محمدرضا فلفلانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نقشههای پایه GIS یا پارسل به نقشههایی گفته میشود که در آنها اطلاعات مکانی و جغرافیایی مربوط به قطعات زمین به صورت دیجیتالی و با استفاده از سیستمهای اطلاعات جغرافیایی ثبت و مدیریت میشوند.
وی ادامه داد: این نقشهها شامل اطلاعات دقیقی از موقعیت، مرزها و اندازههای قطعات زمین هستند و بیشتر برای مدیریت، برنامهریزی و تحلیلهای محیطی استفاده میشوند.
مدیر عامل خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی ادامه داد: به علت نبود بستر یکپارچه نقشههای پایه GIS در استان و با وجود الزام قانونی، نهادهای مختلف به صورت دورهای و با صرف هزینههای بالا مبادرت به تهیه نقشههای پایه برای خود می کردند که این امر، هزینه بالایی برای یک کار مشترک به بیتالمال تحمیل می کرد.
وی اظهار کرد: این اقدام و با هدف همافزایی در زمینه اشتراکگذاری نقشههای پایۀ GIS از مسیر برگزاری جلسات تخصصی و مشارکت سه شرکت گاز خراسان رضوی، آب و فاصلاب استان و شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی و با کمک خانه همافزایی انرژی و آب انجام شد.
فلفلانی گفت: با احصا و اعلام چالش در زمینه یکپارچهسازی نقشههای پایه GIS به خانه همافزایی انرژی و آب در فروردین ۱۴۰۳ و تجزیه و تحلیل ابعاد مختلف این چالش در بستر کمیته رفع موانع و اجرای بهینه پروژهها، در نهایت پیادهسازی راهکارهای پیشنهادی، صرفهجویی بیش از ۲۹۰ میلیارد ریالی در تهیه و بهروزرسانی این نقشهها رقم خورد.
وی ادامه داد: میزان صرفهجویی محاسبه شده بر اساس استعلام از سازمانهای دولتی انجامدهنده خدمت، تهیه نقشه پایۀ GIS بوده است و مایۀ افتخاری برای جریان همافزایی در استان خراسان رضوی است.
وی با بیان اینکه یکپارچه سازی نقشههای پایه GIS در کشور یک چالش مهم است، بیان کرد: در استان خراسان رضوی به واسطه وجود جریان همافزایی در بین شرکتهای تابعۀ وزارتخانههای نفت و نیرو در سالهای اخیر با کمک خانه همافزایی انرژی و آب، زمینه لازم برای بهاشتراکگذاری نقشههای پایۀ GIS و یکپارچهسازی ایجاد شده است.
خانه هم افزایی انرژی و آب استان خراسان رضوی نخستین و بزرگترین تشکل حوزه انرژی و آب کشور با رویکرد هم افزایی بینبخشـی اسـت کـه در راستای اهداف عالیه نظام جمهوری اسلامی ایران و تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی از مسیر همگرایی، هم افزایی و به اشتراک گذاری چالش های احصاء شده و ارتباط آن ها با توانمندی های متولیان این حوزه با یکدیگر؛ فعالیت خود را از سال ۱۳۹۶ در شهر مشهد مقدس آغاز و در سال ۱۳۹۸ پروانه فعالیت رسمی خود را در قالب سازمان مردم نهاد از استانداری خراسان رضوی دریافت کرد.
این تشکل با اتکا به اشتراکگذاری ظرفیت های دانشی موجود میان تمامی زنجیره ارزش سازمان ها و نهادهای انرژی و آب خراسان رضوی، خبرگان و نخبگان بخش خصوصی و عموم جامعه به منظور افزایش بهره وری و کاهش اتلاف های زنجیره ارزش چابک سازی فرآیند ارتباطی صنعت و دانشگاه و در نهایت افزایش رضایت مردم به عنوان حلقه آخر مشتریان این حوزه تاسیس شده است.
نظر شما