به گزارش پنجشنبه شب ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، رئیس جمهور روسیه در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی با اشاره به تقاضای روز افزون کشورهای جهان برای پیوستن به گروه بریکس، اظهار کرد: بریکس یک قالب بسته نیست، درهای این گروه بر روی همه کشورهایی که به ارزشهای آن باور دارند و به این ارزشها احترام میگذارند باز است.
پوتین در ادامه با بیان اینکه اعضای گروه بریکس به تلاشهایی که برای تحمیل برخی رویکردها به آن صورت میگیرد، پاسخ مثبت نخواهند داد، افزود: اعضای گروه بریکس آماده هستند تا برای یافتن راه حلهای مشترک بدون پذیرش سیاستهای دیکته شده از سوی کشورهای خارج از این گروه با یکدیگر تعامل و همکاری کنند.
رئیس جمهور روسیه تاکید کرد: در اجلاس کازان درباره نحوه افزودن اعضای جدید و گسترش گروه بریکس از طریق ایجاد دسته جدیدی از کشورهایی که خواستار پیوستن به این گروه هستند، گفت وگوهایی انجام شد و به این موضوع توجه ویژهای داشتیم.
پوتین همچنین در مورد تحولات منطقه خاورمیانه و تشدید تنشها در منطقه غرب آسیا، گفت: ما در مورد آنچه در خاورمیانه اتفاق میافتد بسیار نگران هستیم و مسکو هیچ علاقهای به تشدید درگیریها در این منطقه ندارد چرا که تشدید درگیریها هیچ نکته مثبتی به همراه نخواهد داشت و فقط شاهد اضافه شدن مسائل جدید به مشکلات کنونی خواهیم بود.
وی با بیان اینکه ما با رهبری ایران در تماس نزدیک هستیم و برای حل و فصل اوضاع تلاش میکنیم، افزود: به نظر من هیچکس در منطقه خواهان گسترش درگیریها و به وقوع پیوستن یک جنگ بزرگ در خاورمیانه نیست.
رئیس جمهور روسیه در ادامه با اشاره به اینکه من فکر میکنم امروز کسی روی زمین نیست که وقتی به آنچه در غزه میگذرد نگاه کند و قلب او خون نشود، خاطرنشان کرد: بیش از ۴۰ هزار فلسطینی جان باختند که اکثر آنها زنان و کودکان بودند، بنابراین ارزیابی ما مشخص است، مشکل فلسطین تنها با از بین بردن علل به وجود آمدن این مشکل حل خواهد شد و علت اصلی نبود یک کشور مستقل فلسطینی است و اجرای تمامی تصمیمهای شورای امنیت در این زمینه ضروری است.
به گزارش ایرنا، اجلاس شانزدهم سران بریکس نخستین نشست رهبران این گروه بود که با حضور رسمی ایران به عنوان عضو تمام عیار برگزار شد.
کشور روسیه به عنوان رئیس دورهای گروه بریکس در سال ۲۰۲۴ حدود ۲۵۰ رویداد را در این چارچوب برنامه ریزی کرده است. مهمترین رویداد، اجلاس سران گروه بریکس است که اول تا سوم آبان ۱۴۰۳ در کازان روسیه برگزار شد.
به گفته دستیار رئیسجمهور روسیه، نمایندگان ۳۶ کشور به رویداد بریکس در کازان آمدند که از این تعداد، ریاست هیأتهای ۲۲ کشور را رهبران این کشورها برعهده داشتند. علاوه بر این، رؤسای ۶ سازمان بینالمللی نیز در این اجلاس شرکت کردند.
گروه بریکس در سال ۱۳۸۹ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین در یکاترینبورگ روسیه تاسیس شد؛ یک سال بعد آفریقای جنوبی به این گروه ملحق شد. سپس جمهوری اسلامی ایران، مصر، اتیوپی و امارات نیز از ابتدای سال ۲۰۲۴ برابر با دی ماه ۱۴۰۲ به این گروه پیوستند.
نظر شما