برای کاهش هدررفت آب دارد که اگر فرضا همه عملی شوند اما لوله‌های فرسوده تانکرها و نحوه آبگیری آنها (همانطور که در ویدیوی ایرنا دیده می شود) همچنان هدررفت دارد که شهرداری باید با اولویت بیشتری به این مقوله مهم بپردازد زیرا صرفنظر از جلوگیری از هدررفت آب، اقدام یک نهاد بزرگ مثل شهرداری، به فرهنگ سازی بیشتر نزد شهروندان نیز کمک می کند.

این همه هدررفت آب از سازمانی که خود بخشی فرهنگی دارد و باید فرهنگ سازی کند عجیب است چرا که مردم و بویژه کودکان و نوجوانان این هدررفت را در خیابان ها می بینند و به الگویی منفی در ذهن آنها تبدیل می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha