خبرنگاران از برجسته کردن اخبار خودکشی خودداری کنند

قزوین - ایرنا - رییس گروه واحد سلامت روان مرکز بهداشت استان قزوین گفت: خبرنگاران و گزارش نویسان هنگام گزارش خودکشی افراد مشهور، در مصاحبه با خانواده یا دوستان داغدار جانب احتیاط را رعایت کرده و از برجسته کردن اخبار این حوزه خودداری کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، لادن محمدی زاده روز سه شنبه در کارگاه "مدیریت انتشار اخبار" با موضوع پیشگیری از خودکشی که با همت خانه مطبوعات استان قزوین برگزار شد، اظهار کرد: یکی از دغدغه های اصلی مرکز بهداشت قزوین، مساله خودکشی و درج مطالب آن در رسانه ها از این موضوع بود که به نظر می رسد باید به این مساله نگاه ویژه ای داشته باشیم.

وی، به راهبردهای اساسی در کاهش خودکشی پرداخت و افزود: ایجاد نظام ثبت دقیق رفتارهای خودکشی برای مشاهده روندهای دموکراتیک، کاهش انگ اجتماعی مرتبط با خودکشی و افزایش آگاهی در خصوص نشانه ها، افزایش دسترسی به خدمات پایه سلامت روان، مدیریت رسانه ها در خصوص نحوه صحیح انعکاس اخبار مرتبط با خودکشی، کاهش دسترسی به روش های مهلک از جمله سموم و اسلحه و ایجاد خدمات حمایتی و درمانی پایه برای خانواده قربانیان از جمله راهبردهای کاهش خودکشی در جامعه است.

محمدی با اشاره به اینکه خودکشی مشکل بهداشت عمومی بوده که پیامدهای عاطفی، اجتماعی و اقتصادی بسیاری را نیز به دنبال دارد، تصریح کرد: عوامل مرتبط با خودکشی بسیار پیچیده هستند اما شواهد متعددی نشان می دهد که نقش رسانه ها در تقویت و تضعیف اقدامات پیشگیری از خودکشی موثر است.

به گفته این مسوول، گزارش های رسانه ای درباره خودکشی می تواند خطر خودکشی های تقلیدی یا الگوبرداری را کاهش یا افزایش دهد که به این پدیده خودکشی خوشه ای می گویند و علت این پدیده نیز چیزی جز یادگیری اجتماعی نیست.

وی افزود: زیرگروه های خاص همانند جوانان، افراد مبتلا به بیماری های روانی، افراد دارای سابقه خودکشی و یا افرادی که در نتیجه خودکشی داغدار شدند در برابر خودکشی تقلیدی آسیب پذیر هستند.

محمدی زاده اضافه کرد: محتوای گزارش های ارایه شده درباره خودکشی نیز نقش مهمی در این میان دارد و گزارش هایی که به تکرار و تایید باورهای نادرست درباره خودکشی می پردازند، بیشتر احتمال دارد به خودکشی تقلیدی منجر شود.

رییس گروه واحد سلامت روان مرکز بهداشت استان قزوین با بیان مشکلات انتشار اخبار خودکشی، خاطرنشان کرد: انتشار جزییات شیوه های خودکشی، انتشار دراماتیک و پر احساس، تقلیل عوامل سبب شناختی به حوادث محیطی و رویدادهای خاص همواره باید مورد توجه خبرنگاران قرار بگیرد و با ارایه گزارش مسوولانه، باورهای نادرست در خصوص خودکشی را انتشار ندهند بلکه گزارش هایی درباره نحوه مقابله با عوامل استرس زا زندگی و افکار خودکشی و نحوه دریافت کمک تهیه کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha