به گزارش ایرنا، در این مراسم که به یاد و گرامیداشت شخصیت برجسته و اخلاقی آیت الله خاتمی(ره) برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین محمدحسن معزالدینی، از خطیبان برجسته یزد با اشاره به محبوبیت این عالم بزرگ در دل مردم، به ویژگیهای بارز ایشان از جمله سیمای خندان، مهربانی و تواضع اشاره کرد.
وی افزود: فرزند ایشان نیز نه تنها در دل مردم جایگاه ویژهای داشت، بلکه در عرصه بینالمللی نیز با پیشنهاد گفتگوی تمدنها در سفر به سازمان ملل، به عنوان یک چهره تاثیرگذار شناخته شد.
آیتالله سید روحالله خاتمی، نماینده اسبق ولی فقیه در استان یزد و امام جمعه فقید شهرهای یزد و اردکان در دهم رمضان ۱۳۲۴ هجری قمری برابر با ۱۲۸۲ هجری شمسی در خانوادهای متدین و عالمپرور در شهر اردکان یزد به دنیا آمد.
پدر مرحوم آیتالله خاتمی، حجتالاسلام حاج سیدمحمدرضا خاتمی از علمای بزرگ اردکان بود و سید روح الله از همان دوران کودکی به تحصیل علوم دینی پرداخت و تا سن ۱۷ سالگی در اردکان مشغول تحصیل علوم حوزوی بود.
پس از آن برای ادامه تحصیل به اصفهان که در آن ایام از مراکز بزرگ علوم دینی و حوزوی بود عزیمت کرد و از محضر علمای بزرگی در رشتههای فقه، فلسفه، ادبیات و اصول کسب فیض کرد که از جمله میتوان به حضرت آیتالله میرزا علیآقا شیرازی ، علامة بزرگوار حاج آقا رحیم ارباب ، آیتالله سیدعلی نجفآبادی و شیخ محمد خراسانی اشاره کرد
سال ۱۴۵۵ هجری قمری، آیتالله خاتمی در اوج نوجوانی از اصفهان به اردکان بازگشت و به ارشاد و تبلیغ احکام اسلامی پرداخت؛ آن زمان مصادف بود با توطئه کشف حجاب توسط رضاشاه و ممنوعالمنبر شدن روحانیت که ایشان با توجه به مسئولیتی که احساس میکرد به سخنرانی و تبلیغ مشغول شد و لحظهای منبر و ارشاد مردم را ترک نکرد.
در رأس فعالیتهای این روحانی مبارز، تشکیل حوزه علمیه اردکان بود که ایشان مسئولیت آن را به عهده گرفت و با مدیریت این حوزه و تدریس در آن به تربیت شاگردانی در این حوزه پرداخت که بعدها برای اردکان و استان یزد به ترویج انقلاب مشغول شدند.
از سال ۱۳۴۱ که شروع نهضت امام خمینی(ره) بود آقای خاتمی پرچم مبارزه با رژیم را در اردکان به دست گرفت و پیشاپیش مردم در تظاهرات ضد رژیم شرکت نمود و سهم بسیار بزرگی در پیروزی انقلاب و حرکت ضد رژیم در شهرستان اردکان به عهده داشت.
مرحوم آیتالله خاتمی تا پیروزی انقلاب در کنار مردم و با مردم در کلیه صحنههای انقلاب حضور فعال داشت و پس از پیروزی انقلاب با نظر حضرت امام به عنوان امام جمعه اردکان مشغول خدمت شد، اما در سال ۱۳۶۱ با شهادت حضرت آیتالله صدوقی، حضرت امام خمینی طی حکمی ایشان را به عنوان نماینده ولی فقیه در استان یزد و امام جمعه این شهر منصوب کردند.
آیتالله سیدروح الله خاتمی سرانجام پس از عمری مجاهدت در پنجم آبان ماه ۱۳۶۷ شمسی در بیمارستان شهدای تجریش تهران به لقاءالله پیوست.
از مرحوم آیت الله سید روح الله خاتمی دو اثر، یکی ”روزه راستین” شرح دعای روزهای ماه مبارک رمضان و دیگری ”آینه مکارم” شرح دعای مکارم الاخلاق امام سجاد علیهالسلام، به چاپ رسیده است.
همچنین چند کتاب درباره احوال و آثار وی از جمله ”یادنامه خاتمی” به قلم محمدتقی فاضل میبدی منتشر شده است. آخرین این آثار کتابی با عنوان ”تندیس دینداری و فرزانگی” است.
در بخشی از پیام امام خمینی (ره) که مناسبت درگذشت این عالم ربانی صادر شد آمده:
اسلام و ایران یکی از پرفروغ ترین چهره های تقوا، خلوص و ایمان خود را از دست داد. برادر عزیزم آقای خاتمی زنده دل، چهره تابناک مبارزات خستگی ناپذیر روحانیت روشن ضمیر، در دهه های اخیر این مرز و بوم بود. او روشنفکری متدین و مجتهدی بزرگوار و از خوبان امینی بود که اگر نتوان گفت بی نظیر، مسلماً کم نظیر بود. او با گوشت و پوست خود، مبارزه را می فهمید و سختی های آن را چون شربتی گوارا می نوشید. او یار و پناه محرومان بود. او یک عمر با تحجر و واپسگرایی جنگید و یکی از طرفداران بی بدیل اسلام ناب محمدی (ص) در عصر فریب و خودپرستی بود. او پاک زیست و پاک مرد و پاک در جوار رحمت رَبـّش آرمید.
نظر شما